![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-07-2014
|
2. resimde küf sporu girmiş, onu açmadan imhada fayda var (elinizde tek örnek olan ulaşılamayacak bi tür değilse ) 3.4. klonlama meselesi sanırım doğadan aldığınız mantarlar için diğer sporların karışımından ayıklanıp kap içinde bariz tek tür kaldığından emin olmak için yapılan bişey birde kişisel gözlemim resimlerden , sanki gıda fazla olmuş mantar petride aramaya çıkmamış yerinde kalmış hatta pin vermiş gibi |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2016
|
Alıntı:
2.yi imha ettim direk.Klon alma şu benim anladığım kadarıyla siz farklı yorumlamışsınız fakat bir videoya da şöyle diyor 3.4. Defa klonlamadan sonra en kaliteli Misel ürüyor böyle diyor . Bu petriden bir kere klon alıcam ve 2-3-4 diye gidicek hatta 8 ve 9 a kadar da ilerleyip daha kaliteli oluyormuş. Pda larıda hassas tartım yoktu göz kararı yaptım ama şimdi aldım ölçülü yapıcam artık ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Misel aynı besi yerinde çok defa kopyalandığı zaman yaşlanma (senescence) denen bir durum ortaya çıkıyor. Klonlama sayısını minimumda tutmakta fayda var. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2016
|
Biyolojik olarak yaşlanma olabilir evet.Yorulma da diyebiliriz belki .Sıvı kültür yapım aşamalarını biliyormusunuz @verdoque ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Uygulamasını yapmadım ama kaynak önerebilirim. Paul Stamets'in "Growing Gourmet and Medicinal Mushrooms" kitabında Chapter 15, Sayfa 142-151 arasında sıvı aşılama yöntemleri anlatılıyor. İki yöntem var biri spor aşılama, diğeri misel aşılama. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
Alıntı:
![]() |