![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
|
Alıntı:
Esas önemli nedense, toprak alınırken gözle görülemeyen bazı larvaların açıldığında köklerle beslenen parazitlerin meydana gelmesini engelleyebilmek. Eğer Ali Bey'inki gibi bilinen ve kontrol altında tutulan bir yerden alınacak olursa gerekli olmayabilir. Bizim gibi, toprağı bilmediği yerlerden toplamak zorunda kalanlar için durum biraz farklı. İçene girdiğimiz risk, mikroorganizmalardan elde edebileceğimiz yararın çok üstünde kalıyor. Zaten aynı nedenle 20- 30 cm derinden alınmasını da öneriyorlar. Yoksa, kontrollü bölgelerde, Ali Bey'in belirttiği 10 cm derinlik de yeterli.Tamamen içinde bulunulan koşullarla ilgli. Killi toprak ile ilgli olarak, Ali Bey neden uygun olmadığını belirti. Sizin görmüş olduğunuz kaynaklarda bahsedilen killi toprak, özel olarak çok yüksek ısılarda pişirilmiş topraklar. Doğadan alacağınız toprakla pek bir alakası yok. Bu şekilde fırınlanmış killi toprak yapışkanlık ve parçalanma özelliğini bir miktar kaybediyor. Yine de, bellibir süre saksıda sulamayla birlikte parçalanmaya başlıyor. Yapışkan hale geliyor. Eğer, bonsai toprağında kullanılacak olursa, saksı değişiminin çok daha sık aralıklarla yapılması öneriliyor. Daha çok ev bitkileri için, normal killi toprak yerine öneriliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|