agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-08-2007, 22:22   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Hoş geldiniz sayın Hoyadağ.Umarım emeklerinize değecek bir sonuç alırsınız sınavdan.Sevgiler.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 22:18   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2006
Arkadaşlar,
Listeye beni de eklerseniz sevinirim. Kendim eklemeyi denedim, google hata verdi.

Scented(Kokulu) Hoya Collection 05001
Red Flowering(Kırmızı) Hoya Collection 05002
Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031
Hoya pubicalyx GPS 282-23009

mor kedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 22:28   #3
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Eklendiniz.. Hoyadag'ın mesajının altındaki Bizim Listemiz'den kontrol edebilirsiniz.

Sevgili Sevilay, bilgi derlemeniz çok hoş olmuş. Emeğinize sağlık. Siz ne kadar kaçmaya çalışsanız da, yeni bir hastalık başlıyor sanırım.. Mum Çiçeği kardeşleri olarak tekrar aramıza hoş geldiniz.

Düzenleyen hfz : 18-08-2007 saat 22:35 Neden: Ekleme yaptım..
hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 23:40   #4
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Hafize hanım.Derlemeyi beğendiğinize sevindim.Gelen çelikleri nasıl köklendireceğiz dediğimizde bakacak bir ilk yardım bilgisi gibi oldu galiba.

Bu arada dediğiniz doğru.Çiçek bağımlılığından Hoya ve agaclar.net bağımlılığına doğru evrim geçiriyorum.

Eski 19-08-2007, 02:58   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Galeri: 10
Hafize hanım, çok teşekkür ederim. Sınav, izin derken sizi listeyle başbaşa bıraktım kusura bakmayınız.

Bu arada unutmadan sonunda kargonuz arkadaşımın eline sağsalim ulaşmış. Malesef ben göremeden izne çıkıyorum. Ama merak etmeyin arkadaşıma gerekli talimatları verdim gözü gibi bakacaktır. İçim içimi yiyor göremeden gitmek zorunda kaldığım için ama malesef elimden gelen birşey yok.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 03:02   #6
Ağaç Dostu

Sevilay hanım, iyi dilekleriniz için teşekkürler. Harika bir derleme hazırlamışsınız, tebrikler.

Sevgili Mor Kedi, size aramıza hoşgeldiniz demeyi unutmuşum, ne ayıp.

Kusura bakmayın liste, sınav izin derken kendimi nereye koyduğumu unutacağımdan korktum bir ara.

Eski 19-08-2007, 09:39   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Sevilay'ın derlemesini ilk mesaja da ekledik. Başlığı okumaya başlayanlar için daha yararlı olacak.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 15:35   #8
Ağaç Dostu

Benim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?Mesela 12cm.lik saksı yerine 15-18cm.lik saksıya ikisini de köklendirdikten sonra diksek ve aynı saksıda büyüseler.Açma zamanları da farklı olursa dallar çiçeksiz kalmaz.Aynı anda açtıklarında da iki farklı renk olduğu için çok hoş ve değişik görüntü verirler diye düşündüm.

Cevabını hoya hocalarımızdan alabilirsem çok sevinirim.

Eski 19-08-2007, 21:38   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay Mesajı Göster
Benim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?Mesela 12cm.lik saksı yerine 15-18cm.lik saksıya ikisini de köklendirdikten sonra diksek ve aynı saksıda büyüseler.Açma zamanları da farklı olursa dallar çiçeksiz kalmaz.Aynı anda açtıklarında da iki farklı renk olduğu için çok hoş ve değişik görüntü verirler diye düşündüm.

Cevabını hoya hocalarımızdan alabilirsem çok sevinirim.
Sevgili dostlar biraz arıza yaparak aranızdayım (şeker hastasıyım ve bu yüzden sol ayağımı diz altından kaybettim HÜKÜMSÜZDÜR.....) Sevilay hanım sorunuza ben cevap veriyim aynı saksıda isterseniz beş çeşit yapabilirsiniz çünkü tür aynı istekleri aynıdır eğer ortanca ile hoya'yı aynı saksıya koyarsanız olmaz bence düşünceniz çok mantıklı 17 veya 19 luk saksı uygundur uzun süre bitkiyi rahatsız etmemiş olursunuz. Şimdi gelelim esas konuya; YARIN güzeliniz yola çikıyor bana lütfen telefon numaranızı verin koliniz hazır birtek ağzı kapanmadı kargoya verirken kapanacak selamlar saygılar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 22:08   #10
Ağaç Dostu

Sevgili hoya tutkunları uğurlu geldiniz dün birisi geldi hoyaların çoğunu kaldırdı üç adet anaç ve söz verdiğim üç kişi ile toplam altı adet bıraktım, üçü emanet zaten kalanlar ise satılık değil ama üretime devam ******. Zaten siz hollanda'dan çeşitler getirirseniz kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben bu siteye mal satmak için zatan girmedim benim yaptığım işi sevmeyen kesinlikle yapamaz bazen bir müşteri gelir çok sevdiğim bazı çiçek veya kaktüsleri almasın diye çok anormal fiatlar söyleyerek satılmamasını sağlıyorum (bizim gibilere "nesli tükenmiş enayiler "diyorlar). Hepiniz hoşçakalın.

Eski 19-08-2007, 18:06   #11
Ağaç Dostu

Koku Severler Dikkat

Koku sever arkadaşlar, Bu sitede Hoya lacunosa nın tüm hoya türleri içinde en fazla koku veren tür olduğunu yazıyor. İfadeyi aynen aşağıya alıyorum:

"Probably one of the most intensely fragrant of all hoyas."

Alıntı:
Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?
Sevilay hanım, bu uzmanlık sorusu beni aşar.

Bir de Paul Shirley'in sitesinde fotoğrafı bulunmayan hoyaların bulunduğu bir Excel dosyası hazırlamıştım. Ancak siteye sanırım dosya yüklenemiyor. İsteyen arkadaşlar olursa email olarak gönderebilirim.

Eski 19-08-2007, 20:56   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Arkadaşlar benim isteklerime, hoya paucifolia ve shrub hoya collection ekleyebilir misiniz? Çok teşekkürler

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 17:35   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag Mesajı Göster
Koku sever arkadaşlar, Bu sitede Hoya lacunosa nın tüm hoya türleri içinde en fazla koku veren tür olduğunu yazıyor. İfadeyi aynen aşağıya alıyorum:

"Probably one of the most intensely fragrant of all hoyas."

Sevilay hanım, bu uzmanlık sorusu beni aşar.

Bir de Paul Shirley'in sitesinde fotoğrafı bulunmayan hoyaların bulunduğu bir Excel dosyası hazırlamıştım. Ancak siteye sanırım dosya yüklenemiyor. İsteyen arkadaşlar olursa email olarak gönderebilirim.
Merhaba,
acaba bu dosyayı sizden rica edebilirmiyim.

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 21:51   #14
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Mucip Gürbüz, geçmiş olsun.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 22:16   #15
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim birbuçuk yıl oldu şimdi protezliyim ve kendimle dalga geçecek kadar iyi ve güçlüyüm ama şeker arada bir sürpriz yapıyor böyle lütfen 40 yaşına gelenler her yıl en az bir defa tahlil yaptırsın dönüşü yok çünkü bu işin sağlıkla kalın.

Eski 19-08-2007, 22:05   #16
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Mucip bey çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 22:19   #17
Ağaç Dostu

Arzu hanım çok teşekkür ederim sağolun ve sağlıkla kalın.

Eski 19-08-2007, 23:46   #18
Ağaç Dostu

Mucip bey,artık size hocam diyebilirim.Çok çok geçmiş olsun hocam.Aslında aklım sizdeydi.
Gelelim güzelime.Size nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum.Çiçeğime çok iyi bakacağım.Söz veriyorum.Telefon numaramı özel mesaj olarak size ileteceğim.
Tekrar geçmiş olsun.Sevgiler.

Eski 19-08-2007, 23:59   #19
Ağaç Dostu

Mucip hocam bu arada ben de 3 çeşit hoya sipariş verdim.Eğer başarır da büyütürsem size mutlaka çelik yollayacağım.
Sevgiler,saygılar.

Eski 19-08-2007, 22:18   #20
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Mucip Bey geçmiş olsun. Şeker zor bir hastalık.

Sizin ne kadar iyi niyetli olduğunuzu biliyoruz. O kadar ısrar etmemize karşın bir türlü fiyat alamamıştık sizden. Değer bilenlerin satın almasına da ayrıca sevindim.
Benim hoyalar tutarlarsa ve çoğaltırsam ilk işim size göndermek olacak.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 22:29   #21
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Mucip Bey geçmiş olsun .Yanınızdayız hepimiz.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 00:48   #22
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim.Desteğiniz ve varlığınız benim için büyük güç olacak sağlıklı ve hoşçakalın.

Eski 19-08-2007, 23:06   #23
Ağaç Dostu

Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Eski 20-08-2007, 00:42   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag Mesajı Göster
Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili hoyadag insanlara yarının ne getireceği meçhul.Bu siteye üye olduğum zaman bunu açıklamamaya kararlıydım, 1.5 yıl oldu protezle işler yürüyor ama ayağımı kaybedeceğim belli olunca çok büyük travma yaşadım, kabulenemedim derken hastaneye bir arkadaşımın getirdiği televizyonda Metin Şentürk'ü gördüm gözleri görmeyen birisinde böyle yaşama sevinci, sımsıkı sarılma ,ve kendisiyle barışık bir insan. Kendime geldim ben dünyanın bütün güzelliklerini görüyordum bir ayağın lafı bile olmazdı,Metin beye çok şeyler borçluyum bende artık eski yaşantımdan daha farklı,kendimle barışık ve bu durumu alaya alacak kadar rahatım. Zor bir hastalık bilmeden yıllarca şekerle yaşamışım onun için tüm dostlara yaş 40 a gelmeden her yıl en az bir defa tahlil yaptırın diyorum ve senin aracılığınla geçmiş olsun dileğinde bulunan ağaçlar dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum.

Eski 19-08-2007, 23:15   #25
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Mucip bey bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Nevsune özelden bilgilerinizi gönderirseniz köklendirme hormonundan seve seve gönderirim. başka isteyen arkadaş varsa onalara da gönderebilirim.

Seçim yapmak için bir tarih varmı? Ben daha seçemedim de

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 23:17   #26
Ağaç Dostu

Sevgili Sempe isteklerinizi ekledim, kontrol etmeyi unutmayınız.

Eski 19-08-2007, 23:33   #27
Ağaç Dostu

Arkadaşlar, ben bugün sabah yıllık iznimi kullanmak üzere Denizli'ye hareket ediyorum, bu nedenle aranıza bir süre katılamayacağım. Bu süre içinde sevgili Cezzar ve Hafize hanım isteklerinizi listeye eklemeye devam edecekler.

Ancak Cezzar şu anda Hollanda'da yerleşmekle meşgul olduğundan aramıza pek katılamıyor, bu durumda bütün yük Hafize hanımın üzerine kalacak. Kendisini fazla yormamak için, arkadaşların isteklerini listeye sorunsuz bir şekilde ekleyebilecek en azından bir gönüllü arkadaş bekliyoruz.

Takvim konusuna gelince, arkadaşlarda uygun görürlerse ben derim ki: 5 Eylül'e kadar listemiz isteklere açık olsun. 5 Eylül'den sonra ben istekte bulunan herbir arkadaşıma özelden birer onay maili atacağım. Onaylama için 5 gün süre tanıyalım. 11 eylül tarihinde onaylanmış tüm listenin siparişini ben online olarak veya Cezzar tarafından bizzat verelim. Bundan sonrası kolay, çelikler elime ulaştıktan sonra en kısa sürede onay mailinin içeriğinde gelecek olan iletişim adresine gönderirim.

Gönderi sırasında çeliklerin zarar görmemesi için uzakdoğudan bana geldiği şekilde, köpükten doldurma malzemesi kullanmayı düşünüyorum. Bu şekilde herkes sağsalim çeliklerine kavuşacaktır.

Eski 20-08-2007, 03:48   #28
Ağaç Dostu

Bu güzelliği sizlerle paylaşmadan edemedim. Buyurun size Hoya Kompacta (Krinkle Kurl).

Eklenen Resimler

Eski 20-08-2007, 09:01   #29
Ağaç Dostu

Fatma E.'s Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2007
Galeri: 4
Mucip Bey çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2010, 12:52   #30
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Arkadaşlar,ben aranızda yeniyim ve sizleri hoşuma giderek izliyorum.Yukarıdaki hoya öyle güzel ki,nerden,nasıl bulablirim.Aslında tüm çeşitlerinden isterim ama elime geçer mi bimiyorum ?

Perihan Bayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025