agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

GLCN 08-01-2016 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1431966)
Erkek kuştan uzak tutmalısınız :rolleyes:

ayırdıgım zamanda bos yumurta yaparmı yanı yıne yumurtlarmı...:confused:

A_NOMAD 08-01-2016 20:16

Bu yorgunluğun üstüne, yapacağını hiç sanmıyorum ama bence her ihtimale karşı bir süre daha yumurta maması ile desteklemek, kendini toparlayabilmesi için ekstra destek anlamında iyi olacaktır.

(Bu arada kafesteki yuvayı çıkarmak da gerekiyor ki boş yumurta yapsa bile hemen görüp ortadan kaldırabilesiniz)

GLCN 09-01-2016 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1431973)
Bu yorgunluğun üstüne, yapacağını hiç sanmıyorum ama bence her ihtimale karşı bir süre daha yumurta maması ile desteklemek, kendini toparlayabilmesi için ekstra destek anlamında iyi olacaktır.

(Bu arada kafesteki yuvayı çıkarmak da gerekiyor ki boş yumurta yapsa bile hemen görüp ortadan kaldırabilesiniz)

yumurta maması havuç gıbı benım yaptıgım mamaları yemıyor benım prenses hanım:) hazır mama almıstım kuscudan onu yıyor vermeye devam edeyım o zaman..yavruluk zaten takılı durmuyor kafeste yavrular atladımı cıkartıyorum ama benım cılgın kus bu seferde mutfak dolaplarının arasına kombı arkasına nerde karanlık zor gırıslı yerler varsa oraya gırıp saatlerce cıkmıyor o sebepten geri takıtım yuvalıgı...zaten benım hanım asla ılk yumurtasını yavrulaga yapmaz onun sacma yerlere yumurtlama gıbı bır huyu var:))) sanırım devamlı gozum ustunde olacak:))

sumeyra47 10-01-2016 23:31

Muhabbet kuşum

3 Eklenti(ler)
Tanıştırayım bu tatlı şey benim muhabbet kuşum Limon. Bugün eşim bana süpriz yaparak henüz yavru olan Limon'u bana almış. ;):D

İki aylık erkek bir muhabbet kuşu bizimle pek muhattap olmuyor pekte havalı bizi hiç tınlamadı. Ötmüyor da.. İlk olduğu için çok mutluyum ve heyecanlıyım şimdiden başını şişirmeye başladım.

GLCN 29-01-2016 18:52

benım kus 6 yumurta yaptı demıstım cok sukur 4 tanesı cıktı fakat son 2 yumurta bugun 24 gun oldu bana uzun surdu gıbı geldı yumurtaların cıkmasını beklemelımıyım yoksa yapmam gereken bırsey varmı...en uzun kac gun surer yumurtadan cıkmak malum havalarda soguk...

hira 29-01-2016 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1436337)
benım kus 6 yumurta yaptı demıstım cok sukur 4 tanesı cıktı fakat son 2 yumurta bugun 24 gun oldu bana uzun surdu gıbı geldı yumurtaların cıkmasını beklemelımıyım yoksa yapmam gereken bırsey varmı...en uzun kac gun surer yumurtadan cıkmak malum havalarda soguk...

Beklemekten başka yapacak birşeyin yok. Bende tam ümidi kestiğim anda yavrular çıkmaya başlamıştı.. Hatta bir gün önce yumurtaları atmamak için zor tutmuştum kendimi, ertesi güne cıvıltılarla açtım sabah gözümü :)

Merak edenlere de bilgi vereyim.. Çınar hala son sürat yumurtlamaya devam etmekte :o ama eşi yok.

GLCN 02-02-2016 08:52

3 Eklenti(ler)
bugun yumurtaları alıp fenere tutup baktım sanırım yumurtalar bosmus cünkü hiçbir damar olusumu benek hıcbırsey yok :( bunlar son yumurtalar sanırım benım kuslar 4 ten fazla yavruya bakamayacaklarını anlayıp aile planması yapıp korunmuslar :) benı de bosa bekletmısler...yumusrtaları yavruların yanından almadım bakalım yavrular buyuyunce yumurtaları anne napacak. ve bunlar da mavi baba ya ceken yok:)

hira 02-02-2016 21:04

Ben söyleyeyim ne olacagını; anne yumurtaları yuvadan dışarı atacak :) peki yumurtalarda renk değişimi var mı? Mesela boş olan yumurtalar bir süre sonra morumsu bir renge dönüşüyor.

Maşallah yavrucuklarına.

mandalinleerik 02-02-2016 21:48

Maşallah yavrular çok güzel. Bende erkek muhabbet kuşu almak istiyorum fakat yavru alacağım hatta yuvadan çıkar çıkmaz :)

GLCN 05-02-2016 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1437206)
Ben söyleyeyim ne olacagını; anne yumurtaları yuvadan dışarı atacak :) peki yumurtalarda renk değişimi var mı? Mesela boş olan yumurtalar bir süre sonra morumsu bir renge dönüşüyor.

Maşallah yavrucuklarına.

evet dedıgınız gıbı oldu anne bır tanesını dısarı atmıs kırıp..diğeri daha yanlarında duruyor...herhangı bır renk degısıklıgı yok aynı...;)

GLCN 06-02-2016 18:56

2 Eklenti(ler)
bugunden:)

Perizambağı 06-02-2016 19:23

Maşallah çok güzeller

hira 06-02-2016 21:01

Maşallah yaa :) çok özlemişim vallahi yavruları.. Kocaman oldu benim çatlak yavrucuklarım :o 2. Fotoğraftaki duruşu biliyorum ben, olduğu yerde dönüp duruyor degil mi :)

mandalinleerik 07-02-2016 00:30

Sayın GLCN maşallah çok güzeller. Size bir sorum olacaktı. Sizin yavrular kadar alıp beslemek istiyorum sizce mümkün müdür?

Fatih 07-02-2016 04:03

4 Eklenti(ler)
Daha bir aylık bebeklerim var benimde. İlkkez annenin 5. kuluçkasında anneye yakın yavrular geldi. Sahiplendirmeye de kıyamıyorum. Birini kendim eğitmeye baladım diğerinide bir arkadaşım çok istedi ona vereceğim. :)

Eklenti 594831

Eklenti 594832

Ve yolunu gözlediğim bebeklerim var. :)

Eklenti 594833

Eklenti 594834

ahmeter 07-02-2016 07:10

Tebrikler

GLCN 07-02-2016 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1438167)
Daha bir aylık bebeklerim var benimde. İlkkez annenin 5. kuluçkasında anneye yakın yavrular geldi. Sahiplendirmeye de kıyamıyorum. Birini kendim eğitmeye baladım diğerinide bir arkadaşım çok istedi ona vereceğim. :)

Eklenti 594831

Eklenti 594832

Ve yolunu gözlediğim bebeklerim var. :)

Eklenti 594833

Eklenti 594834

maasallah cok guzeller sızınkıler...

GLCN 07-02-2016 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1438161)
Sayın GLCN maşallah çok güzeller. Size bir sorum olacaktı. Sizin yavrular kadar alıp beslemek istiyorum sizce mümkün müdür?

benım yavrular daha en kucugu 15 gunluk ayırmak ıcın cok erken anneleri beslıyor daha 1 aydan önce ayrılmaz :)

GLCN 07-02-2016 09:44

soru

4 Eklenti(ler)
arkadaslar bu benım en son cıkan 15 gunluk en kucuk yavrum ama bır garıplık var sanki.sanırım durusu bozuk yanı bacakları bozuk fazla acık sanki ya da bana öyle geliyor sizce de sorun varmı durusu normalmi..yarın kuscuya goturup sormayı dusunuyorum...bana garıp gelıyor...

Milla 07-02-2016 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1438194)
arkadaslar bu benım en son cıkan 15 gunluk en kucuk yavrum ama bır garıplık var sanki.sanırım durusu bozuk yanı bacakları bozuk fazla acık sanki ya da bana öyle geliyor sizce de sorun varmı durusu normalmi..yarın kuscuya goturup sormayı dusunuyorum...bana garıp gelıyor...

Muhtemelen anne üzerine oturmuş. Belki beslemeyi bile kesmiştir bu yavruyu. Bizim de böyle bir kuşumuz vardı. Anne üstüne oturmuştu doğduğunda. Diğer yumurtalara bakabilmek için de bizimkini (adı Bebek'ti) daha tüyü bu kadar bile yokken yuvadan atmıştı.
Biz onu gözden çıkaramadık. Enjektörle, yumurta mamasıyla, kemik suyuyla ve en önemlisi büyük bir sevgiyle biz ona baktık. Büyükçe bir sepete pamuk koyup üzerine bez örttük be biz nereye o oraya gezdi bütün evi. Tüylerinin zarlarını kendi parmaklarımızla açmasına yardım ettik.
7,5 sene bize çok iyi arkadaşlık yaptı, bizi sevdi, konuştu bizimle.Şimdi o günler geldi aklıma.
Lütfen ona kıymayın, çok iyi bakın. Onun size ihtiyacı var ve sizin de onun vereceği sevgiyle çok mutlu olacağınıza eminim.

GLCN 07-02-2016 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1438196)
Muhtemelen anne üzerine oturmuş. Belki beslemeyi bile kesmiştir bu yavruyu. Bizim de böyle bir kuşumuz vardı. Anne üstüne oturmuştu doğduğunda. Diğer yumurtalara bakabilmek için de bizimkini (adı Bebek'ti) daha tüyü bu kadar bile yokken yuvadan atmıştı.
Biz onu gözden çıkaramadık. Enjektörle, yumurta mamasıyla, kemik suyuyla ve en önemlisi büyük bir sevgiyle biz ona baktık. Büyükçe bir sepete pamuk koyup üzerine bez örttük be biz nereye o oraya gezdi bütün evi. Tüylerinin zarlarını kendi parmaklarımızla açmasına yardım ettik.
7,5 sene bize çok iyi arkadaşlık yaptı, bizi sevdi, konuştu bizimle.Şimdi o günler geldi aklıma.
Lütfen ona kıymayın, çok iyi bakın. Onun size ihtiyacı var ve sizin de onun vereceği sevgiyle çok mutlu olacağınıza eminim.

ben de anne veya kardeşlerinin altında laldıgı için bu sekılde oldugunu dusunuyorum...anne muhtemelen beslıyor cunku kursagı dolu..kıymak gıbı bır amacımda yok zaten kuscuya goturmemdekı sebep bır sorunu varsa duzeltmek ve ne yapabılecegımı ogrenmek...bilgilendırme için tesekkurler......KUSCUYA GÖTURDUM AZ EVVEL AYAKLARINI BAGLAMAMI SÖYLEDİ NETTEN ARASTIRARAK BENDE BAGLADIM UMARIM DUZELIR YAVRUCAK:(

Milla 08-02-2016 07:26

Sayın GLCN,
O minik yavru için bu kadar uğraşmanız o kadar güzel bir şey ki, tebrik ederim. Ayak bağlama konusunu bilmiyordum bir ara ben de araştırayım. İnşallah bu yöntem onu sağlığına kavuşturur. Lütfen gelişmelerden bizi haberdar edin. Çok geçmiş olsun.

GLCN 08-02-2016 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1438373)
Sayın GLCN,
O minik yavru için bu kadar uğraşmanız o kadar güzel bir şey ki, tebrik ederim. Ayak bağlama konusunu bilmiyordum bir ara ben de araştırayım. İnşallah bu yöntem onu sağlığına kavuşturur. Lütfen gelişmelerden bizi haberdar edin. Çok geçmiş olsun.

cok sukur korktugum basıma gelmedı annesı beslemeye devam ediyor insaallah ayakları duzelır yavrumun ki zorlanmasın...çok teşekkür ederim haberlere devam edicem...

GLCN 12-02-2016 14:13

2 Eklenti(ler)
çarpık bacaklım ve kardeşl:D

suara 12-02-2016 18:28

Sn Glcn, ayaklarını bağlamaktan ziyade şunu uygulayın, kibrit kutusunun yarısı boyunda ve inceliğinde bir süngere (şu sarı bulaşık süngerlerinin bir yeni çıkanları var mavi falan daha sıkı bir çeşit sünger) bacak aralığının olması gerektiği kadar mesafe ile yan yana iki delik açın (Deliklerin çapı tornavidanın metal gövdesinin çapı kadar olsa iş görür.), parmakları hala yumuşaktır onların, dikkatlice geçirin.30-35 günlük olduklarında kıkırdaklar kemiksi bir hal almaya başlar süngeri kenarlardan keserek çıkarırsınız. Olmamışsa yeni bir sünger daha takarsınız. (Kibrit kutusunu kısa kenara uyarak değil uzun kenara uyarak ikiye böldüğünüzü düşünün, yanlardan biraz çıkıntılı olması dengelerini sağlamada yardımcı olur.) Sevgiler...

GLCN 13-02-2016 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suara (Mesaj 1439619)
Sn Glcn, ayaklarını bağlamaktan ziyade şunu uygulayın, kibrit kutusunun yarısı boyunda ve inceliğinde bir süngere (şu sarı bulaşık süngerlerinin bir yeni çıkanları var mavi falan daha sıkı bir çeşit sünger) bacak aralığının olması gerektiği kadar mesafe ile yan yana iki delik açın (Deliklerin çapı tornavidanın metal gövdesinin çapı kadar olsa iş görür.), parmakları hala yumuşaktır onların, dikkatlice geçirin.30-35 günlük olduklarında kıkırdaklar kemiksi bir hal almaya başlar süngeri kenarlardan keserek çıkarırsınız. Olmamışsa yeni bir sünger daha takarsınız. (Kibrit kutusunu kısa kenara uyarak değil uzun kenara uyarak ikiye böldüğünüzü düşünün, yanlardan biraz çıkıntılı olması dengelerini sağlamada yardımcı olur.) Sevgiler...

tavsıyenız ıcın tesekkurler fakat onu da yaptım annesı yavruyu rahat bırakmadı hep sungeri cekmek ıcın yavruyla ugrastı hep bagırdı yavru..bu sekılde olunca anne bacaklardakı bezı görmuyor ve yavruyu rahat bıraktı beslemeye de devam etti...

GLCN 13-02-2016 10:24

4 Eklenti(ler)
Bir maasallah ınız varsa alırım:)
korkak 1 numaram (sanırım erkek)
aceleci 2 numaram
yanlız kalamayan 3 numaram
carpık bacaklım 4 numaram ( sanırım bu da erkek)

çirkın kuzularım benım..

duy-gu 13-02-2016 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1439748)
Bir maasallah ınız varsa alırım:)
korkak 1 numaram (sanırım erkek)
aceleci 2 numaram
yanlız kalamayan 3 numaram
carpık bacaklım 4 numaram ( sanırım bu da erkek)

çirkın kuzularım benım..

Maşallah çok şekerler :) Çarpık bacak da düzelir umarım :)

GLCN 13-02-2016 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1439790)
Maşallah çok şekerler :) Çarpık bacak da düzelir umarım :)

İNŞAALLAH:)) düzelmese de napalım yarenlık yapar bana:)

Senataskinnn 16-02-2016 17:17

Muhabbet kuşum çok kotu halde lütfen bırı yardım etsın nolur :((

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025