agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2007, 06:41   #1
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Eğer zarar gelmemesini sağlayarak paketleteceğine inanabiliyorsan, gönder, çok sevinirim

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 09:54   #2
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Pet şişeyi kesip saksının üstüne geçirin koli bantıyla sıkıca saksıya bantlayın . Kutunun içini gazete kağıdı ile doldurun tam ortaya yerleştirin ,hiç birşey olmaz.Hfz fulleri bu şekilde yolladı bizlere

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 10:11   #3
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

İşte çözümde geldi Gilancığım

Zaten ben tutturabileceğimden şüpheliydim senin tutmuş çiçeği yollaman çok büyük incelik. Çok teşekkür ederim

Karşılığında Gardenya alabilirsin

Eski 28-05-2007, 17:51   #4
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 17:58   #5
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cezzar Mesajı Göster
Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

Selamlar;

O kadar olmuş mu Burası bağımlılık yaratıyor

Mum çiçeği konusunda Papatyam'â katılıyorum, bizide unutmayın

Saygılar.

Eski 28-05-2007, 21:08   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Sevgili üye kardeşlerim, formumuza İzmir'den yeni üye oldum ve ilk defa 24-27 mayı 2007 İzmir çiçek ve bahçe araçları fuarın da İzmirli üye kardeşlerim le tanıştım.Alakalarından ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Kendimi tanıtma bölümünde takdim etmiştim ama İzmir fuarında üye arkadaşlarımla geçirdiğim,çok kısa zamanda dahi olsa paylaştığim (edindiğim dersem daha doğru olur)fikirler ve üye kardeşlerimin her konuda belli ettikleri kaliteli ve çok sevyeli davranışlari beni çok etkiledi hele Hafize hanımın( ileride resmini sunacağım )bir Mum çiçeğini bana armağan etmesi beni son derecede kaliteli ve doğru bir formda olduğuma bir defa daha ikna etti.Hafize hanıma çok nazik bu jesti için ve diğer arkadaşlarıma da çok yakın alakalarında dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunar esas merakım bonsai yanında çok iyi bir mum çiçeği seveni olarak yazışmalarınızı takip edeceğimi belirtir ,
boyle kaliteli bir siteyi kurup, idare ettikleri için Sayın yöneticilerimizi bir defa daha kutlar , hepinize sağlık ve başarılar dilerim.
Saygılarımla,

selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 11:38   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Merhaba,
Sayın hfz nin bana vermiş olduğu ve köklenen mum çiçeğimi nihayet ektim ve şuan uslu uslu büyüyor.
İşallah çiçeklerini görmek bana da nasip olur .

darla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 12:04   #8
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Zambak_aşığı hoşgeldiniz.

Sizi aramızda gördüğümüze sevindik. Yalnız önce bize yeni gelen arkadaşlar başlığında kısaca kendinizi tanıtmanızı rica edeceğiz. Bir de bizler dilimizi doğa kadar korunmaya değer buluyoruz ve bu gayret içindeyiz. Bu yüzden sizden de tüm yeni üyelerimizden olduğu gibi cümleye büyük harfle başlamak, konuşma diliyle yazmamak, de- da, soru mi ve mı 'ları gibi konulara dikkat etmenizi rica edeceğim.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=75 başlığına uğrarsanız sizi kolayca yönlendirecek bilgiler bulacaksınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 17:53   #9
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Cezzar arkadaşlarını da unutma )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 21:23   #10
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Selçuk44 hoşgeldiniz,

Sizi de 'Mum Çiçeği Kardeşliği' grubuna katmak benim için büyük zevk.. Ayrıca her gün yanımızda bulunarak ve nazik jestinizle bizi onurlandırarak asıl siz bizleri çok mutlu ettiniz.

Artık güzel Mum Çiçeğinizi yetiştirmek için sanırım baştan sona bu macerayı okumanız gerekecek. Bu arada merak ettim, evde iken akşamları mis gibi kokuyordu çiçeği. Fuarda biraz hırpalandı sanırım ama çiçeği hala duruyor mu ve yine kokuyor mu?

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 21:52   #11

Sevgili hfz ,Hediye ettiğiniz mum çiçeğim gayet keyifli zaten o gün Sevgili Dilaver bey le bize geldik ve onun uygun gördüğü bir ortama saksımızı yerleştirdik o akşam çiçekler biraz koktu ama bu gün sabah hepsi malesef döküldü.
Bu arada Dilaver bey benim çiçeklerimi pek beğenmedi ve bu gün hepsini çiçekçi bir arkadaşıma hediye ettim ,artık sadece mum çiçeği ve bonsai koleksiyonum olacak.
Tekrar sağlık ve başarılar diliyorum.İyi akşamlar.

Eski 29-05-2007, 13:49   #12
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Sn Penelophe
Mum çiçeği gilandan gelemezse haberim olsun, sizi mum çiçeksiz bırakmayalım.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 14:46   #13
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık Mesajı Göster
Sn Penelophe
Mum çiçeği gilandan gelemezse haberim olsun, sizi mum çiçeksiz bırakmayalım.
Sevgili İlknur Hanım;

Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim. Gilandan ses çıkmıyor
Bekleyelim bakalım.

..açgözlülük edip sizde yollayın demeyeceğim..

Sevgiler.

Eski 29-05-2007, 19:24   #14
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Sevgili İlknur Hanım;

Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim. Gilandan ses çıkmıyor
Bekleyelim bakalım.

..açgözlülük edip sizde yollayın demeyeceğim..

Sevgiler.

Gilan'dan ses vaarrr
Kusura bakmayın bugün sınavım vardı. Pet şişeli paketleme önerisi iyiymiş, böylece sağlam sağlam gelir sanırım. Adres nedir? Bir de, haftasonuna doğru gönderebilirim sanırım, sorun değil dimi? Final dönemim de

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 19:53   #15
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Tamam çok teşekkür ederim canım. Doğum günün kutlu olsun

Eski 29-05-2007, 20:38   #16
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Tamam çok teşekkür ederim canım. Doğum günün kutlu olsun
hi hi teşekkürler

Eski 29-05-2007, 20:27   #17
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Mum çiçeğinden tohum alsak ve bunları büyütsek daha mı kıymetli olur? Şahsen tohumdan büyüyen her bitkinin daha kıymetli olacağını düşünmeye başladım. Ben böyle düşünüyorum diyeceğim ama bir çoğunuz benden çok daha evvel sevdalanmışsınız. Bunun üzerinde de düşünmüşsünüzdür. Ne bileyim şimdi "evdeki mum çiçeğini ben tohumdan üretseydim nasıl olurdu" diye sormadan edemedim kendime. Biraz cesaret ve bilgi ile sanırım üstesinden de gelebilirim.

Siz ne düşünüyorsunuz???

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 20:35   #18
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
serder abi; çiçekten mi elde ediliyor tohumlar?
Benim de ilgimi, yapraktan köklendirme çekmişti.. Bu forumda da biryerlerde yazıyordu; direk yaprak dikip de köklendirme yapılabiliyormuş ama daha cılız oluyormuş sanırsam bitki.. Belki böyle bir deneme yarışması filan düzenleyebiliriz aramızda.. Yapraktan köklendirme, tohumdan köklendirme gibi..
selamlar...

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 20:42   #19
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Evet

Çiçekten tohum elde ediliyormuş. Denemekte fayda var ))

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cezzar Mesajı Göster
serder abi; çiçekten mi elde ediliyor tohumlar?
Benim de ilgimi, yapraktan köklendirme çekmişti.. Bu forumda da biryerlerde yazıyordu; direk yaprak dikip de köklendirme yapılabiliyormuş ama daha cılız oluyormuş sanırsam bitki.. Belki böyle bir deneme yarışması filan düzenleyebiliriz aramızda.. Yapraktan köklendirme, tohumdan köklendirme gibi..
selamlar...

Eski 29-05-2007, 22:04   #20
hfz
Ağaç Dostu

Çok üzüldüm diğer çiçeklerinizin gitmesine.. Umarım farklı Mum Çiçekleri elde etme şansınız olur ve bizlerle de paylaşabilirsiniz.
Sevgiler..

Eski 30-05-2007, 00:42   #21
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Sayın Selcuk Bey'cim ,mum çiçeğinin yanında diğerleri yanlızca yeşillik gibi olacaktı.Sizin heyecanınız,sevginiz,çabanız ve o güzel ortamınız mum çiçeğini çılgına çevirecektir.Sayın Hafize Hanım inşallah elbirliği ile çeşitlerimiz olacak umut ile araştırıyoruz.saygılar...

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2007, 10:07   #22

Sevgili , hfz ve dkp şimdi bir toplantıya katılmak için Çeşme tarafına gidiyorum .Bütün seralara uğrıyacağım Mum çiçeği ve Bosai incelemesi yapacağım dönüşte edindiğim izlenimleri bigilerinize sunacağım
bütün Ağaclar.Net üyelerimize sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum.

Eski 31-05-2007, 10:51   #23
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Sayın Selçuk44 size iyi yolculuklar diliyorum. Umarım mum çiçeği ve bonsai hakkında bilmediklerinizle geri deöner, bizi de bilgilendirirsiniz

Eski 01-06-2007, 12:21   #24

Sevgili Penelophe vesevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Dün vallahi bütün seraları dolaştım.Fuardaki yakın alakanız ve Sayın Hfz hanımın bana verdiği mum çiçeği dolayısıyla havaya girdim ve bu yüzdende randevuma geç kaldım,ama değdi.
Avrupa çiçeklik ten de canan aristo alırken sahibi Gönül Basel hanıma ''çok çiçekleriniz var ama buları teşhir etmeniz için bizim Agac Net sitemize ilan verin '' dediğim de bana ''ben zaten o sitenin üyesiyim ve yazılarım var '' deyince çok sevindim ve mum çiçeği talebimi söyleyince her türlü bitkiyi ve her türlü mum çiçeğini getiririm fakat ithalat yapma arifeside veya şimdi latince isimlerle sipariş verilirse Eylül ayında istediğiniz kadar getiririm '' dedi
Ben sipariş vermedim çünkü henüz sizler kadar çeşitleri ve isimleri ve ender olanları bilmiyorum.
Her ihtimale karşı fimanın ismini adresini veriyorum.Eğer sipariş verirseniz lütfen n istediklerleriniz çeşitten baba da iki tane ısmarlarmısınız.? yine verdiğim zahmetler için çok teşekkür ederim.
AVRUPA ÇİÇEKCİLİKGönül Basel
Çep:O537 365 4616
Normal tlf:O232 7520104

Eski 04-06-2007, 10:40   #25
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 Mesajı Göster
Sevgili Penelophe vesevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Dün vallahi bütün seraları dolaştım.Fuardaki yakın alakanız ve Sayın Hfz hanımın bana verdiği mum çiçeği dolayısıyla havaya girdim ve bu yüzdende randevuma geç kaldım,ama değdi.
Avrupa çiçeklik ten de canan aristo alırken sahibi Gönül Basel hanıma ''çok çiçekleriniz var ama buları teşhir etmeniz için bizim Agac Net sitemize ilan verin '' dediğim de bana ''ben zaten o sitenin üyesiyim ve yazılarım var '' deyince çok sevindim ve mum çiçeği talebimi söyleyince her türlü bitkiyi ve her türlü mum çiçeğini getiririm fakat ithalat yapma arifeside veya şimdi latince isimlerle sipariş verilirse Eylül ayında istediğiniz kadar getiririm '' dedi
Ben sipariş vermedim çünkü henüz sizler kadar çeşitleri ve isimleri ve ender olanları bilmiyorum.
Her ihtimale karşı fimanın ismini adresini veriyorum.Eğer sipariş verirseniz lütfen n istediklerleriniz çeşitten baba da iki tane ısmarlarmısınız.? yine verdiğim zahmetler için çok teşekkür ederim.
AVRUPA ÇİÇEKCİLİKGönül Basel
Çep:O537 365 4616
Normal tlf:O232 7520104
Ne iyi etmişsiniz Selçuk Bey. Ben daha yeni görüyorum mesajınızı
Bilgiler için çok teşekkürler. Telefon numarasından ulaşırım ben. Saygılar.

Eski 05-06-2007, 01:49   #26
Ağaçsever

AzaLea's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
benim mehmet beyden aldığım mum çiçeği çeliği de şimdi boyumdan uzun hale geldi ve hızla uzamaya devam ediyor fakat hiç de çiçek açmaya niyetli görünmüyor bu şekilde uzamaya devam ederse ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten.

AzaLea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 02:37   #27
hfz
Ağaç Dostu

Sarabileceği bir düzenek yapın, mesela bir ip gibi bırakın sarıla sarıla uzasın. Sürekli uzuyor olması memnuniyetini gösterir ve karşılığını verecektir. İnanın..

Düzenleyen hfz : 16-07-2007 saat 20:33 Neden: Alıntıları temizliyorum.
Eski 06-06-2007, 00:10   #28
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AzaLea Mesajı Göster
benim mehmet beyden aldığım mum çiçeği çeliği de şimdi boyumdan uzun hale geldi ve hızla uzamaya devam ediyor fakat hiç de çiçek açmaya niyetli görünmüyor bu şekilde uzamaya devam ederse ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten.
Çiçek açması için güneş alması lazım. Yoksa boya uzar gider. Ortamı nasıl?

Eski 07-06-2007, 19:34   #29
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Alıntı:
Ne iyi etmişsiniz Selçuk Bey. Ben daha yeni görüyorum mesajınızı
Bilgiler için çok teşekkürler. Telefon numarasından ulaşırım ben. Saygılar.
Eğer değişik türde mum çiçeği varsa bende varım.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2007, 13:22   #30
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Dün akşam Mumçiçeğinden kuruyan çiçekleri bir kaba aldım. onları kuruması için güneşe bıraktım. kapsülleri patlar ve tohumlara ulaşır isem hemen dikeceğim. dikeceğim saksıyıda hazırladım. tüm bu işlemlerin ardından umalım ki tohumlara ulaşır ve filizlendiririm. o taktirde elimizde tohumdan yetişen filizlerimiz olacak. Heycanlıyım desem yalan olmaz....

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025