View Single Post
Eski 11-05-2007, 23:26   #1031
Penelophe
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Tesadüf

Selamlar Arkadaşlar;

Dün gece forumda konular arasında gezerken mum çiçeği konusunu görüp göz gezdirmiştim. Ve sonuç beklenilen gibi ******; bayıldım. İlk defa burada tanıştığım bu çiçeğe nasıl sahip olabilirim diye düşündüm, derken bir sorun çıktı ve çiçek aklımdan çıktı taki bu güne kadar (dünden bugüne )

Bugün üst komşumum salonunda gördüm pek benzetemedim, (tabi ben çiçekli bir şey bekliyorum ya ) ama komşum mum çiçeği olduğunu söyledi yerde ararken gökte buldum derler ya.

Tam 8 yıldır bir kez bile açmamış , komşum rengini bile bilmiyor, güzel koktuğunu bildiğimi söyledim şaşırdı. Sevindi ve üzüldü hiç açmadığı için.

Ve kahraman qxyl karar verdi; ilk iş 8 yıldır açmayan ve yaprak döken ve yer yer kuruyan ve buruşan yaprakları olan ve büyüyeceğine küçülen bu mum çiçeğini hayata döndürmek, ama hiç birşey bilmiyorum bu konuda , tamam okudum forumu ama her mum çiçeğinin durumu aynı olmaz sanırım.

Sizlerden ricam komşumun hayata küsen mum çiçeğini beraber yaşama döndürelim , gururlu gururlu açsın. Umarım bu mümkündür.

Biraz yaşam alanı hakkında bilgi;

-Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi; şimdiye kadar yaşadığı salon güneş görmeyen, az ışık alan loş denilebilecek bir yer.

-Anladığım kadarıyla fazla sulanmış ve tabağında hep bir miktar su kalmış.

Şimdiki durumu hakkkında;

-yaprakları sürekli dökülüyor, sararıyor, kuruyor..

-yeni sürgün yok.

-Dallarda da kuruma ve kopma var.

İlk aklıma gelenler.

-toprağı değiştirmek.

-kuru dalları ve yaprakları temizlemek.

-çiçeği balkona direk güneş almayan bir köşeye almak.

-besin vermek..

-drenaj için saksının altına çakıl koymak.

-kireçli suya duyarlıymış ve bugüne kadar kireçli suyla sulanmış. İçme suyu kullanmak.

-Çelik almak.. benimde mum çiçeğim olmasını sağlamak, onu çok sevmek çok güzel açtırmak....

Sizlerden ricam; ne yapmam ne yapmamam gerektiğini söylemeniz. İlk defa canlı bir mum çiçeği gördüm ve oda hayata küsmüş. çok heyecanlıyım-yız-(komşumla beraber).

Ve bu çiçek yeniden açar mı bu, başarılabilir mi

Bu uzun ve devrik cümlelerle dolu yazıyı okuduğunuz için çok teşekkürler.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Penelophe : 11-05-2007 saat 23:27 Neden: imla hatası
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön