![]() |
|
![]() |
#4202 |
Ağaç Dostu
|
Toprağın altında kalan kısımda göz yoksa da köklenir. ![]() Ancak, işaretlediğim yere kadar toprağa gömerseniz, köklenmeyi garantiye almış olursunuz. Genelde yaprak düğümünün hemen altından daha çabuk köklendiğini gözledim ben. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Ağaç Dostu
|
Sevilay Hanım'a katılıyorum. Ben de aynı şekilde diktim ve kısa sürede köklendi, ikinci ve üçüncü yapraklar çıkıyor yanılmıyorsam. Birinci yaprak ablalarının boyunda oldu ![]() Diktiğim yapraklar ise köklendiler ama henüz filiz veren yok. Düzenleyen _kardelen_ : 22-10-2009 saat 15:00 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Ağaç Dostu
|
O dalı tabii ki dikebilirsiniz. ![]() Ya da, bu başlıkta isteyen arkadaşlara dağıtabilirsiniz. Mum çiçeğiniz oldukça sağlıklı görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederimsevgili sevilay. Çok narin ama dalıçıt dedi elimde kaldı anlayamadım bile ne olduğunu . Bir sorum daha olacak hem bu dalı nasıl ekeceğmi sormalıyım hem de ben bunu yukarı doğru sarmak istiyorum ama tüm dalları aşğa doğru gördüğünüz gibi. Bu saatten sonra bu dediğimi nasıl yapacağım?? Bir soru daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alt ve yandakilere dikkat etmeden yazınca böyle olur işte. Evet, haklısınız bu mum çiçeği değil. Bence de formunu bozmayın. ![]() Kırılan dalı toprağın altında bir göz kalacak şekilde toprağa dikebilirsiniz. Uzunsa bölebilirsiniz de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Ağaç Dostu
|
Emy, sizin çiçeğiniz bu başlıkta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlarda benim mum çiçeklerim. Yaklaşık bir yıllık. Sağlıkları nasıl? Önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
1-Benim düştüğüm hataya düşüp hiç gerek yokken(yapraklanma devam ediyorsa) asla yerii değiştirmeyin, barışmamacasına küsüyor. 2-4-5 günde bir sulama yeter. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, o beyaz çıkıntılar bitkinin normal oluşumları. Tutunma ya da ortamdan nem toplama amacıyla oluştuğunu sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Aygün; önerilerinize uyacağım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Merhaba arkadaşlar Hafta sonu biryakınımızın yazlığındaydım.Baktım bir kenara atılmış saksıda mumçiçeği var. Kışın bahçede ölür diye düşünüp ben bunu götürüp evde bakayım dedim.Memnuniyetle kabul ettiler eve götüremiyeceklermiş aldım eve getirdim.Saksıya terleştirilen yuvarlak tele 3 tur attırılmış.Oldukça sağlıklı görünüyor.Akşam gözlerim kapanana kadar sayfalarınızı okumaya çalıştım.Öğrendiklerim doğrultusunda mutfak camına bol ışıklı bir yere yerleştirdim.Yapraklarını yumuşacık hareketlerle birgüzel sildim.Bahçedeydi ya tozlanmış.Öğrendiğim kadarıyla çok fazla su vermiyeceğim.Peki çiçek açmasını kolaylaştırmak amaçlı yapabileceğim birşey varmı.Yanlış yaptığım birşey varsa uyarılarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler... Not:Sitede daha çok yeniyim fotoğraf yayınlamayı araştırıyorum öğreneyim resminide yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sagdil, Bence başlangıç için yapılması gerekenleri yapmışsınız. Biraz zaman verin , yeni yerine alışsın, kendini toparlasın. Çiçek açtırma konusuna gelince, ben yaklaşık iki yıldır bekliyorum açmaları için. Aslında mum çiçeği bize sabırlı olmayı da öğretiyor. Oksijenli suyla yapraklara sprey yapabilirsiniz. Bence biraz zaman tanıyın, hem çiçeğinize hem de kendinize. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
![]() ![]() çok güzel görünüyor hastası oldum yapraklarının baş köşem için saksı planları kuruyorum galiba taşş yapıışştıırma ile bir saksı yapacağım bahar a doğru şu an kımıldatmam yerinden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeğim
Benim siteyle tanışmama vesile olan bunun içinde gönlümde ayrı yeri olan mum çiçeğim. İkinci yılı,henüz çiçeklerini göremedim ama gayet sağılıklı büyüyor,İki ayrı saksıdaydılar fakat yer sorunu nedeniyle iki ay önce tek saksıda birleştirmek zorunda kaldım.Büyümelerinde bir yavaşlama olmadı.Sabırla çiçeklerini bekliyorum ![]() Not:Resimleri ancak bu açılardan alabildim.Kolon arasında olduğu için başka açıdan çekme şansım olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2009
|
merhabalar , benim çok eski bir mum çiçeğim var , bir zamanlar çiçeklerini görmek çok güzeldi ama sanırım bana küstü ve artık açmıyor :-( tabi birçok kereler budandı , yaprağını döktü ) yerini değiştirmedim nerdeyse 5 yıldır hep aynı yerde , yapraklarıda gayet yeşil ve dolgun, ayrıca uzamaya da devam ediyor geçenlerde düzeltirken yeni dallardan bir tanesini kestim ve ektim ... ama sağolsun tuttu ve küçük bir filiz verdi , şimdi sormak istiyorum benim mum çiçeğim bu kadar sağlıklı görünürken neden artık açmıyor ???????????? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Yeni Üye
|
hayır saksısı çok büyük değil , pencere önü ama güneşi direkt almıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() sevgili mum çiçeklerim....;-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Mum çiçeği hak
Sayın Hoya sevenler, fotoğraflarını eklediğim çiçeğin türü hakkında bilgi verebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|