![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Krimson Princess nedense rengini döndürmeye başladı. O kısmı çok üzülerek de olsa kesip alacağım sanırım. Yayilmasindan korkuyorum. ![]() ![]() VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2020
|
alttaki resim mum çiçeğimi ayrıca üstteli de yoncaya benziyor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2021
|
Hiçbir yerde hoya bulamadım. Çelik paylaşabilecek kimse var mı? Foruma yeni katıldım, prensipleri biliyorum ama hoya çiçeğine aşık oldum. Ben de bakmak ve paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sağlıcakla |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2022
|
Mum cicegi sürgün kurumasi
Merhaba. Ben tam 1 sene önce cicegimi 2 yapraktan koklenxirip saksıya ektim. Bir senede sadece 1 yaprak ve 1 sürgün verdi. Yumurta kabuğu kurtup sirkede bekletip suyunu verdim. Kalsiyum için. Muz kabukları kurutup toprağına koydum. Seker koyuyorum arada ama büyümüyor. Büyümesini gibi Aksine sürgünü de kuruyor sanki. Ne olduğunu çözemedim. Foto yukleyemedim nedense |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2010
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2025
|
Eski yazışmaları okudum ve yeni üye oldum. Var mısınız burayı yeniden hortlatmaya? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2017
|
Mum çiçeği ben de bu sayfadan edindim.Fakat çok büyümedi.Sayfayı canlandıralım evet. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2025
|
Merhabalar Siteye yeni üye oldum Yaklaşık 10 gün önce pazardan Mum çiçeği almıştım aldığım gibi duruyordu sanki bir hareketlenme oldu gibi sizce bunlar yeni sürgünmü yaprakmı çıkıyor.[IMG] [/IMG] |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Tabii, o yapılardan yaprak çıkacak ve dal olarak uzamaya devam edecek.... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2025
|
Bir kaç aydan beri salonumda planladığım dekorasyon sonunda edinmek istediğim çiçek. Kategorideki bakım, gübreleme ve hastalıklarla ilgili konular bana çok aydınlatıcı oldu. Saksıdan sarkıtmadan daha çok sarılıcı özelliği ile duvar paneli üzerine tutundurmayı düşünüyorum. Doğrudan güneş alan değil ama aydınlıkta kalan yan duvarı kullanmayı planlıyorum. Ankara içinde mum çiçeği fidesi veya tohumunu temin edebileceğim biri varsa lütfen aşağıdaki konudan bana ulaşsın. https://www.agaclar.net/forum/ariyorum/45937.htm |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
50ye yakın mum çiçeğim var ve bu çiçeklerimle ilgilendiğim tüm yıllar boyunca öğrendiğim bir şey varsa oda sıkışık kökler ve küçük saksıdır. Gelişmiyor diye çok girdi var yukarda küçük sıkışık bir saksıya almanızı öneririm ısrarla. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2006
|
Arkadaşlar bu gönderdiğim resimler geçen sene çekilmiş olup, benim tomurcuk açan çiçeğimin anasıdır ![]() Düzenleyen alanyaistanbulreklam : 01-09-2006 saat 09:23 Neden: resim boyutu |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese Merhaba, Aranıza yeni bir mum çiçeği kardeşi katıldı. . Umarım kabul edersiniz. Her gün yakın gözlüklerimi takıp merakla büyümesini izlediğim küçük bir mum çiçeğim var. Bana çocukluğumu anımsatan bu küçük varlığa büyük bir aşkla bağlıyım ) İflah olmaz bir çiçek sevdalısıyım. Çiçeği bu kadar yakın markaja almak sanki büyümesini, serpilmesini geciktiriyor mu nedir; o, hiç istifini bozmadan ağır ağır, benim kanımı kurutarak yaşantısını sürdürüyor. Onunla ilgili tecrübelerimi zaman zaman paylaşmayı umuyorum.Herkese çiçekli bir pazar sabahı, yine bol çiçekli, bol güneşli bir yeni yıl dileklerimle... Tatlılıklar ... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi günler, 10 yaşında olan mum çiceğim çiçeklerini açmaya başladı. Yıllar var, üzerinden çicek koparmıyorum. Biliyorsunuz mum çicegi, çiçekler döküldükten sonra arta kalan çiçek sapcığı tekrar, sonraki yıllarda açılıp tekrar çiçek veriyor. Açılan çicekleri koparmazsanız bir yıl sonra mum çiceğiniz üzerindeki çiçek sayısı iki katı olabilir. Bunları bildiginizi biliyorum, yine de çiçeklerin cazibesine aldanıp onlari koparmamamaniz icin tekrar edeyim dedim. ![]() Mum cicegi |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar benim mum cicegim de, simdiki gibi deyildi. Moralinizi bozmayin, sizin mum ciceklerinizin de boyle ciceklendigi gunler gelecek. Ben ekledigim resimlerle mum ciceklerinizin ileride nasil olacagini gormeniz, bir bilgi edinmeniz icindi. Mine hanimin, bircok uye bu cicekle yeni tanisiyor sozunden yola cikarak, mum ciceginin cicek sapciklarini resimledim, ekliyorum cicek sapciklarinin ileride mum ciceginizin uzerinde nasil olacagini gorursunuz. Hepiniz sevgi ile kaliniz. ![]() ![]() cok yillik cicek sapciklari uclarinda cicekler acilmadan once. ![]() cok yilli cicek sapciginin uzerindeki cicek tomurcuklari. ![]() bir yil onceki cicek sapciginin uzerindeki cicek tomurcuklari. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
çiçeğin durduğu yer sadece sabah güneşinin vurdugu bir nokta.çok uzadıkları için tavana çivi çakmak zorunda kaldım.çiçekler bozulmasın diye dokunamıyorum .ama çiçekler geçtikten sonra özel bir çitalardan duvar yaptıracagım ona rahatca sarması için.perdedende kurtulmuş olacak ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
İlkin hanım aman dikkat!! Mucip bey o tavsiyeyi Hoyadağ'ın çiçeğini dışarıya çıkarınca uygulaması için yapmıştı.Köpekten dolayı çıkamayacağı için de aşağıdaki tavsiyede bulunmuştu. Ayrıca bizim tomurcuklar daha açma aşamasına gelmemiş. Tabakta su bırakmamak kaydı ile bolca havalandır ve saksının üst kısmından parmağınla batırarak nemini kontrol et kurutmadan sula, yaprakları ve tomurcukları gözle yani suyunu iyice azalt çiçeği zorlayacaktır. Gübre filan sakın verme istediğin olacak merak etme.Ayrıca sulamanın dışında yapraklarına herhangi bir fısfısla nemlendiriseniz size çok minnettar kalacaktır Sevgiler. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Papatyam,inanki baktıklarım içinde karar vermek o zorki.İnşallh bir dahaki tura.Şu anda 4-5 tane mum çiçeği çeliğiyle uğraşıyorum.Kendimede cesaret gelir. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Sevgili hfz. Foruma ikimizde aynı anda heyecan katınca öyle oldu, sizi farkında olmadan vurmuşum Küçük Diversifolia’nız çok güzel sürgün vermiş sizin heyecanınızı paylaşıyorum, Çok güzel bir his umarım hoya Diversifolia’nız aynı hızla gelişmini sürdürür ve sizi inanılmaz büyük heyecanlara taşır |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sevgili ilkin, Teşekkür ederim, Amin Sanırım haklısın bizim Hoya Carnosa’mız sizin babaannenizin çiçeği misali duvar duvar gezecek, birde damlama meselesi var tabii bende buna çözüm bulamadım daha, bir ara bende mi babaanneniz gibi yere kağıt koysam acaba dedim. Şimdilik bir çözüm üretemedim, yere damlıyor “hoya zararlısı” yalıyor Sevgilerle kalın. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten vahim bir hata yapmazsanız (aşırı sulama, aşırı gübreleme veya ilaçlama, soğukta bırakma) hoyanızın tutmama şansı yok bence. Kaldı ki bu inşaallah getirteceğimiz son hoya olmayacak. Bu işin peşini bırakacağımızı sanmayın. Daha çok yolumuz var aşılacak. Benim tavsiyem, imkanı ve bahçesi olan arkadaşların küçük birer sera kurmaları. Şaka yapmıyorum. Özellikle de izmir ve antalya gibi kışın dona uğramayan illerde ekstra ısıtmaya dahi ihtiyaç duymadan bahçe seralarında düzinelerce hoya yetiştirebilirler. Zira bu iş ev içinde olmayacak gibi duruyor. Sevgili memet'in dediği gibi "mutfakla salonun arasındaki geçiş" çabuk kapanacak gibi. Tabi bu imkan meselesi olduğu kadar hoyaya duyulan aşkın derecesiyle de alakalı. Şahsen benim bahçem olsa düşünmeden sera nasıl kurulur araştırmaya başlardım. Rabbimden en büyük dileğim bahçeli bir evimin olması. Tahmin edin bakalım niye? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Çiçeklerin Türkçe isimleri
Türkçe isim kullanma taraftarı olan biriside benim. Elimizde bulunan dış mekan bitkileride dahil kaktüslere bile yapısına, şekline, çiçeğine, çiçek açma zamanına vs. gibi özelliklerine göre isim verdik örneğin: her ikindi saati çiçek açana "ikindi güzeli" dedik,bu çiçek akşam 5 te açar. Chamaecereus sylvestri latince adlı kaktüsün bizdeki adı "fıstık" tır. Kaynana dili, kaynata kafası(topuzu) Huernia adlı sukulentin bizde; çiçeğini goncasını bohça şeklinde açtığından BOHÇA diyoruz. Özetle biz durumdan çok memnunuz bizden çiçek alanlarda bir daha geldiğinde aynı ismi kullanıyor, yoksa derdini anlatamıyor. Ben çocuklarıma git bir tane FISTIK getir dediğim zaman yer fıstığı getirmiyor kaktüsü alıp geliyor tabi. Bence bu işin yolu bu "silver pink"i öğrenen " pembe gümüş"te kolayca diyebilir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım,inanın sizin adınıza çok mutlu oldum. Bizi mum çiçeklerimize kavuşturan herkesten Allah razı olsun. Ben de bugün inanılmaz bir heyecan yaşadım.Şu anda heyecanın şiddetinden olsa gerek inanın başım ağrıyor. Allahtan sevgili Hoyadağ(dert babası)sizlere durumu açıkladı. Benim gerçekten muzip oğlum kendi kendine Hollanda'ya benim siparişleri vermiş kazayla.Hehalde şöyle mi oluyor,böyle mi oluyor derken sipariş alınmış. Bu sabah kapıcı kızıma bir paket vermiş.Paketi görünce önce Hafize hanım,Cezzar ve sevgili Hoyadağ bizlere sürpriz yaptı sandım. Hemen bilgisayarı açtım.Bir değişiklik yok.Sonra bu işin oğlumun başının altından çıktığını kavradım. Ve utancımdan yerin dibine girdim. Sevgili Hoyadağ'a da dediğim gibi takım kenarda dinlenirken ben gidip gol atmış gibi oldum.Çeliklerin gelmesinin heyecanı ve mutluluğunu bile yaşayamadım utançtan. Tabii hemen dert babası Sevgili Hoyadağ'a müracaat ettim panik panik.. Tabii bu arada sevgili çeliklerimi de o panikle bulduğum bardağa koyup oksijenli su koydum hemen. Sizlere,dostlarıma bunu nasıl açıklayacağımı bilemediğim için Sevgili Hoyadağ'dan o kibar,o nazik üslubuyla bir açıklama yapmasını rica ettim benim adıma. Allah razı olsun açıklamayı yapmış. Şimdi çeliklerden bahsedeyim;O kadar uzun yolluyorlar ki 2 uzun çelik Diversifolia'dan 7 çelik çıktı. Ben Sevgili Hafize hanım ve benim istediğimiz 7-35 kodlu Hoyayı hep Wayetii'ye benzetiyordum.Başka sitelerden gördüğüm kadarıyla. Ama yaprakları daha çok Serpens'e benziyor. Bakalım ne çıkacak. Şimdilik heyecandan görebildiklerim bunlar.İnceleyip daha sonra siz dostlarıma ayrıntılı bilgi veririm. Çok çok sevgiler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune hanım,sevgili Elfogi inanın yüreğime su serptiniz. Hepinizi çok seviyorum. Düzgün bir fotoğraf makinesi alıp(hemen)resimleri sizlerle paylaşacağım canım dostlarım. Bu arada gelen çelikler hediyesi pamuklu bitlerle beraber gelmiş. Aman sizinkiler de gelince dikkat edin. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Naçizane bunlarda benim mum çiçeklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Köklenmesini beklediğim bazı çeliklerim(diğer köklenenleri geçen hafta dikmiştim)hem köklenip hem de yaprak sürgünü veriyorlar. Bu Diversifolia gibi.Umarım hepsinin büyümesi de bu kadar çabuk ve sağlıklı olur. ![]() Bu arada Hoya sp.GPS 7-35 ve Obscura hala dinleniyor.Kök falan yok. ![]() Eklenti 21541 Eklenti 21542 Düzenleyen Sevilay : 26-07-2008 saat 02:19 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Mehtap hanım,izninizle bir sorum olacak size. ![]() Ben köklenen ve köklenmesinden umudumu kestiğim(sabırsız olduğum için)tüm çeliklerimi diktim. Sizin yolladığınız canım mum çiçeğime sizin de onayınızla haftada bir bardak,hatta şimdilerde toprak nemli kaldığı için 10 günde bir bardak su veriyorum. Gün içinde zaman zaman da fıs fıs yapıyorum. Diktiğim çeliklere bardak ölçüsüyle(mesela 1/2 bardak)ne ölçüde ve ne sıklıkta su vermeliyim? Onlara da fıs fıs yapmalı mıyım?Burada dediğiniz gibi. Vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|