Sayın Greeks
Ağaçınız zelkova değil ama ulmus parvifolia
Yani Çİn karaağacı.
Yapısı gereği tropik **** sup tropik bir ağaçdır.
Çok dayanıklı ve hızlı gelişen yapsı ile Bonsai ilk başlıyaçak bonsai dostu için uygun bir ağaçdır.
Kışları ısının -2 derecenin daha altına düşmediği yerlerde dış mekanda tutularak uykuda tutulması ile yapraklarını döker e baharda yeniden filizlenir.
İyi drenajlı süzek topraklarda hızlı bir kök gelişimi ile buna orantılı sürügnler geliştirir.
Genelde yakalnadığı en belirgin zaralı kırmzı örümçeklerdir.
Yaprakların altında ve üstünde kırmzı ufak hareket eden noktalar var ise bunlar kırmızı örümçekdir.
Bunun dışında düzenli budanıp sürügnlerini 4 yaprak uzadıkdan sonra budar isenzi güzel bir gelişim gösterirler.
Sulamaları ise genelde toprak kurmaya başladığı andan itibaren zaten ilk uç sürügn yaprağı boyun büker bu süreçde sulamak mantıklıdır.
Sürekli nemli bir toprak içinde ise kök çürümesine yatkındır.
Sılamadan sonra 2 ila3 günde toprak nemi azalmalıdır.
BU ağaçın köklerinii sağlıklı olduğunun göstergesidir.
Gübreleme olarak 15 günde bir düzenli olarak -5-5-5- gibi bir sıvı gübre ile gübreleyin yanlız sıvı gübre uygulamasında önce toprağın ıslak ve nemli olması gerekir.
Asla kuru toprağı gübrelemeyin.
Bir diğer konu ağr bir budama yaptıkdansonra ağaça fazlaca su vermeyin çünkü ağaçın su ile destekliyeçeği yaprakları olmadığı için bu köklerde sorun yaratır.
Ağaçınız hayırlı olsun.Gerekli tüm bakım hakkına foruma yazmaya devam edin.
Saygılar.
|