![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
Mantar miseli satın almak için en güvenilir yer neresidir? önerileri bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2015
|
Alıntı:
Mantar Tohumu İstiridye mantarı tohumu, mantar tohumu, mantar miseli, misel, istiridye mantarı miseli | Mantar Tohumu ben buradan almıştım memnunum ama bir dahakine kocaelideki tohumuda deneyecem mutlaka farkı avrdır diye düşünüyorum ben memnunum randımandan ama diğerinide denemem lazım ... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2013
|
agar besiyeri çalışmalarım, ev şartlarında besiyeri içerikleri,sterilizasyon biraz zorlu oluyor ama insanoğlu işte deneye deneye... şu anda oyster misel çeşitleri ile beraber len.edodes,ganoderma,enoki gibi miselleri çalışıyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2013
|
misel çalışması önemli,misel çeşitliliği de...
ilk resim pl.oysteratus(blue oyster) klasik MEA üzerinde ( ilk mesajımdan itibaren) agar transferini 15 güne bir,2 yıldır yapmaktayım,giderek direnç kazandı..yani kış soğuklarından,yaz sıcaklarına canlılığı meyve sağlığı gayet iyi ikincisi Reishi-ganoderma lucidum.henüz bebek..bikaç transfer sonrası sanırım kompost için hazırlığa başlayacağım.. üçüncüsü pleurotus Djamor (pembe istiridye) kaprissiz ürüyor,agar transferi de,steril muhafaza etmek de zor olmadı.. dördüncüsü Len.edodes ..agara biparça selüloz eklenirse daha kolay yayılıyor beş ve altıncı ise golden oyster...bu çok uğraştırdı..bunlae sanırım 7.-8.agar çalışması...çok yavaş yayılıyor..agardaki en küçük bileşimden etkileniyor..iyice adapte olamasını bekliyoruz.. |
|
|
|
![]() |
|
|