![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Gaye Hanım ellerinize sağlık, minik çayırınız çok şirin gözüküyor. Terrarium oluşturmak için yol gösterici bir video; http://www.youtube.com/watch?v=tbSuBZEpGH0 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Cam kavanozda - teraryum, terrarium - yapılacak düzenlemeler için uygun bitkiler sınırlıdır. Yaprağı hızlı büyüyen bitkiler, çiçekli bitkiler kullanılmaz. Kaktüs ve sukulent tercih edilir. Kavanoz bahçeler için uygun bitki listesi aşağıda verilmektedir. Listede adı verilen bitkilerin küçük yapraklı türleri araştırılmalıdır. Acorus Adiantum Aglaonema Aglaonema commutatum Anthurium Asplenium Dionaea Aucuba Begonia boweri Cactus Succulentes Caladium Calathea Chamaedorea elegans Cissus antarctica 'Minima' Cladonia Gesneria Coffea arabica Cordyline terminalis minima 'Baby Ti' Cryptanthus bivittatus minor Dizgygotheca elegantissima Dracaena sanderana Dracaena surculosa Episcia Euonymus Ferns Ficus diversifolia Ficus pimula Ficus pumila 'Minima' Fittonia verschaffeltii Gaultheria Hedera Iresine Maranta leuconeura kerchoveana Neanthea bella Nephrolepis exaltata cvs. Oxalis Pellionia Peperomia sandersii Philodendron Pilea cadierei 'Minima' Pilea depressa Pilea microphylla Pilea nummulariifolia Polypodium Pteris spp. Saintpaulia Sansevieria Sarracenia Saxifraga sarmento Scindapsus Selaginella emmeliana Selaginella kraussiana Sinningia pusilla Spathiphyllum Sphagnum Streptocarpus Syngonium Trifolium |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta evde hediyelik kavanoz bahçe yapmaya karar verdik. Yaparken öğrendiklerimiz; ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
![]() Dün bu hediye uygulamamızı gördük. Bu uygulamada hedera, hypoestes ve arapsaçı vardı. Hedera henüz çok küçük bir dal olduğu için o gelişinceye kadar ortamı doldursun diye pembeli hypoestesi ikili koymuştuk. Ancak ortam hypoesteslerin çok hoşuna gitmiş olmalı ki kısa sürede oldukça gelişmişler. Birini çıkarmaya karar verdik. Bu tür bahçelerin de izlenmesi ve içindeki bitkilerin büyüme hızına göre gerektiğinde çoğalanları ayırarak, uzayan uçları kopararak müdahale edilmesi gerektiği görüldü. ![]() Kabın üst kısmı şeffaf ile kapalıydı, fotoğraf çekerken açtık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
cok güzel olmus bunlar,yapanlarin ellerine saglik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Sitede neyi görsem onu da yapmak istiyorum ![]() Düzenleyen Kedi Tırnağı : 17-05-2010 saat 17:28 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
ben bu teknigi ilk defa gördüm ve çok begendim en kısa zamanda deneyecegim ***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Dayanamadım ve ilk şişe bahçemi( daha doğrusu kavanoz bahçe) az önce yaptım. Evdeki çatlak büyük kavanozun dibine kum üstüne de perlit, humus, toprak karışımı harcımı ekleyip 2 çeşit agave, küçük sansevieria ve adını bilmediğim diğer sukulenti diktim. Maalesef fotoğraf makinesi şu an bende değil. Gelince hemen fotolayıp ekliyeceğim. Değişik bir şekilde yaptım ve bir de pratik bir aparat keşfettim. Sürpriz olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Arkadaşlar bu bahçeler çok şık görünüyor.Bende bir tane yapmayı düşünüyorum.Bu bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bende arapsaçı var, kavanoz bahçesine ondan ekmeyi düşünüyorum. Arapsaçı , çabuk büyüyen ve saran bir çiçek. Uygun olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sabah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Açelya bu iş için uygun sanırım, streçli saksıda yetişiyor,rutubeti seviyor, neden olmasın! Acaba çiçekde açarmı? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Fittonia, selaginellea gibi nem seven bitkileri kuru yerlerde yetiştirmek için ideal ortam böyle bir bahçe. ![]() Onlara bir de maranta eklendi. ![]() ![]() Kabın üst kısmı şeffaf ile kapalıydı, fotoğraf çekerken açtık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2011
|
Küçük sayılabilecek cam kaselerim var, bunlara küçük bitki tercihen çiçek ne alabilirim? Ve nerden temin edebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
|
Merhaba, bende okul da öğrenmiştim bu tekniği. Bu teknikte önemli olan altına muhakkak çakıl vs. konması. Böylelikle fazla su dipte topanıp buharlaşarak döngü sağlanmış olur çürüme koku en aza indirilir. Ben de çok yakın bir zaman da yapmış olduğum şişe bahçesinin fotoğraflarını paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Arkadaşlar, nerde fotoğraflarınız çok merak ettim. Ben de haftaya çocuklarla birlikte onlara birer tane yapıp, bu zevki ve bitkileri tanımalarını istiyorum. fikir edinmek için yoksa merakımdan çatladığımdan değil, yanlış anlaşılmasın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2012
|
çok güzel olmuş çalışmalar gerçekten. bende denemek istiyorum ama bitkiler büyüdüğünde ne yapmamız gerekiyor. birde benim fanusumda 25. mesajdaki ile aynı kapağı örtülüyken bitkilerde hava alma sorunu oluyordur mutlaka.arada kapağı açıp havalandırmak gerekiyor mu? ne tür veya hangi çiçekle süslememi önerirsiniz? Son olarakta videolarda kömür kullanıldığını gördüm bu kömürler kış için kullandığımız kömür mü aceba?bu konuda acemi biri olarak ustalarımın fikirlerini bekliyorum ![]() Düzenleyen Betuş : 30-09-2012 saat 19:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Merhaba ben de yeni Terrarium uğraşısına gönül vermiş bir kişi olarak konuyu güncelliyorum daha çok yeni yaptığım Terrarium'un resmini ekliyorum ![]() Nemli ortamı ve sıcağı seven bitki Fittonia aslında renk ve görsellik olarak muhteşem olurdu ama ben çiçekçide sadece minyatür boy bir yeşil ot buldum, çiçekçiye adını sordum airis mairis gibi bişey dedi, internette aradım bulamadım derken şans eseri buradaki yorumların arasında fotoğrafı karşıma çıkınca ne olduğunu öğrendim, ismi Selaginella imiş. Şansıma nemi ve sıcağı çok seven bir çeşit yosun türüymüş, öyle çiçekçinin dediği gibi bir çeşit çam değil ![]() Tek merakım kavanozun içinde biriken su buharı acaba olmalı mı olmamalı mi? Ya da olacaksa da ne kadar olmalı? Buhar görüldüğü üzere terrarium'un görsel güzelliğini biraz engelliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Ahmeter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |