View Single Post
Eski 12-06-2017, 10:58   #5897
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu

Fatih_Soydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Baktım ki herkesin "hoyası" ortaya çıkmış, hepsi birbirinden güzel... Yarın benim de hoyam ortaya çıksın, uzun yıllardır baktığım mum çiçeğimin resmini çekip paylaşayım...
Bence Devetabanı, Kauçuk ve Mum Çiçeği salonların kralıdır... Eskiden neredeyse her evde bulunan bu harika bitkilerin biraz "modasının geçmesi" çok üzücü ve anlayamıyorum doğrusu...
Bir de sorum var, eskiden çok çiçek açan Mum Çiçeğim neden çok canlı ve sağlıklı olmasına rağmen son yıllarda çiçek açmıyor?
Çiçek açmasını desteklemek için bir şey yapmam mümkün mü?
Bir de, aynı bitkiden çeliklememe ve aynı koşullara sahip olmalarına rağmen biri çiçek açan, diğeri ısrarla açmayan hoyalarım olmuştu.. Niye böyle oluyor acaba?
Topraktaki besin ve mineral eksikliği olabilir. Geçen sene çiçek oranı çok düşüktü ve kök sarmıştı ama rengi koyu yeşildi sağlıklı görünüyordu. Toprağını değiştirdim içine gübre ilavesi yaptım ayrıca köklerin % 40' ını budama yaparak kestim sonuç üstte paylaştığım resimde ki gibi oldu. Pek umursamıyoruz ya da farkına varamıyoruz rengi canlı ve yeşil ise sorun yoktur diyerek geçiyoruz ama sadece renginin canlı ve çok yapraklı olması her şeyin yolunda gittiği demek olmuyor bazen.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön