![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Askıda olanlar da mı, mum çiçeği?Burası sera mı yoksa eviniz mi? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 2 hafta önce bana ulaşan bir çeliği, köklenmesi için suya koydum ve 1 hafta kadar suda kaldı, köklendi ve çok canlıydı yaprakları. Saksıya aldım ve bir haftadır saksıda fakat yaprakla saldı kendini, dirilikleri gitti. Şimdi saksıdan çıkardım, kökler kararmış ve sanki en uçlarından kurumaya başlamış. ![]() Yeniden suya koydum. Saksıya almadan önce üzerinde yeni filiz vardı ve saksıya aldıktan sonra o minicik yeşil filiz de karardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
selamlar.. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Köklendirme Hormonu
Arkadaşlar, yabancı forumların bazılarında kök hormonu (Root hormone) diye bir şeyden bahsetmişler. Böyle bir maddeden haberi olan var mı acaba. Nerede bulabiliriz? Aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz. http://www.myhoyas.com/rooting.htm |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sayın Hoyadag o bahçe sizin mi?Adresi alsak siz yokken gelsek.Hani hepsinden bir çelik alsak.Ya da saksıyla mı götürsek... ))) |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oraya bir kamyon'la gitmek gerekiyor bence... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yani düşünüyorum.Var mısınız..? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Şu kamyonu tır yapalım, deposunu da geniş tutalım zira fotoğraf İsveç'li bir kolleksiyonere ait. Christina 38 yaşında, 13 yıldır hoya ile ilgileniyormuş ve 200 çeşit hoya varmış elinde. Bu hızla gidersem Christina ile yarışırım herhalde, en azından elbirliği yaparsak 5 yıla kalmaz sera açmak durumunda kalırız. 2 aydır hoya ile ilgileniyorum ve 5 değişik tür hoya var elimde ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Christina'nın saksılarının çoğu da küçük. Peki bunlar büyüyünce ne oluyor? Benim çocukluğumda bizim evde bütün bir duvarı saran mum çiçeğimiz, kocaman bir toprak saksıdaydı. Yalnız açtığını bir iki kez görmüştüm. İnanılmaz baygımn bir kokusu vardı. Annem çok nazlı derdi. Düzenleyen nevsune : 30-07-2007 saat 00:02 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ve inatla 6 aydır tek bir sürgün vermeyen carnosa'ya inat, dikiminin üzerinden henüz 1 haftalık publicalyx'in mucizesini göreceksiniz şimdi: _ |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da çok arsızmış canım! İstemem o kadar arsız çiçek ben! Maşallah, maşallah... Benimkilerin resmini koymayacaktım nazar değer diye ama, o kadar kıskandım ki artık.. ![]() Düzenleyen hfz : 28-07-2007 saat 14:27 Neden: Resim ekledim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah beşibiryerde ) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. İnşallah çiçeklerini de görürüm. Sevgili Hoyadag, geçen yıl bir çiçek oluşumu başlatmıştı bir tanesi. İyi besin alsın diye besin takviyesi yapmıştım. Açmadı. Oluşum öylece kaldı. Sizin bir çevirinizden şimdi anladım ki besin takviyesi yaptığım için açmamış. Çevirileriniz için de çok teşekkür ederiz size. Sevgili Elfogi, hakikaten beşibiryerde. Söylemesi ayıp yeni çeliklerimle birlikte toplam 9 adet oldular.. Sanırım hepsi Carnosa ama yaprakları değişik olduğundan acaba başka çıkar mı diye de ümitliyim. Hele bir tanesi var ki o bambaşka, gözünün içine bakıyorum. İşte bu farklı: |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Geldiiiii :))
Geldi. Sevgili Hoyadag, çok teşekkür ederim. İnanılmaz mutlu oldum. Arkadaşlar söylüyorum: Bir Hoya Diversifolia'm var artık. Sevgili Hoyadag kendi Diversifoliasını bana göndermiş.. Çok mutlu oldum. Çok çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin çok teşekkür ederim. Hakikaten güzel bir duygu. Yaprakların hemen üstünden dalı kestim. Gözüm o kadar aç ki anlatamam. Minicik bir dal. İçinde geldiği pamuğa sardım tekrar minik dalı. Su dolu minik bir tabağa aldım. Burada pamuk içinde köklendirebilir miyim acaba? Küçükken tohum çimlendirirdik pamukta aynen öyle yaptım. Sevgili Hoyadag, sevgili Selahattin Yılmaz 3 YTL'ye çok güzel Carnosa'lar satıyorken çelik vermeyip, isteyen arkadaşları oraya yönlendirme kararı almıştım. Ama bu kez sizin için bu kararımı bozacağım. Aşağıdaki minik Carnosa sizin. Bir 10 gün kadar bende dursun yaşamını ve sağlığını iyice netleştireyim. Daha sonra adresinizi isteyeceğim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|