agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-04-2008, 14:12   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Greeks merhaba aramiza hos geldin.
Bonsai topragi karisimi icerisinde cok az kil olabilir(kil parcaciklari icerisinde toplanan sudan ozellikle de yaz aylarinda bitkiler yaralanabilir) ama senin de belirtigin gibi cok killi bir toprak su gordugu zaman camurlasacak ve bitkiyi olumsuz etkileycektir.

Tarlanin 10cm kadar derinden alacagin toprak icin Eaglion o topragi sterilize etmen gerektigini belirtti ki bu bonsai yapan kisiye kalmis bir seydir.
Sterilize edilen topraktaki tum yabanci tohumlar olurken diger canli organizmalar da oluyor oysa topraktaki bircok canli organizma bitki icin bir avantajdir.
Ben bahceden aldigim topragi sterilize etmeden kullaniyorum ve pek sorun yasamiyorum. saksi icerisinde cikan bir iki yabaci otu elimle sokup atmak pek zor olmuyor.

Size guzel bonsai calismalari diliyorum. Oralarin da yerli bitkisi olan zeytini mutlaka bonsai yapmiyi deneyiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025