agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)

Beğeni Düzeni501Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2016, 23:10   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-07-2014
2. resimde küf sporu girmiş, onu açmadan imhada fayda var (elinizde tek örnek olan ulaşılamayacak bi tür değilse )
3.4. klonlama meselesi sanırım doğadan aldığınız mantarlar için diğer sporların karışımından ayıklanıp kap içinde bariz tek tür kaldığından emin olmak için yapılan bişey
birde kişisel gözlemim resimlerden , sanki gıda fazla olmuş mantar petride aramaya çıkmamış yerinde kalmış hatta pin vermiş gibi

kenan11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2016, 00:00   #2
Yeni Üye

Seloooo45's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan11 Mesajı Göster
2. resimde küf sporu girmiş, onu açmadan imhada fayda var (elinizde tek örnek olan ulaşılamayacak bi tür değilse )
3.4. klonlama meselesi sanırım doğadan aldığınız mantarlar için diğer sporların karışımından ayıklanıp kap içinde bariz tek tür kaldığından emin olmak için yapılan bişey
birde kişisel gözlemim resimlerden , sanki gıda fazla olmuş mantar petride aramaya çıkmamış yerinde kalmış hatta pin vermiş gibi
Evet Kenan bey 2. Fotoyu bilerek koydum anlayan biri olsun diye 2.yi imha ettim direk.Klon alma şu benim anladığım kadarıyla siz farklı yorumlamışsınız fakat bir videoya da şöyle diyor 3.4. Defa klonlamadan sonra en kaliteli Misel ürüyor böyle diyor . Bu petriden bir kere klon alıcam ve 2-3-4 diye gidicek hatta 8 ve 9 a kadar da ilerleyip daha kaliteli oluyormuş. Pda larıda hassas tartım yoktu göz kararı yaptım ama şimdi aldım ölçülü yapıcam artık

Seloooo45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2016, 09:26   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Misel aynı besi yerinde çok defa kopyalandığı zaman yaşlanma (senescence) denen bir durum ortaya çıkıyor. Klonlama sayısını minimumda tutmakta fayda var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seloooo45 Mesajı Göster
Evet Kenan bey 2. Fotoyu bilerek koydum anlayan biri olsun diye 2.yi imha ettim direk.Klon alma şu benim anladığım kadarıyla siz farklı yorumlamışsınız fakat bir videoya da şöyle diyor 3.4. Defa klonlamadan sonra en kaliteli Misel ürüyor böyle diyor . Bu petriden bir kere klon alıcam ve 2-3-4 diye gidicek hatta 8 ve 9 a kadar da ilerleyip daha kaliteli oluyormuş. Pda larıda hassas tartım yoktu göz kararı yaptım ama şimdi aldım ölçülü yapıcam artık

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2016, 11:04   #4
Yeni Üye

Seloooo45's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2016
Biyolojik olarak yaşlanma olabilir evet.Yorulma da diyebiliriz belki .Sıvı kültür yapım aşamalarını biliyormusunuz @verdoque ?

Seloooo45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2016, 14:39   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Uygulamasını yapmadım ama kaynak önerebilirim. Paul Stamets'in "Growing Gourmet and Medicinal Mushrooms" kitabında Chapter 15, Sayfa 142-151 arasında sıvı aşılama yöntemleri anlatılıyor. İki yöntem var biri spor aşılama, diğeri misel aşılama.

Alıntı:
Biyolojik olarak yaşlanma olabilir evet.Yorulma da diyebiliriz belki .Sıvı kültür yapım aşamalarını biliyormusunuz @verdoque ?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2016, 11:24   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Misel aynı besi yerinde çok defa kopyalandığı zaman yaşlanma (senescence) denen bir durum ortaya çıkıyor. Klonlama sayısını minimumda tutmakta fayda var.
Bu ticari bir telkindir misel kedi köpek ya da bizim gibi bir canlı değildir o yüzden yaşlanmaz. Yiyecek verdikçe uzar büyür kestikçe çoğalır. Milyar parçaya ayırın milyar miseliniz olur. Bunu 10 ile çarpın o kadar miseliniz yine olur. Bunların hepsi taze ve genç misel olur bir şartla siz miseli doğru kesmiş iseniz. Yanlış zayıf örnekler alıp devamlı onları çoğaltırsanız elinizde zayıf miseller oluşur.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2016, 11:20   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
Alıntı:
Doğru anlamışsınız. Miseli tekrar tekrar klonlayıp en iyi ve arınık şekilde ıslah etmek gerekiyor. Bunu ne kadar küçük boyutta yaparsanız o kadar kaliteli saf misel üretmiş olursunuz. Aldığınız örnekler küçük olacak ve miselin en yoğun en hızlı ucundan olacak. Petriye tersten bakarak daha rahat görebilirsiniz bu örnek alacağınız kısımları.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025