![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Bilen var mı
Aşağıda resimlerini koyduğum mantarı bilen var mı? ![]() Mantarın Özellikleri: Üstü beyaz altı beyaz-krem renkli. Mantar çok sulu bir mantar, büyüklerinin ağırlığı yarım kilogramın üzerinde Düzenleyen turka : 28-05-2011 saat 18:44 Neden: Resim görünmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Google gruplarda mantar dostu grubuna üye olarak bilmediğiniz mantarların isimlerini öğrenebilirsiniz. Mantar konusunda da bilmediğimiz veya yanlış bilinenler konusunda epey bilgi edinilebilir. Eğer mantarın yetiştiği ortam kirli değilse tüm yenebilen mantarlar yenebilir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/meyvele...ilar/30281.htm Kav mantarı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Mantarla hiç ilişkisi olmayan ama merakı olanlar bu yorumları okursa birdaha mantara yanaşmaz heralde.Bilen bilmeyen yorum yazmış.Hele şu yanında zehirli mantar varsa sporundan etkilenir o da zehirli olur hikayesini kim uyduydursa bravo.Karpuzun da çok zehirlisi var karpuzdan zehirlenen duydun mu hiç.Zehirlisi ayrı tur zehirsizi ayrı tur.İkisinin spor yapısı farklı nasıl dolleyecek birbirini.Aynı aileden olan mantarlar bile birbirini döllemez.Ben çok defa amanita phalloides yanından amanita caesar toplayıp yedim.Bana kıyak yaptı demekki amanita phalloidesler yaşadığıma gore.Bizde bu kafa varken en iyi mantalrlarımızı gelir yabncılar toplar gider.Biz de melkiyle kendimizi avuturuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2016
|
![]() Merhaba arkadaşlar aşağıdaki mantarın ismi nedir zehirli midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|