![]() |
|
![]() |
#5731 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Teşekkür ederim en kısa zamanda oraya uğrayacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5732 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
[QUOTE=EAkpınar;1382793] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5733 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
[QUOTE=evandevan5;1382808] NEYAPMALIYIM. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5734 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Çiçeğiniz bendeki Carnosa yapraklarına benziyor bence büyük olasılıkla Carnosa. Toprakta sineklenme torbalarda satılan siyah torf topraklarda çok görülür. Genellikle topraktaki bitkisel çürümeden sirke sineği gibi sineklerden oluyor. Toprağa çay artıkları, meyve artıkları koyulmuşsa da görülür. Bir zararları yok. Toprağı uzun bir süre sulamayın toprak kurusun. Nemli bitkisel çürüklü toprak sevdikleri yer. Carnosaları hızlı büyütmek çiçeklenme için mümkünse balkona parlak ışık alacak üzerine güneş vuracak yere alın. Akşam serinliği hafif esinti iyi gelir. Aşırı rüzgarlı dallarına zarar verecek gövdeyi sallayacak yer olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
![]() Benim hoya carnosa çiçek açmaya başladı. Ben kaç yıldır dışarıda ,balkonda bakıyorum. Şuan pencere kenarında .Adana bölgesindeyim. Dışarıda olduğundan dolayı bir sıkıntı yaşamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5736 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5737 |
Ağaç Dostu
|
Benim White diye bildiğim pembemtırak carnosam, görünenlerin dışında yaprakların arkalarında kalmış bir sürü tomurcuk topu daha var... ![]() ![]() ![]() Bu ilk kez açacak pembe carnosa, ton farkını merak ediyorum. ![]() Bu da 3 yaşında ilk kez açacak pubicalyx. Carnosadan tomurcuk şekilleri çok farklı, çok tatlı. İlk kez açacağı için heyecanla bekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Diğer carnosam çiçek açtı. Daha önce ana kökten 3 parçaya ayırmıştım. saksısına yabancı saldırılar olmuştu. Onları temizlerken hemde saksısı artık dar gelmeye başlamıştı. 3 ayrı saksıdan ikisi açtı. Üçüncü saksıdaki de yakında açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5741 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
Benim mum çiçeğim 10 yaşında ve hala açmadı.Ne yapabilirim?Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5742 |
Ağaç Dostu
|
Duvarı parfümledim. Kokuya arılar gelmeye başladı. Çiçeklerin yerini öğrenince yeniden parfüme gerek kalmadı. Sabahın erken saatlerinden akşam 8 hava kararıncaya kadar bal almaya geliyorlar. Akşama doğru kendi kokuları başlıyor. Arıların biri gidiyor biri geliyor ayrılmak istemiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5743 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
merheba benim çiçeğimde ilk defa tomurcuklandı bu dönemde sulamasını nasıl yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5744 |
Ağaç Dostu
|
Sn frezyab, nasıl bakımını yapıyorsanız aynen devam. Biraz sulamayı artırabilirsiniz. Havalar da ısındı ve suya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olabilir mum çiçeğinizin. Bunu toprağına bakarak siz karar vereceksininiz. O da nasıl derseniz, Toprak çamurlaşmıyacak, fakat nemli olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5746 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğiniz 10 yaşındaysa büyük olasılıkla bu fotoğraflardaki Carnosadır. Evde balkon varsa balkona çıkarın. Üstüne sabah veya öğleden sonra 3-4 saat güneş gelsin. Balkon yön durumuna göre. Güneş yoksa parlak gündüz ışığı da işe yarar. Ev içindeyse perdeyi açın perde arkasında kalmasın. Açık pencerenin yanında olsun. Toprağına çiçekli bitki sıvı gübrelerinden verin. Doğal ortamı, sıcak nemli hava, parlak gün ışığı yarı güneş yarı gölge ağaç altları, Gündüz sıcak, akşam serinliği esintisi olan yerler. Ev içinde sürekli kapalı yer etkilemiş olabilir. 24 saat aynı sıcaklık olmasın. Etrafına spreyle suyu sisleme yapın. Yanına su kabı koyabilir nemli hava sağlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5747 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-07-2015
|
merhaba her nekadar aranıza yeni katılmış gibi görünsemde uzun zamandır yazılanları açıp açıp okuyorum ama sonunda içimi dökmeye karar verdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5748 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ![]() Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net başlığında dile getiriyoruz. Yeni çelik yerine 3 yaşındaki carnosaki sorunu çözmek daha kısa sürede çiçekle buluşmanızı sağlayabilir. Küçük saksı, bol ışık, havadar ortam ve çiçekli bitkiler için üretilen gübre size yardımcı olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Benim hoyalar daha köklenme aşamasında lav taşlarında şimdilik rahatları yerinde gibi inşallah köklenirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5750 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Arkadaslar çiçeği bir yaprak alıp dikmiştim sürgün verdi yapraklar cıkardı ama yapraklar sanki aşağıya bakıyor resim ekleyemedim acaba yanlışmı yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5751 |
Ağaç Dostu
|
böyle şuan bana cevap yazarmısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5752 |
Ağaç Dostu
|
Neden cevap yazan yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5753 |
Ağaç Dostu
|
Rica etsem yaprak gözlerinin fotoğrafını çekebilir misiniz? Eğer yapraklar aşağıya doğru bakıyorsa büyük ihtimalle çeliği ters dikmissinizdir bu bir sorun değil zamanla sürgünler yukarıya büyüyeceği için bir sorun kalmayacak kısa bir süre sonra bitki normal hale döner. Fotoğraflarda bitki gayet memnun halinden sürgün vermeye de başlamış kalıcı yerine alıp sürgün büyümesini izleyin derim. Fazla kurcalamayın ki bitki rahatsız olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5754 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim eve geçince resim çekeceğim ben en üst sürgünü kesip yanına diktim sürgünün ucu kurumuştu diye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5755 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2014
|
Bu sene çok verimli geçti kokusu bayağı etkili açık alan olmasına karşın tüm alanı kaplıyor kokusu ve ilk defa bu sene arıdan geçilmiyor üstü tüm gün bal arısı dolu üstü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5756 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
2008 de gondermişim ilk resimlerini şimdi türlü badirelerden sonra 70-80vcm oldu ama hala çiçek alamadım niye acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5757 |
Ağaç Dostu
|
mum çiçeğimin son hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5758 |