![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
qitted, izmirden gönderecekler, teşekkür ederim, bu arada fotoların çok büyülü, ressam gibi işlemişsin, tebrikler... ayrıca daha önce kapari fidesi sipariş etmiştim, kök gibi birşeydi, daha doğrusu direkt olarak köktü -ne kadar adı fide diye geçse de- ve üreticileri naylon poşetin içine ıslak talaşlarla birlikte koyup göndermişlerdi, ekmeden önce bir kaç gün daha bekletmek zorunda kalmış ve talaşı biraz da ben ıslatmıştım kurudukça... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Sayın SÖZTEKİN; umarım ilerleyen zamanlarda isteyen herkese gönderebilirim, ancak şu anda iki fidem var onlar da henüz çok küçük, inşallah çabucak büyürler, selamlar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
mum çiçeği kardeşliği
eskiden olduğu gibi her evin içine mum çiçeklerini geri döndürelim. onları koruyalım. çiçekleri açınca gururlanalım. mum çiçeğim açmadığı için kara kara düşünelim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
bende mum çiçeğimin saksısını değiştirdim size çelikleri yolladıktan sonra .. bakalım ilk çiçek açan kimin ki olacak..senelerdir çiçek yüzü göremedim..bakalım toprağını değiştirmek yarayacakmı ... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
çiçek açması için ayda bir bol şekerli ılık açık çay ver yazında karpuz suyu çok seviyor bu çiçek tatlıyı bak göreceksiniz en kısa zamanda açacaktır beklemenize gerek kalmayacak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
bende çelik isterim lütfen |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bütün kalbimle katılıyorum. Bizim olan muhteşem güzellikleri bırakıp, bir kısmının da zehirli olduğu söylenen tropik ormanaltı bitkilerine heveslenmek, nasıl bir aklın eseridir acaba? Bu listeye, kokulu karanfilleri, renk renk sakız sardunyalarını, bahçelerimiz için, hanımeli, yasemin, peygamber gülü ve diğerlerini de ekleyelim. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çelik olarak elime ulaşan "Splash" ise bu saksıya aldığımdan bu yana geçen 3 haftalık süreçte ilk kez dün farkettiğim bir gelişme ile beni sevindirdi. Minik hydrotonun hemen ardındaki kırmızı sürgünü farkedebildiniz mi... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
|
Çelikler köklendikten sonra, birini bana verirsin di mi arsakay? ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Mehmet Bey; ben de dün akşam çeliklerimi aldım, çok teşekkür ederim... Önce kimin çiçeği açar bilmem ama umarım çiçeği ilk açan fotoları da buraya ekler; böylece bu sayfa da unutulup gitmez...sahiden de tam mum çiçeği kardeşliği oldu... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2014
|
Arkadaşlar ben de kışın mum çiçeği aldım 5kök 60cm boyu ama olduğu gibi duruyor hala ne vakit çiçek açar bilgi istiyorum teşekkür ederim şimdiden |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Merhaba arkadaşlar benim de çok güzel bir mum çiçeğim var neredeyse her dalında bir sürü tomurcuğu var diye sevinirken bi baktım tomurcukların çoğu dökülmüş nedeni ne olabilir ne yapmam gerekir bari kalanları kurtarabileyim. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genelde hoyalar yer değişikliği ve rüzgar sebebiyle tomurcuklarını döker. Birde yetersiz su da bu dökülmeye yol açabilir. Tomurcuklandıktan sonra hiçbir hoyamı toprağını kurutuncaya kadar susuz bırakmadım. Şuan Denizli havası çok iyi gidiyor hoyalar için. Bütün tomurcuklar uyandı bende de çiçeklenme başladı devamı gelecektir. Korkmanıza gerek yok ![]() Düzenleyen Fatih : 13-04-2014 saat 01:38 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2006
|
Mum Çiçeğini sayenizde görmüş ve tanımış oldum.Gerçekten çok güzel bir çiçek ! Paylaşımınız için ***!! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2007
|
ben izmirde yaşıyorumm. mum çiçeği arıyorum. Çiçekçilerde yok. Nerden bulabilirim? Dedem rahmetlinin en sevdiği çiçek Elinde olan varsa bir ççelik verbiilirmi? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
bilginize. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
memet abinin verdiği mum çiçeğini ektim.ama yaprakları ters duruyor. ![]() ![]() Bir de üstüne biraz daha toprak ekmelimiyim,yoksa toprak seviyesi iyi mi? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
yaşasın mum çiçeği buldum
en sonunda tohumdan yetiştirciğim mum çiçekleri 1,5 cm oldular, eminönünden bulduğum çürük kökler toparlanmaya başladı ama malesef kokusuz cınsi imiş mum çiçeğinin. neyse haftasonu bandırmaya gittim baktım bir sera hemen içeri girdim sordum. tam 9 adet mum çiçeği hemde 2 tanesi çiçekli. tabi hemen 6 adetini aldım tanesi 5 YTL DEN istanbulda kokusuzu 17 ytl ve tohumadan para verdiğim düşünülürse bu kadar ucuza ve orada bulacağımı berden bilirdim. Derken İDO seferleri iptal oldu 2 tanesi benle 7 saatte otobusle istanbula geldi, 1 adeti hediye verildi 3 adeti geçiçi olarak çiçeği bakabilecek tatlı bir bayana teslim edildi(erkek arkadaşımın annesi). içim rahat tek eksiğim sıvı vitaminler...bu arada mum çiçekleri yola dayandı ve şu anda hiç birşey olmamış gibi 5 metre boyları ile 3 yaşında ve çiçekli bir şekilde bana bakıyorlar. inanın çok mutluyum. bu arada kırık dalları sera sahipi işe yaramaz diye verdi. kırık yapraklara kadar aldım...hepsini dal yaprak ne varsa ziyan etmeden suya koydum köklendikleri an sizlere vereceğim....çünkü bu arama işinde bir çiçeğin bu kadar bulunamaz ama aynı anda bu kadar bulunabilir olmasını anladım bu garip bir duygu : )![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
pelin
Giriş Tarihi: 07-03-2007
|
Alıntı:
Bandırma da bahsettiğiniz sera nerededir acaba? Erdek yolu üzerinde olan değil değil mi Bu arada şu bahsettiğiniz mum çiçeklerinin resmini (kokulu, kokusuz...) ne zaman görüyoruz... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Bu çeliği dün edindim, acaba nereden kesip suya koymam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
Memet, mum çiçeği kardeşliğini ciddi ciddi oluşturalım mı? ![]() Konuyu sen aç. Seni ve qitted'i mum kardeşliği başkanları olarak atıyorum(!) Bakalım kaç kişi olacağız? (arsakay gönderecek diye kendimi de kattım ![]() Boş işlerle uğraşıyoruz bari renk gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Hallelujah!
Giriş Tarihi: 14-08-2006
|
İstanbul'da yaşayan bir arkadaş bana mum çiçeği ve ful çeliği gönderebilir mi? Ben de size kardeş diyebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Sevgili Malina bak ne kalabalık olduk. Boş işler dışında ne hoş işler yaptık. Başkan Gitted ise bizi unuttu, uğramaz oldu Arsakay da öyle...Memet mi? O hep mum çiçeği kardeşliğini'nin as başkanı zaten... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Alıntı: