![]() |
Suara, çook şekerler maşallah :) senin oğlanda hiç misafirperver değil, salıncağa kurulmuş ordan bakıyor salıncaığımı kaptırmam dercesine :)
|
Hira benim tosuncuk insanlarla ne kadar samimiyse başka canlılara o kadar uzak, misal; uçan sinekten bile korkar, salıncakta durmasının sebebi keyiften değil tedirginlikten anlayacağınız ;) Ama alışacağını tahmin ediyorum çünkü dişi çok ama çok sakin bir kuş, buna alışmazsa başka kuşa alışamaz sanırım.
İnşaallah torun haberini de veririm bir gün burdan :D Sevgiyle... |
1 Eklenti(ler)
Ay ay ay sayfaya uğramayalı neler olmuş. Çok tebrikler Hiracım. Daha geçen sene Çınarı sahiplendiğinde bunları hayal eder miydin? Hayat mucizelerle dolu. Yavrulara güzel ömürler dilerim. Çok şanslılar Çınar gibi bir anne senin gibi bir anneanneleri var.
Ben ise çok üzgünüm. Sultan papağanlarımın bakımı artık çok yorucu olmaya başladı benim açımdan. Eşim de 2 ay sonra doğmasını beklediğimiz bebeğimizin paapğanlarımın kepeklerinden rahatsız olacağından endişeleniyordu. Bu nedenle iş yerine götürdü onları. Bana da önceki mubişimin yavrularından birini getirmişti. Pek neşeli bu yavrunun ismini Fıstık koymuştum. Ama dün bebeğin ve benim hastane çantalarını hazırlama çalışmaları sırasında odaya döndüğümde kafesinde ve odada olmadığını gördüm. Hava çok sıcaktı ve kuş da uçmak istesiğini çırpınarak göstermişti. Hatta o kadar sıcak oluyordu ki hayvancık açıldığında vantilatöre yapışıyordu. Neyse yine açtım onu ve uzun perdemizi sıkı sıkı sonuna dek çektim. O ara biraz esinti çıktı ama kaçabileceğini düşünmemiştim. Ama yoktu işte evi aradık taradık. Yok. Uzun bir süre kuş edinmeyeceğim sanırım. :( |
Evet gokce, sonunda yavruları gördüm, çok tatlılar :) Azcık daha büyüsünler, renk ve cinsiyetlerini çok merak ediyorum :)
Fıstık çok güzelmiş, aynı zamanda yaramaz :( Üzüldüm. İnşallah hayvansever biri yakalamıştır. Bende dün neredeyse Bıdık'ı kaçıracaktım, kafesin kapısını açtım, elimi içeri sokup sevecektim ki o bulduğu küçücük boşluktan dışarı fırladı, camlarda açık ne yapacagımı bilemeden öyle ani bir hareket yaptımki kefes yere indi. Yemler bi tarafa su bi tarafa.. Ama camı kapattım hemen :D :o |
komşunun verdiği bir erkek muhabbet kuşu vardı bir yaşlarında bir kaç ay sonra yanına 5-6 aylık bir dişi kuş aldım mayıs sonlarında,iyi bir eş oldular,ramazan bayramı ve sonrası kuşlar komşuda idi,dişi olan 3 ya da 4 yumurta yapmış ama hepsini kırmış,kuşları tekrar aldım,dişi yumurtlamaya devam etti,7 yumurtada bizde yaptı,ikisi kırdı 5 i duruyor,doğru düzgün kuluçkaya da yatmıyor,erkek sürekli çiftleşme derdinde,dişiye çokta iyi bakıyor,benim sorum ise dişi neden bu kadar fazla yumurtladı,normalde 4-6 yumurta yaptıgı yazıyor, bir gün durup bir gün yumurtluyor,bu kuş en fazla kaç yumurta yapar.
|
Bizimki 6 yumurta yaptı, aradaki zamanı tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı bir ay sonra 5_6 yumurta daha yaptı. Güzelliği bozuldu, zayıf düştü. Size tavsiyem haşlanmış yumurtayı rendeleyerek içine irmik ve elma, armut ve havuç gibi meyve sebzeler rendelemeniz. Bu mamayı cok seviyorlar.
|
Durumumuz hakkında azıcık bilgi verelim :) Tüyler çıkmaya başladı, gözler açıldı ve hala çoook gevezeler :o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bi Maşaallah yavrucuklara :) Çınar'dan zor izin aldım valla, ellerimi paraladı :o
|
Alıntı:
Amaaaa çooooook şirinler :) İsim düşündün mü bu arada? |
Alıntı:
|
Oyyy oy çok tatlılaar, maşallah büyüyorlar sevgili hira'm...
Şimdi merak ettiğim yuvadan ne zaman ve nasıl çıkacaklar? |
Alıntı:
|
:) Çok güzeller ama sevgili hira'm. Ben olsam ben de merak ederdim, ama sanki sağdaki erkekmiş gibi geldi biran bana. :dilli: Kalan iki yumurta da artık ne gelir, ne olursa deyip inşallah bu iki güzel yaşasın, büyüsünler...
Rastgelsin, gönlüne göre inşallah!.. |
Şu an 7 yumurta var ,2 bizde kirmisti,3 ya da 4 tanede komsuda kirmisti,toplam 12 ya da 13 yapiyor,halada devam ediyor,bakalim kaçta duracak,keşke tavuk olsaymis:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allah korusun, herşey yolunda giderken bitle pireyle uğraşmayalım bide.
Şu ana kadar bir sorun çıkmadı şükür. Aslında yuva dışına yaparlarmış, hatta sadece tuvalet ihtiyacı için yuvadan çıkarlarmış, ama Çınar yavrularına o kadar düşkün ki, o kadarcık zaman diliminde bile ayrı kalamıyor :o Geçen sene tamda bu zamanlar bitlenmişti, tek seferlik bir işlemle kurtulduk. |
Alıntı:
Oy tüyleri çıkacak bir ay sonra beni utandıracaklar, renkli renkli parlayacaklar oradan. |
Bu arada inşallah anneye benzer tüyleri de huyları da :D.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yumurtalar...
|
1 Eklenti(ler)
Bu hanfendinin..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da beyefendi fıstık ..
|
Alıntı:
Maşaallah onlara :) |
Alıntı:
|
Maşallah :) Yavrulara kavuşmak istiyorsanız, dilerim kavuşursunuz :) Bizde iki yavrucak var ve gün geçtikçe umutsuzluk veren 2 de yumurta.
Lütfen ara ara bilgi verin, merakla takip edicem. |
1 Eklenti(ler)
7...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025