![]() |
|
![]() |
#4923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Tam emin olmamakla beraber, sanırım saksı 5 ila 6 litre civarında. Daha küçük saksıya alamıyorum çünki saksısını havaya kaldıracak kadar yan yatabiliyor çözüm bulamadım. İlk hatalı saksılama 10 litrelik saksıydı. Küçük saksıdayken 3 lt lik yani ilk çiçeklerini görmüştük, ama sürekli kazaya uğramaya başlayınca mecburen büyütmek zorunda kaldık yine, azda olsa yinede çiçeklerini görmek uzun yılların hasretini gidermenin tarifi yok neredeyse. Ben diyorum 30 küsür, Rahmetli Asiye Teyzenin Oğlu ise aklım erdiğinden beridir bu Hoya hep Annemde vardı diyor. Belkide 50 sindedir kimbilebilirki, önemli olan birçok çeliği farklı Ülkelerde ve Türkiye'de birçok kişinin gönlünde Taht kurmuş olması ![]() Hoya carnosa (Asiye'm benim) Resimler Bugün çekildi. 10 tane çiçekten sadece 1 tanesi kaldı yakında yine açar... Saksısı büyüdükçe çiçek görme şansı azalıyor. Bu yıl Bahar paylaşımı yapamadım alabildiğine dalları sarmaşdolaş oldu. Sonbahar da budamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde mum çiçeği ile ilgili geçmiş konulara bakıyordum.. Mum çiçeği anıları ve Gül Batur'un 50 yıllık mum çiçeğinin hikayesine rastlamıştım.. missmenas bir de sizin bitkiniz.. Derleseler şahane bir belgesel olur.. Muhteşem bir şey bu.. Çok şanslısınız.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2011
|
Merhabalar ; Yeni üye oldum. Çok güzel bir site. Çiçek severler için.... Benimde bir mum çiçeğim var evde cocukluğumdan kalma. Yanlız yıllardır ne boy atıyor ne de çiçek açıyor. Oysaki çok güzel açardı eskiden. Kokusu bütün evi sarardı. Rahmetli babamın sevdiği tek çiçekti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Hoya carnosa (Pembegülüm) Mayıs 2010 yılında çelikten dikmiştim. Üzerindeki çiçekler ilk defa açtı, Toprak saksı boyutu ortalama 2 lt, hala açmak için büyüttüğü tomurcuklarda var. Çok teşekkür ederim, Pembegül arkadaşım. Sayende böylesi çılgın bir hoya carnosam oldu ![]() Resimler 30 Mayıs 2012 de çekildi...[/QUOTE] xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sevgili missmenas çok güzel olmuş maşaALLAH ellerine sağlık tıpkı benim karnosa gibi olmuş.. ![]() Arkadaşlar benim hoyanın resimleri bu başlıkta bolca var bakmak isterseniz beklerim ... ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post970845 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
benim de 5-6 yapraktan ibaret bir hoyam var. daha doğrusu bu siteye üye olna kadar ne olduğunu bilmiyordum. iş yerindeki kat görevlisi 7-8 ay kadar önce sadece tek yaprağı olan ve aynı saksıya dikilmiş iki farklı çiçek verdi . bende masamın kenarına koydum ama çiçekte aylarca hiç bir kıpırtı olmadı. başka bir çiçek için büyük bir saksıya ihtiyacım vardı. hayoların saksını aldım ve onları küçücük bir saksıya diktim. sanki mucize gibi hoyalarım 1 ay çinde beş altı yaprak birden açtı ve hızla büyüyor. sanırım saksının küçültüğüm için hızla büyümeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Alıntı:
Ben 6 lt küçük mü olur derken onun bile fazla büyük olduğunu öğrendim sayenizde. aynı saksının 3 litreliğinden aldım ama bu da saksısını değitireceğim hoyanın saksısından baya küçük geldi. Artık 1-2 haftaya kadar saksısını değiştirirken belli olacak hangisini kullanacağım. Kökleri sığarsa 3 litreliğe, sığmazsa tam doldurmamak kaydıyla 6 litreliğe alacağım. aşağıda resmini ekliyorum. Hoyanın solundaki saksı 6 lt, sağındaki 3 lt. Düzenleyen a.ayberk : 06-06-2012 saat 16:29 Neden: Fotograf düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Ağaçsever
|
Bunlar da sırası ile , Hoya Pubicalyx Red Button, Hoya Lacunosa ve Hoya Shepherdii çeliklerim. Hoya Shepherdii ufacık bir sürgün verdi. Hoya Pubicalyx çıldırmıış sanki, küçücük boyuna bakmadan 5-6 ayrı sürgün vermiş. Hafta sonu fotograf makinem geldiğinde makro çekimlerini paylaşırım, telefon ile çekince resimleri pek belli olmuyor. Hoya Lacunosada ise pek bir hareketlilik görünmüyor. sanırım bekletecek uzun süre beni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Saksı yüzünden değil de, çok biçimsiz sarıldığı ve çamurlu bir toprağa dikildiği için hem toprağını değiştiriceğim hem de adam akıllı bir düzeneğe sardıracağım. Saksı değiştirmek için zaten tüm çiçek öbeklerinin solmasını bekliyorum. resimde görünen de dökülünce toprak değişimi ve sardırmaya hazır olur diye düşünüyorum. Saksılara dekoratif uygulamalar başlığı için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sayın a.ayberk sizden ricam lütfen saksıyı değiştirmeyin, değiştireceğim diye çiçeğinizden olmayın hemde üstünde çiçek varken kıymayın ona. ablamında hoyası saksı değiştireyim derken sizlere ömür oldu. hem toprağını sevmişki böyle büyümüş vede çiçeklenmiş. dekoratif saksılar var onlardan birinin içine oturtsanınız olmaz mı? işinize karışmak gibi olmasın ama bitkiniz zedelenirse üzülürüm. hoya nın büyümesi bildiğiniz üzere çok zahmetli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Sayın arzu, Ankara'da 2 bauhaus var. İkisinde de Şubat 2012'den veri mum çiçeği satıldığını biliyorum. En son 2 hafta önce baktım, hâlâ vardı. Fiyatı 23 küsür TL. Kocaeli'nde bauhaus var mı bilmem ama, yoksa bile giden birine aldırabilirsiniz belki. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın pekmezci, öncelikle Hoşgeldiniz aramıza... Sormuş olduğunuz soruyaya cevaben, Hoyalarda çiçeklenme olayı uygun toprak karışımı bulunduğu cephe düzenli sulama vs. çok önemlidir yaşına girmeden bile çiçek açtırabilirsiniz. Bunun gibi sorularınıza Hoya bölümü olarak birçok Hoyacı Arkadaşlarımızın bakım teknikleri ve deneyim başarıları gibi bilgileri bulabilirsiniz. Hoyalarla iligilenecekseniz mutlaka sayfalarda gezinti yapmanızı öneririm. Benim çiçek açmış olan Hoya carnosam 2. Yılında çiçeklendi... Ama benim çelik hediye etmiş olduğum bazı Arkadaşlarda 1. Yılını doldurup çiçek açanlarda oldu. Belli bir Yıl kriteri yok çiçeklenmesi için, sadece doğru bakım detaylarında gizli herşey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Ağaç Dostu
|
Memet Bey, buradan bakınca carnosa! Yaprak arkaları, yeşil tonları ve üzerindeki beneklerin yoğunluğu varyete olabilme ihtimalini gösterir diye düşünüyorum. Muhtemelen h. carnosa tricolor'un bir nevi aslına dönüşü olan tek renk yoğunluğu da olabilir! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bunu bana yollayan arkadaşım carnosa olmayabilir diye yollamıştı. Ama o zaman daha mum çiçeği kardeşliğini bile yeni kurmuşuz, dışarıdan sipariş bile vermemişiz, o yıllar yani. Geçen seneden beri yaprakları bana farklı görünüyor, yanyana bir de çiçeklenen carnosa var ondan farklı, açarsa anlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bazılarının 'orjinal' carnosa olduğunu iddia ettikleri Hoya motoskei olabilir. Beneklerinin fazlalığı bunu düşündürüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Çelikten 1 ay kadar önce diktiğim mum çiçeğimin toprağının hemen üzerinde minik siyah sinekler oluyor. Kendi hazırladığım enzim ve çeşme suyu dışında bir şey vermiyorum ve balkonun sadece akşam güneş batarken güneş gören kısmında duruyor. İki üç yaprak çıkardığı için yerinden memnun diye düşünüyorum ama bu sinekler konusunda yardım edebilecek olan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Benin cornosam da açtı hemde üç tane çiçek salkımı var, gece bile kalkıp misler gibi kokluyorum, fakat makinem olmadığı için görsel paylaşım yapamıyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili memet, Çiçekler kişisel hoya sayfalarında kalmış . Buyrun, hoya carnosa şölenine ![]() Sevgili pembegül'ün muhteşem carnosası .... http://www.agaclar.net/forum/970845-post169.htm ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
artık benımde hoyam var
resımle bakıp bakıp kıskanıyordum dayanamadım yalavo bulundan bır seradan sipariş verdim uzun bır yolculuktan sonra 3 sağlıklı köklü hoyam geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|