agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

salih66 10-10-2015 07:46

3 Eklenti(ler)
Buda benim muhabbet kuşumun resmi dişi

hira 19-10-2015 10:03

1 Eklenti(ler)
Kaç zamandır sizi habersiz bıraktım cünkü moralim bozuldu :( 9 yumurtadan 5 yavru cıktı, Çınar 2 tanesini beslemedigi icin öldüler, 3. Yavruyu döve döve öldürmuş ben yokken :( suan iki yavrumuz var yine.. Birini yoldu aynı eskiler gibi, bu sag ve tüylü kalan yavrum. Bu arada; Çınar yine yumurtlamaya hazırlanıyor :o Artık yavru istemiyorum çünkü Çınar çok yorgun.

snob 19-10-2015 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1415277)
Kaç zamandır sizi habersiz bıraktım cünkü moralim bozuldu :( 9 yumurtadan 5 yavru cıktı, Çınar 2 tanesini beslemedigi icin öldüler, 3. Yavruyu döve döve öldürmuş ben yokken :( suan iki yavrumuz var yine.. Birini yoldu aynı eskiler gibi, bu sag ve tüylü kalan yavrum. Bu arada; Çınar yine yumurtlamaya hazırlanıyor :o Artık yavru istemiyorum çünkü Çınar çok yorgun.

Çok geçmiş olsun,ben sizin yerinizde olsam bu anneye yavru yaptirmazdim.

hira 19-10-2015 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snob (Mesaj 1415369)
Çok geçmiş olsun,ben sizin yerinizde olsam bu anneye yavru yaptirmazdim.

Aslında ben ilk olaydan sonra yavru falan istemiyordum ama yavrular buyuyup ayrı kafese vakti alma zamanı geldiginde elimde iki kafes oldugundan dolayı eşler bir arada durmak zorundaydı ve olan oldu. Erkek olan görümcemin kuşu, bugün söyledim ona, alacaksan al, ya da ben kuşcuya falan vereyim gitsin. Bakalım cevap gelir yarın. Çınar çok asabi oldu, yata yata karın kısmı tüyleri döküldü. Ellerim yara bere içinde, ben artık ona bakmak istemiyorum, tüyleri uzar uzamaz o da petshopa gidecek (tabii adama söylemeyecegim onun çatlak bi kuş oldugunu :D ) bende sadece yavrulardan biri kalacak. Bende yoruldum ve gerildim. Hobi olmaktan çıktı, beni stese soktu.

snob 19-10-2015 23:02

1 Eklenti(ler)
Sokulmadan uyuyamiyoruz:)

hira 27-10-2015 17:21

1 Eklenti(ler)
Bu ilk yavrumuz, şu an kardeşimde :) 1 agustos dogumlu.

hira 01-11-2015 09:19

1 Eklenti(ler)
1322 no'lu mesajdaki halimize bakın bir de :)

GLCN 07-11-2015 10:09

5 Eklenti(ler)
bunlarda benım yavrularım....yasamazlar dıye cok korkttum cok sukur ilk cıkan 17 gunluk....cınsıyetlerını de anlayabılırsem cok mutlu olucam...en alt resım anne baba...buyumus halleri 2 gunluk resim:) anne daha genc ve ilk yavruları..yavruyken aldım ama tecrubelı cıktı :)

snob 07-11-2015 17:45

Yavrularin rengi anneden mi babadan mı?

GLCN 08-11-2015 14:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snob (Mesaj 1418834)
Yavrularin rengi anneden mi babadan mı?

anne mavi baba yesil...yumurtadan ılk cıkan 3 tanesi sanırım mavı olacak belli..ama son cıkan belli degıl ..sırtında mavı 2 cizgi var geneli beyazlı ve cok acık yesilli:) resimler bugunden:)

snob 08-11-2015 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1418994)
anne mavi baba yesil...yumurtadan ılk cıkan 3 tanesi sanırım mavı olacak belli..ama son cıkan belli degıl ..sırtında mavı 2 cizgi var geneli beyazlı ve cok acık yesilli:) resimler bugunden:)

Internetten biraz okudum,yavrularin rengi anne babadan bagimsiz olabiliyormus ,ama sarı anneden dört yavru aldım sarı renkli oldular,şimdi ikinci dörtlü büyüyor onlarda sarı renkli,edindigim izlenim yavrularda annenin rengi baskin oluyor,sizin yavrularida mavi görünce anne mavi diye düşünmüştüm.

GLCN 09-11-2015 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snob (Mesaj 1419034)
Internetten biraz okudum,yavrularin rengi anne babadan bagimsiz olabiliyormus ,ama sarı anneden dört yavru aldım sarı renkli oldular,şimdi ikinci dörtlü büyüyor onlarda sarı renkli,edindigim izlenim yavrularda annenin rengi baskin oluyor,sizin yavrularida mavi görünce anne mavi diye düşünmüştüm.

aynen anne mavi:) alırken rengı ıcın almıstım :) simdi heryer mavı kus oldu:)
:rolleyes:

GLCN 12-11-2015 09:54

3 Eklenti(ler)
dünden ve bugunden :) hızlı buyuyorlar...ilk cıkan artık 22 gunluk:)

snob 12-11-2015 10:46

1 Eklenti(ler)
ikinci parti..

GLCN 13-11-2015 14:10

maasallah...cok tatlılar..kac gunlukler...

snob 13-11-2015 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1420201)
maasallah...cok tatlılar..kac gunlukler...

En büyük 16-17 günlük oldu,sizin mavilerde çok güzel , ilbaharda mavi bir dişi alacağım erkek yavrulardan birine,mavi yavrular istiyorum:)

GLCN 14-11-2015 09:20

sızınkılerde de mavı var gıbı duruyor resımde ..
ben dişi cıkanlar olursa göndermeyi düşünüyorum yakın bır yerde olsaydık mavilerden dişi çıkarsa sıze gonderirdım..henuz cınsıyetlerını bılmıyorum:)

snob 14-11-2015 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 1420360)
sızınkılerde de mavı var gıbı duruyor resımde ..
ben dişi cıkanlar olursa göndermeyi düşünüyorum yakın bır yerde olsaydık mavilerden dişi çıkarsa sıze gonderirdım..henuz cınsıyetlerını bılmıyorum:)

O yavru mavi değil,ilginç ama gri,gagasi bile gri,biraz daha büyüyünce bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak,bende merak ediyorum.

GLCN 16-11-2015 08:23

4 Eklenti(ler)
herkese gunaydın...sabah bu goruntuyle uyandım..yumurtadan ilk cıkan yavru kafesın altındaydı :D şimdi tecrubelı arkadaslara soruyorum benım ne yapmam gerekıyor ..malum benım ilk yavrularım bılmıyorum...dişi mi erkek mi anlasılmaz sanırım bu kadarlıktan ama bana nedense dişi gibi geldı :)bir gride bende var sanırım....

snob 16-11-2015 10:21

maşallah güzel olmuşlar,ilk yapmanız gereken bir süre hepsini izleyin,yavrulara erkek ya da dişi kuş zarar vermiyorsa bir süre daha birlikte yaşayabilirler,ama muhabbetler çok kıskanç kuşlar eşler birbirini yavrulardan kıskanacağı için zarar veriyorlar genelde yavrulara,anne zarar vermiyorsa çok sıkıntı yok,baba zarar veriyorsa babayı bir süre ayrı kafese alın,benim ilk parti yavrularda baba zarar veriyordu,hatta yuvadan çıkmadan yuvaya girerek ikisinin kafasını kırmıştı,yavrular yuvadan çıkınca bir süre babayı ayırdık,sonra geri koydugumuzda bu kez babaya ilgi gösteren yavrulara anne zarar vermeye başladı, özellikle en büyük yavruya onu yuvaya sokmuyordu ve bulduğu yerde hırpalıyordu,bunun üzerine büyükten küçüğe doğru,birer ikişer gün arayla yavruları ayrı kafese aldım.

snob 16-11-2015 10:24

asıl gerçek ise şu;her muhabbet kuşunun karekteri farklı,bu nedenle yukarı da ki husular sizde gerçekleşmeyebilir ve ya farklı şeyler gerçekleşebilir.

snob 16-11-2015 10:30

cinsiyet konusunda çok şey söyleyemeyeceğim,çünkü cere renkleri yavrularda aynı renk,iki aydan sonra renkler biraz farklılaşıyor, ama ben kuşların davranışlarından ve vucud yapılarından anlamaya çalışıyorum,şu an eski yavrulardan ikiş tane elimde var tahminimce biri erkek biri dişi,özellikle davranışlar çok önemli gözlemleyin yavrularda babanın davranışlarını mı annenin davranışlarını mı görüyorsunuz,bir de gözdeki iris önemli,erkeklerin gözdeki beyaz halkası daha büyük,dişilerin ki bazen olmuyor bazen küçük oluyor.

GLCN 16-11-2015 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snob (Mesaj 1420746)
asıl gerçek ise şu;her muhabbet kuşunun karekteri farklı,bu nedenle yukarı da ki husular sizde gerçekleşmeyebilir ve ya farklı şeyler gerçekleşebilir.

çok tesekkur ederim bılgılendırme için..şimdiye kadar anne de babada zarar verici davranıslarda bulunmadı fakat bu sabah kafesin altına cıkmıs olan yavruya anne bakım yapıyorken babanın yaklasmasını engelleyıp babayı ısırmaya calısıyorlar...genelde anney le baba gunduz kafeslerının dısındalar ara ara beslenmeye ve yavrulara bakmaya kafese giriyorlar..dedıgınız gıbı gozlemleyerek acıl durumlarda ayırmalıyım...:rolleyes:

snob 17-11-2015 16:58

1 Eklenti(ler)
Bugün ki resim..

snob 17-11-2015 17:01

1 Eklenti(ler)
....

snob 17-11-2015 17:06

1 Eklenti(ler)
Annemiz herseyimiz...

GLCN 20-11-2015 13:39

5 Eklenti(ler)
bugun den resımler..sanırım 3 ve 4uncu yavru erkek cok meraklılar ..1ci (gagası sıyah lekeli olan) kesın dısı cunku cook yaygaracı..2. cisi erkek olabılır:) ilk cıkan bugun 1 aylık oldu ama hıc bırı yavrulauktan cıkmıyor sıkıs tepiş oturuyolar ıcerde:):D bugun ben dısarıya cıkardım ilk ıkısı kısa mesafe ucuyor hatta..ama yem yedıklerını gormedım.resımlerde cıkan yavru sırası 2-1-3-4 :)

GLCN 29-11-2015 17:08

5 Eklenti(ler)
mutlu aıle taoplosu:) siz kız mısınız erkekmı :rolleyes: 1 kuscu hepsı erkek dıyor 1 kuscu hepsı dısı..:confused: bense 3 erkek 1 dişi dıyorum:( kısmet beklıyelım bakalım bıraz daha..nasılsa ortaya cıkar :D;)

snob 29-11-2015 18:48

En son resimdeki soldakinin dısi,bir üst resimdeki soldakinin ise erkek olma olasılığı yüksek .

snob 29-11-2015 18:52

2 Eklenti(ler)
Son durumumuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025