agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2012, 19:29   #4921
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
2 yaşında sevgili selis

selis ve missmenas beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 20:25   #4922
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Bu 2 yaşındaysa diğeri kocaman bir ağaç olmalı

missmenas beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 23:06   #4923
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Tam emin olmamakla beraber, sanırım saksı 5 ila 6 litre civarında. Daha küçük saksıya alamıyorum çünki saksısını havaya kaldıracak kadar yan yatabiliyor çözüm bulamadım.
İlk hatalı saksılama 10 litrelik saksıydı. Küçük saksıdayken 3 lt lik yani ilk çiçeklerini görmüştük, ama sürekli kazaya uğramaya başlayınca mecburen büyütmek zorunda kaldık yine, azda olsa yinede çiçeklerini görmek uzun yılların hasretini gidermenin tarifi yok neredeyse.
Ben diyorum 30 küsür, Rahmetli Asiye Teyzenin Oğlu ise aklım erdiğinden beridir bu Hoya hep Annemde vardı diyor. Belkide 50 sindedir kimbilebilirki, önemli olan birçok çeliği farklı Ülkelerde ve Türkiye'de birçok kişinin gönlünde Taht kurmuş olması
Hoya carnosa (Asiye'm benim)
Resimler Bugün çekildi. 10 tane çiçekten sadece 1 tanesi kaldı yakında yine açar...
Saksısı büyüdükçe çiçek görme şansı azalıyor. Bu yıl Bahar paylaşımı yapamadım alabildiğine dalları sarmaşdolaş oldu.
Sonbahar da budamayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 23:18   #4924
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Geçenlerde mum çiçeği ile ilgili geçmiş konulara bakıyordum.. Mum çiçeği anıları ve Gül Batur'un 50 yıllık mum çiçeğinin hikayesine rastlamıştım..

missmenas bir de sizin bitkiniz.. Derleseler şahane bir belgesel olur.. Muhteşem bir şey bu.. Çok şanslısınız..

missmenas ve karalale beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 11:07   #4925
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2011
Merhabalar ;

Yeni üye oldum. Çok güzel bir site. Çiçek severler için.... Benimde bir mum çiçeğim var evde cocukluğumdan kalma. Yanlız yıllardır ne boy atıyor ne de çiçek açıyor. Oysaki çok güzel açardı eskiden. Kokusu bütün evi sarardı. Rahmetli babamın sevdiği tek çiçekti Dalların ucu zaman içinde kuruyor. bu yüzdende hep aynı boyda kalıyor. Bu hafta sonu toprağını değiştirdim. Bir değişiklik olacak mı bilemiyorum. Annem çiçeğin küstüğünü söylüyor. Yeni bir fide mi diksem ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

missmenas beğendi.
dudu2011 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 15:34   #4926
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Hoya carnosa (Pembegülüm) Mayıs 2010 yılında çelikten dikmiştim. Üzerindeki çiçekler ilk defa açtı, Toprak saksı boyutu ortalama 2 lt, hala açmak için büyüttüğü tomurcuklarda var.
Çok teşekkür ederim, Pembegül arkadaşım. Sayende böylesi çılgın bir hoya carnosam oldu
Resimler 30 Mayıs 2012 de çekildi...[/QUOTE]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sevgili missmenas çok güzel olmuş maşaALLAH ellerine sağlık tıpkı benim karnosa gibi olmuş..

Arkadaşlar benim hoyanın resimleri bu başlıkta bolca var bakmak isterseniz beklerim ...

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post970845

selis, missmenas ve karalale beğendi.
pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 15:43   #4927
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dudu2011 Mesajı Göster
Merhabalar ;

Yeni üye oldum. Çok güzel bir site. Çiçek severler için.... Benimde bir mum çiçeğim var evde cocukluğumdan kalma. Yanlız yıllardır ne boy atıyor ne de çiçek açıyor. Oysaki çok güzel açardı eskiden. Kokusu bütün evi sarardı. Rahmetli babamın sevdiği tek çiçekti Dalların ucu zaman içinde kuruyor. bu yüzdende hep aynı boyda kalıyor. Bu hafta sonu toprağını değiştirdim. Bir değişiklik olacak mı bilemiyorum. Annem çiçeğin küstüğünü söylüyor. Yeni bir fide mi diksem ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hoş geldiniz dudu hanım, Çiçeğinizden bir filiz alın başka bir saksıya toprağına bolca kum katın bulabilirseniz yarım çaybardağı kadar yanmış çiflik gübresi katın çiçeği dikin sulayın gölge biryerde birhafta bekletin sonra yavaş yavaş güneşe alıştırın bol ışık alan biryerde kalmasını sağlayın devamlı yeri orası olsun kolay gelsin ...

missmenas beğendi.
pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 13:03   #4928
Ağaç Dostu

glcn06's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2012
benim de 5-6 yapraktan ibaret bir hoyam var. daha doğrusu bu siteye üye olna kadar ne olduğunu bilmiyordum.
iş yerindeki kat görevlisi 7-8 ay kadar önce sadece tek yaprağı olan ve aynı saksıya dikilmiş iki farklı çiçek verdi . bende masamın kenarına koydum ama çiçekte aylarca hiç bir kıpırtı olmadı. başka bir çiçek için büyük bir saksıya ihtiyacım vardı. hayoların saksını aldım ve onları küçücük bir saksıya diktim. sanki mucize gibi hoyalarım 1 ay çinde beş altı yaprak birden açtı ve hızla büyüyor. sanırım saksının küçültüğüm için hızla büyümeye başladı.

missmenas beğendi.
glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 16:17   #4929
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a.ayberk Mesajı Göster
Herkese iyi günler. Özellikle mum çiçeği başlığını yıllardır takip etmeme rağmen ancak üye olup yazabiliyorum.Uzun aramalardan sonra geçen senenin ekim ayında iki tane mum çiçeği çeliği bulabilmiştim. şimdi gayet sağlıklılar ve halen büyüyorlar.

Derken 3 hafta önce olmayacak şey oldu ve pazarda yetişmiş, yedi ayrı sürgünü olan ve üzeri çiçekli bir hoya carnosa buldum.
Yine aynı zamanlar İzmir'den yeni saksılanmış "hoya lacunosa, hoya pubicalyx ve hoya shepherdii" çelikleri aldım
E-bay dan ise "Hoya javanica, Hoya praetorii, Hoya campanulata, Hoya compacta variegated insida, Hoya archboldiana pink" çeliklerini(köklenmiş halde) sipariş ettim (henüz elime ulaşmadı)
Son olarak da Garuda nın satışa sunduğu Hoya İmperialis çeliklerini sipariş ettim. her şey yolunda giderse (E-bay daki satıcı bir sorun çıkartmazsa) yakında 10 ayrı cins hoyam olacak.

Ancak kafama bir soru takıldı. Yakınımdaki bir yapı market e şık ve ucuz saksılar geldi ve hızla tükeniyorlar. Tüm hoyalarımı büyüdüklerinde bu saksılara taşımaya karar verdim.Bir tane denemek için aldım. aldığım saksı 201x240 mm boyutlarında ve 6 litrelik.

Hoyaların Küçük saksı sevdiklerini biliyorum ancak bu saksı çok mu küçük? hemen hemen aynı fiyata aynı saksının 250x235 mm boyutlarında ve 9 litre olanı var. Saksılar hoyalarımın nihai saksıları olacağı için sizlere danışmadan satın almak istemedim.

sonuç olarak aynı tip saksıların 6 litreliği yeterli midir? Yoksa 9 litrelik mi daha iyi olur?

Aşağıda satın aldığım 6 litrelik saksının fotografları var. Sizlerin yönlendirmesi ile 20 kadar saksı alacağım.

Ben 6 lt küçük mü olur derken onun bile fazla büyük olduğunu öğrendim sayenizde. aynı saksının 3 litreliğinden aldım ama bu da saksısını değitireceğim hoyanın saksısından baya küçük geldi. Artık 1-2 haftaya kadar saksısını değiştirirken belli olacak hangisini kullanacağım. Kökleri sığarsa 3 litreliğe, sığmazsa tam doldurmamak kaydıyla 6 litreliğe alacağım. aşağıda resmini ekliyorum. Hoyanın solundaki saksı 6 lt, sağındaki 3 lt.

Eklenen Resimler

Düzenleyen a.ayberk : 06-06-2012 saat 16:29 Neden: Fotograf düzeltme
a.ayberk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 16:27   #4930
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Bunlar da sırası ile , Hoya Pubicalyx Red Button, Hoya Lacunosa ve Hoya Shepherdii çeliklerim.

Hoya Shepherdii ufacık bir sürgün verdi. Hoya Pubicalyx çıldırmıış sanki, küçücük boyuna bakmadan 5-6 ayrı sürgün vermiş. Hafta sonu fotograf makinem geldiğinde makro çekimlerini paylaşırım, telefon ile çekince resimleri pek belli olmuyor. Hoya Lacunosada ise pek bir hareketlilik görünmüyor. sanırım bekletecek uzun süre beni.

Eklenen Resimler

missmenas ve karalale beğendi.
Eski 06-06-2012, 21:40   #4931
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a.ayberk Mesajı Göster
Ben 6 lt küçük mü olur derken onun bile fazla büyük olduğunu öğrendim sayenizde. aynı saksının 3 litreliğinden aldım ama bu da saksısını değitireceğim hoyanın saksısından baya küçük geldi. Artık 1-2 haftaya kadar saksısını değiştirirken belli olacak hangisini kullanacağım. Kökleri sığarsa 3 litreliğe, sığmazsa tam doldurmamak kaydıyla 6 litreliğe alacağım. aşağıda resmini ekliyorum. Hoyanın solundaki saksı 6 lt, sağındaki 3 lt.
Bitkiniz epey yetişkinmiş, üstelik çiçeği de var. Bence hiç oynatmayın şimdilik. Siyah plastiğin görünümünden yana sıkınntınız varsa 6 ltlik saksının içine oturtun ya da forumda saksılara dekoratif uygulamalar diye bir başlık var; oraya bir göz atın.

agozce ve missmenas beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 23:09   #4932
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Bitkiniz epey yetişkinmiş, üstelik çiçeği de var. Bence hiç oynatmayın şimdilik. Siyah plastiğin görünümünden yana sıkınntınız varsa 6 ltlik saksının içine oturtun ya da forumda saksılara dekoratif uygulamalar diye bir başlık var; oraya bir göz atın.

Saksı yüzünden değil de, çok biçimsiz sarıldığı ve çamurlu bir toprağa dikildiği için hem toprağını değiştiriceğim hem de adam akıllı bir düzeneğe sardıracağım.

Saksı değiştirmek için zaten tüm çiçek öbeklerinin solmasını bekliyorum. resimde görünen de dökülünce toprak değişimi ve sardırmaya hazır olur diye düşünüyorum.

Saksılara dekoratif uygulamalar başlığı için teşekkürler.

selis beğendi.
Eski 07-06-2012, 17:19   #4933
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
sayın a.ayberk sizden ricam lütfen saksıyı değiştirmeyin, değiştireceğim diye çiçeğinizden olmayın hemde üstünde çiçek varken kıymayın ona. ablamında hoyası saksı değiştireyim derken sizlere ömür oldu. hem toprağını sevmişki böyle büyümüş vede çiçeklenmiş. dekoratif saksılar var onlardan birinin içine oturtsanınız olmaz mı? işinize karışmak gibi olmasın ama bitkiniz zedelenirse üzülürüm. hoya nın büyümesi bildiğiniz üzere çok zahmetli..

selis ve karalale beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 20:10   #4934
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Sayın hemşerim o yerinden ve toprağından memnun olmasaydı size belli ederdi. Sıcakların arttığı şu günlerde değişim daha da riskli olabilir.

karalale beğendi.
Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 11:51   #4935
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Birkaç güne kadar açar

Eklenen Resimler

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 23:46   #4936
Yeni Üye

yurdumbenim's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Sayın arzu,

Ankara'da 2 bauhaus var. İkisinde de Şubat 2012'den veri mum çiçeği satıldığını biliyorum. En son 2 hafta önce baktım, hâlâ vardı. Fiyatı 23 küsür TL. Kocaeli'nde bauhaus var mı bilmem ama, yoksa bile giden birine aldırabilirsiniz belki.

Kolay gelsin.

arzu_ beğendi.
yurdumbenim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 07:59   #4937
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sayın pekmezci,
öncelikle Hoşgeldiniz aramıza...
Sormuş olduğunuz soruyaya cevaben, Hoyalarda çiçeklenme olayı uygun toprak karışımı bulunduğu cephe düzenli sulama vs. çok önemlidir yaşına girmeden bile çiçek açtırabilirsiniz. Bunun gibi sorularınıza Hoya bölümü olarak birçok Hoyacı Arkadaşlarımızın bakım teknikleri ve deneyim başarıları gibi bilgileri bulabilirsiniz. Hoyalarla iligilenecekseniz mutlaka sayfalarda gezinti yapmanızı öneririm.

Benim çiçek açmış olan Hoya carnosam 2. Yılında çiçeklendi... Ama benim çelik hediye etmiş olduğum bazı Arkadaşlarda 1. Yılını doldurup çiçek açanlarda oldu. Belli bir Yıl kriteri yok çiçeklenmesi için, sadece doğru bakım detaylarında gizli herşey...

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2012, 15:34   #4938

memet's Avatar

Bunun hoya carnosa olmadığını düşünüyorum.Yaprakları farklı gibi geliyor. Ama çiçeklenmediği için emin olamıyorum.

Eklenen Resimler

maki01 beğendi.
Eski 12-06-2012, 16:06   #4939
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Memet Bey, buradan bakınca carnosa! Yaprak arkaları, yeşil tonları ve üzerindeki beneklerin yoğunluğu varyete olabilme ihtimalini gösterir diye düşünüyorum. Muhtemelen h. carnosa tricolor'un bir nevi aslına dönüşü olan tek renk yoğunluğu da olabilir!

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2012, 16:11   #4940

memet's Avatar

Bunu bana yollayan arkadaşım carnosa olmayabilir diye yollamıştı. Ama o zaman daha mum çiçeği kardeşliğini bile yeni kurmuşuz, dışarıdan sipariş bile vermemişiz, o yıllar yani.

Geçen seneden beri yaprakları bana farklı görünüyor, yanyana bir de çiçeklenen carnosa var ondan farklı, açarsa anlayacağım.

Eski 12-06-2012, 17:10   #4941
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Aslında forumda biryerde bir. Bu başlıkta da olabilir, carnosadan şüphelendiğiniz gibi bir yazı okumuştum Açsın çiçeğini açarabilirse tabii bir de o zaman değerlendirelim.

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2012, 18:26   #4942
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Bazılarının 'orjinal' carnosa olduğunu iddia ettikleri Hoya motoskei olabilir. Beneklerinin fazlalığı bunu düşündürüyor.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2012, 20:57   #4943

memet's Avatar

Carnosa olduğu garantili olanı bu yılın ilk çiçeğini açtı.
Name:  ha.jpg
Views: 2716
Size:  33.7 KB

Geceleri kokusunu duymaya beklerim.

Eski 16-06-2012, 13:01   #4944
Ağaç Dostu

arzu_'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2012
Galeri: 13
Buda benim Hoyam
Sevgili Manolya ya çok teşekkür ediyorum bu güzellikle beni buluşturduğu için )

Eklenen Resimler

arzu_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2012, 19:12   #4945

memet's Avatar

Bu akşam açtı. İlginçtir hemen dibinden tekrar yeni çiçek tomurcukları veriyor.

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2012, 20:13   #4946
Ağaç Dostu

arapsabunu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2012
Çelikten 1 ay kadar önce diktiğim mum çiçeğimin toprağının hemen üzerinde minik siyah sinekler oluyor. Kendi hazırladığım enzim ve çeşme suyu dışında bir şey vermiyorum ve balkonun sadece akşam güneş batarken güneş gören kısmında duruyor. İki üç yaprak çıkardığı için yerinden memnun diye düşünüyorum ama bu sinekler konusunda yardım edebilecek olan var mı acaba?

missmenas beğendi.
arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 22:09   #4947

memet's Avatar

Ee, benden başka çiçeğim açtı, kokusu yayılıyor heryere diyen yok mu?

Eski 20-06-2012, 00:01   #4948
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Benin cornosam da açtı hemde üç tane çiçek salkımı var, gece bile kalkıp misler gibi kokluyorum, fakat makinem olmadığı için görsel paylaşım yapamıyorum....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2012, 18:45   #4949
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sevgili memet,

Çiçekler kişisel hoya sayfalarında kalmış .

Buyrun, hoya carnosa şölenine

Sevgili pembegül'ün muhteşem carnosası ....

http://www.agaclar.net/forum/970845-post169.htm

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2012, 02:37   #4950
Ağaç Dostu

aydam's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
artık benımde hoyam var

resımle bakıp bakıp kıskanıyordum dayanamadım yalavo bulundan bır seradan sipariş verdim uzun bır yolculuktan sonra 3 sağlıklı köklü hoyam geldi

aydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025