agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

A_NOMAD 25-08-2015 18:16

Kaç gündür bekliyoruz sevgili hira, hani bebişlerin yeni fotoğrafları? ;)

hira 25-08-2015 23:28

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1404050)
Kaç gündür bekliyoruz sevgili hira, hani bebişlerin yeni fotoğrafları? ;)

Nereden nereye diyelim..

Son fotograf 2 gün önce çekildi.

YeniGine 25-08-2015 23:43

:) Sevgili hira, ne güzel büyümüşler, ne güzel olmuşlar; çabuk mu büyümüşler ne?.. Maşallah maşallah!.. :D Hay Allah ciddi ciddi muhabbet kuşu olmuşlar.

YeniGine 25-08-2015 23:50

:) Şimdiden belli olur mu bilemiyorum ama sanki ikisi de erkek gibi hem de...

hira 26-08-2015 11:19

Evet, büyüdü aşklarım benim. Sema abla sen erkek diyorsan doğrudur :) Çınar olayından bilyorum :)

2 gundur evde yoktum, bolca hazır mama koymustum kafese. Umarım aç kalmamışlardır ve umarım yem kırmayı öğrenmişlerdirde, böyle dertlerim kalmaz.

Çiçekler ne alemde onu da bilmiyorum :( Yoldayım eve gidyorum şuan.

uyap 26-08-2015 11:24

Tüy mü ektirsek kel sırtlarına :D. Bende kaz tüyü yastık var olur mu acaba :rolleyes: ya da toppik mi sürsek :p

gokcegokce 26-08-2015 11:30

Ya yenir bu minnaklar sevgili Hira. Nasıl da mucizeler, başlarına gelmeyen kalmadı ama hayata tutundular maşallah. Sırt tüyleri hemen olmasa da çıkar merak etme sen mama vermeye devam et yem kırsalar dahi. Kolay gelsin canım.

hira 26-08-2015 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1404201)
Tüy mü ektirsek kel sırtlarına :D. Bende kaz tüyü yastık var olur mu acaba :rolleyes: ya da toppik mi sürsek :p

Benim daha güzel bi fikrim var, Çınar'ın sırt tüylerini yolup bunlara yapıştırcam :D

hira 26-08-2015 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1404202)
başlarına gelmeyen kalmadı ama hayata tutundular maşallah.

Eee Çınar'ın çocukları bunlar gokce'ciğim, öyle kolay pes etmezler sanmam :o Yardımlarınız sayesinde bugüne geldik, minnaklar ve ben teşekkür ederiz :)

YeniGine 26-08-2015 23:50

Sevgili hira'cım kesin bilgi değil; henüz daha çok küçükler. Hem de fotoğrafta çok belirgin de değil. Sanki hani öyle ilk bakışta erkekmiş gibi geldiler bana. :)

hira 27-08-2015 06:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1404353)
Sanki hani öyle ilk bakışta erkekmiş gibi geldiler bana. :)

Hıh, Çınar'da da aynen böyle demiştin ablacım :) :) Ya hiç fark etmez cinsiyet falan. İlla erkek çocuk sevdalısı değiliz :o :)

Son gelişmeler: Tüneklerde uzun süre düşmeden durabiliyorlar. Yuvaya girip çıkmaksa zaten bebek işi artık :)

uyap 27-08-2015 10:06

Çınar tüylerini yolup yuvadan attığına göre kesin erkekler ;). Nereden mi biliyorum bknz: Çınar'ın Bıdık'ı dövüp yamultması :D

Limonik 27-08-2015 15:21

Çınar ve maceraları sayesinde muhabbet kuşu beslemek ister oldum. Hemen kuşuna eş alan bir yakınımızın yavru teklifine evet dedim. Bakalım... :)

hira 27-08-2015 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Limonik (Mesaj 1404430)
Çınar ve maceraları sayesinde muhabbet kuşu beslemek ister oldum. Hemen kuşuna eş alan bir yakınımızın yavru teklifine evet dedim. Bakalım... :)

Sıfırdan başlamak sizin için çok keyifli olacaktır. Eşim Çınar'ı getirdiğinde 1buçuk aylık falan demişti. Şimdi anne oldu :)

snob 28-08-2015 18:25

Şimdilik yavruyu üçledik,bakımı anneye zor olur belki ama 5_6 yavru güzel olur herhalde:)

hira 28-08-2015 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snob (Mesaj 1404706)
Şimdilik yavruyu üçledik,bakımı anneye zor olur belki ama 5_6 yavru güzel olur herhalde:)

Eminim çok güzel olur, 2 tane yavru bile çok mutlu etti beni.

Anne aklını kullansın, eşiyle iyi geçinsinde, yavruları tek başına büyütmek zorunda kalmasın :o

snob 28-08-2015 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1404744)
Eminim çok güzel olur, 2 tane yavru bile çok mutlu etti beni.

Anne aklını kullansın, eşiyle iyi geçinsinde, yavruları tek başına büyütmek zorunda kalmasın :o

Babamız nazar değmesin,mükemmel bir eş ,her fedakarlığı yapar,annenin biraz huysuzluguna rağmen :)

hira 29-08-2015 08:32

3 Eklenti(ler)
İlk aşkım Çınar'ım ve onun büyük yavrusu.. Mama yemeyi öğrendi tek başına. Sanırım yemde kırabiliyor ama çok uğraşıyor..
Maşallah lütfen :)

gokcegokce 29-08-2015 19:09

Yavruşlara kocaman bir maşallah Hiracım. Biz ne yaptık ki bildiklerimizi paylaştık sadece. Ben açıkçası sen ve Çınardan da bir çok şey öğrendim kendi adıma. Her kuşun karakteri farklı oluyor doğrusu.

hira 30-08-2015 22:24

Geniş aileden son gelişmeleri paylaşayım..

Aslında sabahtan beri yazmak istiyorum ama Allah sizi inandırsın öyle bir yaz gribine yakalandım ki, değil yazmak, nefes almaktan yoruluyorum sanki..

Yavrular yem kırmayı öğrendi, karınlarını doyurabiliyorlar artık.. Ama garantiye almak için birkaç gün daha bekleyip öyle ayırmak istiyorum..

Çınar! Ah Çınar ah... Çınar'ın popo yine şiş duruyor, kanatlar düştü.. Evet yumurtlamaya hazırlanıyor :o Tam yavrular büyüdü, artık Çınar kendini toplar diyordum ki yine bombayı patlattı benim atraksiyonlu yavrum...

Bıdık'ı hemen aynı kafese koydum :D malum, yumurtalar boş çıkmasın :o

Tecrübe kazandım artık, yumurtlayacağını anlıyorum :) Gelsin yavrular, bakıp büyütmektende korkmuyorum artık :)

akçabardak 30-08-2015 22:57

Çok geçmiş olsun sevgili hira, inşallah çabuk atlatırsınız yaz gribinizi. Çınarın durumunu uzaktan da olsa hep takipteydim, ona da kolaylıklar dilerim, minik şirinler için gözünüz aydın diyeyim yemek yemeyi öğrenmişler artık.

hira 30-08-2015 23:13

Teşekkür ederim akçabardak ablacım :) Mutluluk verdi yavrular..

A_NOMAD 30-08-2015 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1405104)
...Gelsin yavrular, bakıp büyütmektende korkmuyorum artık :)

Yeni yavruları Çınar'ın ağda merakından kurtarabilirsin umarım :D

hira 31-08-2015 00:11

Öyle böyle büyütüyor yine. A_NOMAD, kuş alsana.

A_NOMAD 31-08-2015 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1405124)
...A_NOMAD, kuş alsana.

Benden sıkıldın sanırım, mesaj alınmıştır :rolleyes:

Jakin 31-08-2015 06:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1405104)
Geniş aileden son gelişmeleri paylaşayım..

Aslında sabahtan beri yazmak istiyorum ama Allah sizi inandırsın öyle bir yaz gribine yakalandım ki, değil yazmak, nefes almaktan yoruluyorum sanki..

Yavrular yem kırmayı öğrendi, karınlarını doyurabiliyorlar artık.. Ama garantiye almak için birkaç gün daha bekleyip öyle ayırmak istiyorum..

Çınar! Ah Çınar ah... Çınar'ın popo yine şiş duruyor, kanatlar düştü.. Evet yumurtlamaya hazırlanıyor :o Tam yavrular büyüdü, artık Çınar kendini toplar diyordum ki yine bombayı patlattı benim atraksiyonlu yavrum...

Bıdık'ı hemen aynı kafese koydum :D malum, yumurtalar boş çıkmasın :o

Tecrübe kazandım artık, yumurtlayacağını anlıyorum :) Gelsin yavrular, bakıp büyütmektende korkmuyorum artık :)

Geçmiş olsun sevgili Hira, dikkat edin kendinize. Çınar hep gündemde olmak istiyor sanırım, merakla izliyoruz. Sevgiler..

uyap 31-08-2015 09:35

Çınar'ın maceraları ikinci sezon başlıyor desene Hira :D.

hira 31-08-2015 10:21

Evet A_NOMAD, tuhaf geliyor bazı yazdıkların.

Teşekkür ederim Jakin, sağ olduğu sürece Çınar hep gündemde olacak :)

Eylül ayı geliyor Uyap, bizi izlemeye devam edin :)

A_NOMAD 31-08-2015 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1405171)
Evet A_NOMAD, tuhaf geliyor bazı yazdıkların...

Herkesle aynı şeyleri yazmışım, kullandığım bazı sözcükleri (mesela 'ağdalı' gibi) daha önce zaten bizzat kendiniz kullandığınız için kullanmışım...

Bakınız kendi mesajınız:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1403294)
Ağdalı yavrularım :(

Çınara pis falan dememden hoşlanmadıysanız, başkalarının söylediklerinden de hoşlanmamış olmanız gerekirdi oysa siz beğenmişsiniz:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maya (Mesaj 1403301)
...Cadı Çınar! :mad:

Her neyse, tuhaf(!) mesajlarımın hepsini sildim.

Şöyle bir hatırlatma yapayım: Burası genele açık bir sayfa ve buraya bir şey yazdığınızda herkes yazdıklarınıza yorum yapabilir.
Eğer algıda seçicilik yaşıyorsanız (mesela benim yazdıklarım herkesle aynı olduğu halde sadece benimkilerden rahatsız olmanız bir 'algıda seçicilik' örneğidir) ya da eleştirilere tahammül edemiyorsanız, böyle genel yerlere yazmamanız sizin için de benim gibi durduk yere ithama uğrayan/uğrayacak kişiler için de çok daha iyi olacaktır.

Sadece size yardım edebilmek için çırpınmış olduğuma yanıyorum, yazık...

gokcegokce 31-08-2015 15:34

Hiracım öncelikle çok geçmiş olsun. Yavruların yem yemeğe başlaması kendilerini kurtardıkları anlamına geliyor ne güzel. Çınarın ikinci sezon maceralarını da merakla takipteyim. Bana kuşsuzluğu unutturuyorsunuz. Sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025