agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Kuşlarımız (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=372)
-   -   Muhabbet Kuşu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5671)

umıt79 13-01-2010 00:50

Çapkın için üzüldüm lecterss.Fakat şunu hatırlayın ki çok güzel 9 yıl arkadaşlık etmiş size. 9 yılın içerisine binlerce güzel sevimli anı sığdırmışsınızdır.

Ben yaklaşık 16 yıldır muhabbet kuşu besliyorum .Şu an bile 4 tane var.Zaman zaman çok uzun süre yaşayıp ölen kuşlarım oldu.Aklıma sadece şunu getirdim artık beni mutlu edecek başka bir muhabbet kuşu bulmam gerek.

Sırf bir muhabbetiniz öldü diye içinizde ki hayvan sevgisi ve şevk kırılmasın.Unutmayın ki muhabbetlerin ömrü doğal ortamda olmadığı için en fazla 10-12 yıldır.Sizin Çapkın size arkadaşlık etme süresini bence sonuna kadar kullanmış.Onlar bizlere göre birkaç kat hızla yaşlanıyorlar.Bunun için üzülmek yerine sizi gülümsettiği anları hatırlayarak tebessüm etmelisiniz.

Haydi şimdi durmayın yeni bir minik Çapkın alın..

datelk 13-01-2010 07:25

Cesamolin kullan faydasını görürsün mutlaka arkadaşım. Marul ve maydonoz verme sakın.

http://forum.muhabbetkusu.org/viewto...p?f=10&t=20780

eticin 13-01-2010 21:17

arkadaşlar lütfen bilgisi olanlardan yardım istiyorum. 1 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. 2 dişiyle aynı kafeste. dişilerden biriyle çok iyi anlaşıyor. erkek sık sık hastalanıyor. durgunlaşıyor, uçmuyor, ötmüyor. 3 kez daha oldu böyle. kuşçuma sordum üşütüyo olabilir dedi. kafesin önünde ısıtıcı yaktım ve suda eriyen aspirinden içirdim iyileşti. 3 gündür yine aynı belirtiler. bugün kafesin dibinde duruyo. diğer 2 kuşa hiç bir şey olmazken neden oğlum hastalanıyor. çiftleşmekle ilgili problem olabilir mi. **** başka birşey. :(

umıt79 13-01-2010 22:28

Sevgili Eticin erkek yahut dişi muhabbet kuşu olarak ayırmadan düşünürsek probleminizi.Aklıma şu soru geliyor.Kuşlarınız acaba hava akımına mı maruz kalıyor?

Hava akımına yani cereyana maruz kalmış kafes kuşlarını evin sıcak bir köşe noktasına alıp kafeside hijyenik bir şekilde temizleyip,bir süre etrafını kapatırsak kuşunuzda ki belirtiler ortadan kalkabilir.

Benim muhabbetlerim de tarifinizde ki halleri gösterdiğin de bu anlattıklarımı uyguluyorum.Sürekli hastalanıyorsa kuşunuz kronik bi hastalığıda olabilir...

Geçmiş olsun....

eticin 14-01-2010 11:29

sevgili ümit geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. ama kurtaramıcam sanırım, sabah evden çıkarken çok kötüydü :( daha önce hava akımı yüzünden başka bir kuşumu kaybetmiştim. o yüzden şimdi çok temkinliyim ve kafes uygun bir yerde. diğer 2 kuşa bir şey olmazken biri hastalanıyor. :(

umıt79 14-01-2010 20:14

Hayvanlarda tıpkı insanlar gibi, bitkilerde öyle.Hepsinin metabolizması birbirinden farklı.Umarım düzelir sizin muhabbet kuşunuzda...Bunlar tropik iklim canlıları sonuçta.Evde hava akımı olmayan bir alana taşırsanız sanırım daha mutlu olacaklardır...

sirilhan 17-01-2010 13:05

merhaba arkadaşlar.. muhabbet kuşu hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum.bı sorum olucak benım bır mavı erkek muhabbet kusum var 3 yaslarında önceki eşiyle çok iyi anlaşmasına rağmen yumurta alamadım ona bir eş almayı düşünüyorum acaba ona bir eşmi alayım yoksa 2-3 aylık 2 kuş alıp onlarımı yetiştireyim.. birde istanbulda avrupa yakasında eminönünde felan fiyatları hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.. teşekkürler.

fajkyo 19-01-2010 13:42

lütfen yardım edin
 
merhaba arkadaşlar bir aylık muhabbet kuşumla ilgili bir sorunum var yardım ederseniz çok sevinirim.öncelikle 4 gün önce 1 aylık m. kuşu aldım benden çok korkuyor ve üst gagasını alt gagasıyla çatlatıp yiyor ne yapmalıyım :confused:

umıt79 19-01-2010 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sirilhan (Mesaj 565352)
merhaba arkadaşlar.. muhabbet kuşu hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum.bı sorum olucak benım bır mavı erkek muhabbet kusum var 3 yaslarında önceki eşiyle çok iyi anlaşmasına rağmen yumurta alamadım ona bir eş almayı düşünüyorum acaba ona bir eşmi alayım yoksa 2-3 aylık 2 kuş alıp onlarımı yetiştireyim.. birde istanbulda avrupa yakasında eminönünde felan fiyatları hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.. teşekkürler.

Sevgili Sirilhan açıkcası yıllar bana şunu gösterdi ki muhabbet kuşu biraz da şans gibi. Petshoplarda satılan muhabbet kuşlarının çoğunluğu kısırlaştırılmış bir şekilde satılıyor.Çevrenizde muhabbet kuşları yavrulayanlar muhakkak vardır.Onlardan bir çift edinmeye bakın.Yani satıcı eli değmemiş olsun.Çünkü bu güne kadar petshoplardan aldığım onlarca muhabbet kuşumdan bir tane bile yavrulayabilecek nitelikte çıkan olmadı.

Kuşlarınızın birazda bakımıyla ilgili yumurtlaması..
Sevgiler

umıt79 19-01-2010 21:07

[QUOTE=Hhatice;566437]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eticin (Mesaj 563077)
sevgili ümit geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. ama kurtaramıcam sanırım, sabah evden çıkarken çok kötüydü :( daha önce hava akımı yüzünden başka bir kuşumu kaybetmiştim. o yüzden şimdi çok temkinliyim ve kafes uygun bir yerde. diğer 2 kuşa bir şey olmazken biri hastalanıyor. :(

Benim muhabbet kuşum 9 yıl yaşadı hastalandığında özellikle üşütme nezle olduğunda ben bir antibiyotiğin ucundan çok küçük bir paraça koparıp su ile eritip gagasından içeri damlalıkla veriyordum hemen iyi oluyordu evde antibiyotik varsa çok işe yarıyor bilgin olsun

Sevgili Hhatice ; yaptığınız şey belki de tesadüfen işe yaradı.Olabilir mi...

Genel uygulama bazında yaptığınız bir hatadır.Kuş cinslerinde antibiyotikler ancak antibiyogram testiyle verilebilir.Ve antibiyotikler virüs,parazit benzerlerini öldürmez.Antibiyotikler sadece bakterileri öldürür.Antibiyotik bir defalık kullanımla değil , 14-21 gün aralıklarında ki sürelerde kullanılarak ancak etki eder.Yani ağrı kesici maddelerde ki gibi (kullandım bir defa geçti iyileşti) diyemiyoruz.

Ayrıca bir defa kullandığınız antibiyotikle bile muhabbet kuşunuza pek çok zarar verebilirsiniz.Çünkü gerek insan gerekse hayvan vücudun da pek çok bakteri bulunur.Bunların bir kısmı zararlı olduğu gibi bağırsaklarda ve kursak gibi yerlerde de yararlı pek çok bakteri cinsi bulunur.Bir defa kullandığınız antibiyotik eğer pekçok bakteri türünü öldürebilecek nitelikte birşeyse (geniş spektrumlu) bu saydığım yararlı bakterileri de öldürerek kuşunuzun metabolizmasını bozabilir.

Bu bilgiler ışığında bir daha ki sefere umud ediyorum antibiyotik gereksiniminiz olmaz.
Geçmişler olsun,dostlarımıza iyi bakalım...

umıt79 19-01-2010 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fajkyo (Mesaj 566430)
merhaba arkadaşlar bir aylık muhabbet kuşumla ilgili bir sorunum var yardım ederseniz çok sevinirim.öncelikle 4 gün önce 1 aylık m. kuşu aldım benden çok korkuyor ve üst gagasını alt gagasıyla çatlatıp yiyor ne yapmalıyım :confused:

Sevgili fajkyo ,
Kuşlar ve tüm hayvanlarda davranış yönünden ürkek insanlara benzerler.Aldığınız yavru kuş şu an size alışma evresinde .Ona biraz zaman tanıyın ve ilgilenin.Ani hareketler yapmayın kuşunuzun yanında.Sessiz sakin davranın anlayacaktır.Sitede ki muhabbet kuşu bakan arkadaşlarımızda size daha gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.

Kuşunuzun gagalarını birbirine sürtmesiyle ilgili olarak size gaga taşını önerebilirim.Hem keskinliğini alır hem gagalarını çıtırdatmayı azaltır. Gaga çıtırdatma rutin bir kuş hareketi olduğu gibi ; yoğun stres yaşayan bu türlerde baskı refleksi olarakta ortaya çıkar.

Sağlıklı günler

umıt79 19-01-2010 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 566635)
sevgili umıt 79 ben veteriner değilim tabii ki en doğrusu veterinerin görmesi doktor arkadaşım ver birşey olmaz demişti üstelik 8 saatte bir vermiştim ve 9 senede bir kaç kez verdim iyi oldu ama parazit filan değil üşütme ve nezleydi benim muhabbet kuşumun rahatsızlığı hatta sudafet bile verdim 2 günde iyileşti belki tesadüf oldu bilemem ama tecrübe ile sabittir :)

Sevgili Hhatice mutlaka benim bişey dediğim yok.Genel anlamda bu yanlışı bende yaptığım için tecrübelerime dayanarak söylemiştim.

Bence kuşunuzun iyi olmasında ki etken ne antibiyotik ,nede sudafet....Bence sizin ona gösterdiğiniz ilgi ve alakanın yarattığı sinerjidir.Sevginin gücüyle iyileştirmişsiniz ki ben buna en etkili ilaç derim.

Sağlıcakla kalın

sirilhan 15-02-2010 13:07

arkadaşlar benim bir dişi muhabbet kuşum var yumurtlasın istiyorum olgun 2 yaşında ben almadan önce yumurtlamıştı sanırım tekrar nasıl kızıştıra bilirim küsmüs olabilir 4 aylık erkek yavru kuşumla duruyor..2yaşında bir erkek kuşum daha var gagasından kızdıgını anlıyorum kızsa yuvalıgı takıcam ama ilgisi yok erkeklere.. teşekkürler

umıt79 15-02-2010 23:05

Sevgili Sirilhan, ne yazık ki bazı haller bizlerin istemesiyle olmuyor.Öncelikle dişi kuşunuzun eşini seçecek olduğunu unutmayın..Yani o iç güdülerine dayalı güçlü bir erkekten kendine eş seçimi yapacak...Resesif karakterli erkek muhabbet kuşları genellikle dişi muhabbetler tarafından çok tercih edilmezler...Bu aklınızda olsun.Seçim yaparken de yakın yaşlara sahip erkek kuşlar tercih ederseniz sizin için daha mantıklı olur.

Ayrıca tek seferde başarılı olma ihtimaliniz olduğu gibi bir çok erkek kuşu deneme yanılma ve kafese salma yöntemiyle dişi kuşunuza beğendirme yapmanız da gerekebilir..Ben bir dişime 6 yıldır erkek beğendiremedim:)

Kuşlarınızın çiftleşmeye hazır olabilmesi için öncelikle rutin tüy dökümlerinden kurtulmuş olması gerekir..Yani tünek diye tabir edilen tüy dökme dönemi geçmiş ve kuşlarınız sağlıklı yeni tüyler çıkarmış olmalıdır.

Sıcaklık çiftleşme için en önemli gereksinimlerden bir diğer unsur.Daha sıcak ortamlarda ,daha fazla çiftleşmeye müsait olur kuşlar..Unutmayın ki bu cinslerin doğal habitatları sıcak iklimli yerler..

Ayrıca muhabbet kuşlarınızın beslenmeside yavru sezonu ,çiftleşme ve yumurta dönemlerinde ekstra olarak farklı olur.Kuşlarımıza yedirdiğimiz sade yemlerle onların tüm ihtiyacınız karşılayamayız..Bu dönemlerde pet shoplardan temin edebileceğiniz vitaminli yemlerle beslemelisiniz.Keza bazı yetiştiriciler bu dönemlerde folik asit artırmak , yumurta yapımını garantiye almak,kuşun vucudun da kalsiyum biriktirmek adına ve kuşlarını daha verimli hale getirmek için balık yağı kullanırlar.Balık yağını yemlere damlatarak verirler.Haricen havuç,marul yaprağı, maydanoz ve yulaf verenleri de gördüm.Nijer tohumunun da çiftleşme sezonu için kullanılır..

Çiftleşme dönemlerinde erkek kuşların bol E vitamini ihtiyacı olur.Dişi kuşlarınsa kalsiyuma . Kalsiyum yumurta yapabilmesi için gereklidir.Kuş tüy değişimi sırasında da kalsiyum kullandığı için tüyden çıkmış olma şartı bu yüzdendir..

Başka bir unsur da kafes ve kafes içi aparatlarınızın temizliği.Daha temiz bir kafes eşittir daha sağlıklı muhabbet kuşları.Bunu tüm kafes hayvanlarına genelleyebiliriz...

Yukarıda yazdığım unsurları anladınız ise muhabbet kuşlarınızı bir kafeste yerini değiştirmeden sabit ,hava akımından uzak tutarak,sıcaklık olarak yeterli bir yere koyun ve bekleyin.Bu iş biraz sabır işidir aklınızda olsun.

Sağlıcakla güzel yavrular almanız temennisiyle...

sirilhan 16-02-2010 20:24

sevgılı umıt79 verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler.. benım kusum ben almadan once yumurtlamıstı sanırım ama bende gagası hıç kahverengılesmıyo kızmıyo yanı onun ıcın ne yapmalıyım yavru 4 aylık ve 2 aylık kuslarımla kalıyo ..

umıt79 16-02-2010 20:50

Sevgili Sirilhan size önerdiğim hususları bir deneyin.Yani yemine balık yağı damlatın ,nijer tohumu verin ,havuç dilimleri marul yaprağı ve maydanoz tutamları az az yedirin.Yumurtalı ,ballı yemler var onlardan temin edin.Gaga taşı dediğimiz taşdan edinin.Bunlar sadece kuşunuzun kızgınlaşmasına yardımcı olacak hususlardır.Hiçbiri olmadan kendiliğinden de olabilir...Fakat kuşunuzun eş alması gerekli öncelikle yumurtlayabilmesi için.

Gaga üzerinde ki etsi tabakanın kahverengileşmesi kuşunuzun kızgınlaştığının işareti değildir haberiniz olsun.Doğru zannedilen bir yanlıştır...Kahverengileşmesenin sebebi kuşunuzun yaşlanmasıdır.Yavruluktan çıktıkça kahverengileşme başlar.Kimilerine göre gaga üzerinde ki etsi tabakada ki kahverengileşme bakımsızlık sebebiyledir...

Muhabbet kuşları 6 aydan önce çiftleştirilmez genellikle...

kurtkus 16-02-2010 22:33

yumurta için
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sirilhan (Mesaj 580320)
sevgılı umıt79 verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler.. benım kusum ben almadan once yumurtlamıstı sanırım ama bende gagası hıç kahverengılesmıyo kızmıyo yanı onun ıcın ne yapmalıyım yavru 4 aylık ve 2 aylık kuslarımla kalıyo ..

Ümit79 gereken cevabı yazmış ama;kuşunuza haftada iki kez haşlanmış yumurtayı rendeleyin,içine dövülmüş bebe bisküisi,galeta unu,yulaf unu,irmik ve mısır unu karışımından(bir yumurtaya ,bir çay kaşığı karışım) karıştırın,üzerine de keçi boynuzu tozu serpeleyin gelsin torun torba.:p

umıt79 16-02-2010 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kurtkus (Mesaj 580385)
Ümit79 gereken cevabı yazmış ama;kuşunuza haftada iki kez haşlanmış yumurtayı rendeleyin,içine dövülmüş bebe bisküisi,galeta unu,yulaf unu,irmik ve mısır unu karışımından(bir yumurtaya ,bir çay kaşığı karışım) karıştırın,üzerine de keçi boynuzu tozu serpeleyin gelsin torun torba.:p

Yakında muhabbet kuşu çiftliği açarlar :)

sirilhan 17-02-2010 11:44

verdiğiniz bilgiler için tesekkürle..r bizim diğer kuşlar gagası kahverengileştiği zaman çiftleşip yumurtluyor hep dikkat ettim böyle yani 2 çift var arkadaşımda onlarda aynı.. kuşun kızması için yanına onun yaşlarında bi erkek koymamız şartmı arkadaslar 5 aylık yavru var erkek hıç ilgilenmiyo onunla beraber uçuyolar erkek sulanıyo ara sıra ama dişi istemiyo arada yem yediriyo yiyo o kadar ..

umıt79 17-02-2010 17:21

İmla kurallarına biraz dikkat eder ve noktalama işaretlerininde cümlelerimize anlam kattığını hatırlarsak ; ifadelerimizi daha anlaşılır kılarız Sirilhan...Sulanmak argo jargondan bir kelime .Biz o kelime yerine kur yapmak deyimini kullanalım.

Ben çok uzun yıllardır muhabbet kuşu besliyorum,dikkat etmemiştim.Demek oluyor ki kuşlarımızın çiftleşme ve yumurta sezonlarında gagalarındaki etsi kısım kahverengileşerek Üretime hazır olduklarını belli ediyor.

Genellikle aynı yaşlarda olan kuşlar çiftleşirler.Kuşun çiftleşme kızgınlığına erişmesi için yanında erkek muhabbet kuşu olmasına gerek yok .Fakat böyle eşsiz bir durumda da kızgınlaşmasının da anlamı yok...
Şimdi bunlarıda öğrendikten sonra hadi bakalım uygulamaya.Güzel haberleri sizden bekliyoruz.Yumurtlatır ve yavrulara sahip olursanız neler yaptığınızı yazarak bizleride aydınlatırsınız...

Sağlıcakla

falucut 24-02-2010 10:28

*** arkadaslar benim size sorum su,
dişi muhabbet kusumla cok iyi anlasan bir erkek muhabbet kusum vardı. Yuvalık aldık. Ancak disi kus surekli uyuyor ve dıskısı sulu yesil ila turuncu renkteydi. Erkek kusu surekli onu gagası ile besledi. Bizde cok iyi baktık (yem, ruzgar vs dikkat ettik) Lakin disi kusu kaybettik. Ardından gecen zaman sonra yeni bir disi kus aldık. 3.gunde ishal uyuma belirtileri basladı. Simdi nerede yanlıs birsey yaptık merak ediyorum. Ciddi bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...
1) Yesillik maydonaz vs.. vermedik.
2) Odanın havalanmasında sorun yok, ruzgar, ceryan kalmadı.
3) Yem ve sulugu 2 3 gunde bir temizleniyor...
4) Evde toplam 4 adet muhabbet kusu var diğerleri sağlıklı. Allaha Şükür. Yem vs.. hepsine aynısını veriyoruz.
5) Sularına Avivit haftada birde vitaform koyuyorum.
6) Merak ettiğim husus iki dis kusta aynı kafeste hastalanmaya başladı. Kafesin her yerini iyice dezenfekte ettim. Ancak kafesin tellerindeki boyalar dokulmus sarı demirli bir kafes acaba kuslar demirlerden zehirlenmis olabilir mi? Daha önce boyle bir sey basınıza geldi mi?

alevefe 01-03-2010 13:08

tamamen acemi
 
:( arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler ve bol cikcikli haftalar dilerim. Dün öğrencilerimden birinin evinde ders sonrası saolsunlar muhabbet kuşlarının ne kadar gürültücü olduklarından şikayet ediyorlardı ve geri vermek istediklerini anlattılar. Ben de hayvan delisi olarak geri vermeyin bana verin dedim. Anlaştık ve dün bu iki sarı canavarı alıp eve getirdim. Dişisi kendisinden sanırım biraz daha yaşlıca. Bana göre sadece arada bir yüksek sesle birbirlerine sanki haşin öpücükler veriyor gibiler. :) Ancak bugün kafes kapaklarını açtım, sanki evi tanımaları için uçmaları mantıklı olur dedim. Ama çıkmadılar, eski sahibi zaten dişinin şimdiye kadar hiç uçmadığını belirtmişti. Baktım çıkmıyorlar, elimi gagalarlar diye, eldiven giyip gayet dikkatlice hiç olmazsa birini kafesten çıkarmaya yeltendim ama ne mümkün, 2 dakika kadar gerek konuşarak gerek yakalamaya çalıştım ama olmadı. Çok huzursuzlandılar ve ben de kendimi internette buldum. Ötüyorlar, öpüşüyorlar, yemlerini yiyip, elma, havuç ve yeşillik kemiriyorlar. Bir de gaga taşı aldım iyisi yokmuş, ama hiç yoktan iyidir dedim. Kendilerini kaşıyorlar mı bilmiyorum ama sanki temizleniyorlar, tüyleriyle ara ara oynuyorlar. Pire tehlikesi var mıdır? Çiftleşsinler isterim ama 1 yıldır birlikteler şimdiye kadar olmamışsa bundan sonra olması mümkün mü? Eski sahipleri dişinin çok kızgın olduğunu bu nedenle yavrulamayacaklarını söyledi, ne kadar doğru bilmiyorum ama, kendime göre gidip başka daha genç bir dişi ile değiştirme yapmalı mıyım yoksa firijit kuşumla birlikte hayattan soğumuş erkek bırakayım böylece yaşasınlar mı? Çiftleşme için ne ile beslemem gerekir? Yuvayı hemen mi almalıyım yoksa sıralaması nedir bu işin? Bunu gerçekten başarabilmek istiyorum. Çünkü çok sevimliler? Keşke alışsalar kafeslerinden çıksalar, sağlıklı ve mutlu olduklarından emin olabilsem... Yol göstermek için bana detaylı bilgi verecek olan arkadaşların kuşları hiç acı çekmesin inşallah:) şimdiden teşekkürler, kuşlara selamlar!

alevefe 01-03-2010 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alevefe (Mesaj 587949)
:( arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler ve bol cikcikli haftalar dilerim. Dün öğrencilerimden birinin evinde ders sonrası saolsunlar muhabbet kuşlarının ne kadar gürültücü olduklarından şikayet ediyorlardı ve geri vermek istediklerini anlattılar. Ben de hayvan delisi olarak geri vermeyin bana verin dedim. Anlaştık ve dün bu iki sarı canavarı alıp eve getirdim. Dişisi kendisinden sanırım biraz daha yaşlıca. Bana göre sadece arada bir yüksek sesle birbirlerine sanki haşin öpücükler veriyor gibiler. :) Ancak bugün kafes kapaklarını açtım, sanki evi tanımaları için uçmaları mantıklı olur dedim. Ama çıkmadılar, eski sahibi zaten dişinin şimdiye kadar hiç uçmadığını belirtmişti. Baktım çıkmıyorlar, elimi gagalarlar diye, eldiven giyip gayet dikkatlice hiç olmazsa birini kafesten çıkarmaya yeltendim ama ne mümkün, 2 dakika kadar gerek konuşarak gerek yakalamaya çalıştım ama olmadı. Çok huzursuzlandılar ve ben de kendimi internette buldum. Ötüyorlar, öpüşüyorlar, yemlerini yiyip, elma, havuç ve yeşillik kemiriyorlar. Bir de gaga taşı aldım iyisi yokmuş, ama hiç yoktan iyidir dedim. Kendilerini kaşıyorlar mı bilmiyorum ama sanki temizleniyorlar, tüyleriyle ara ara oynuyorlar. Pire tehlikesi var mıdır? Çiftleşsinler isterim ama 1 yıldır birlikteler şimdiye kadar olmamışsa bundan sonra olması mümkün mü? Eski sahipleri dişinin çok kızgın olduğunu bu nedenle yavrulamayacaklarını söyledi, ne kadar doğru bilmiyorum ama, kendime göre gidip başka daha genç bir dişi ile değiştirme yapmalı mıyım yoksa firijit kuşumla birlikte hayattan soğumuş erkek bırakayım böylece yaşasınlar mı? Çiftleşme için ne ile beslemem gerekir? Yuvayı hemen mi almalıyım yoksa sıralaması nedir bu işin? Bunu gerçekten başarabilmek istiyorum. Çünkü çok sevimliler? Keşke alışsalar kafeslerinden çıksalar, sağlıklı ve mutlu olduklarından emin olabilsem... Yol göstermek için bana detaylı bilgi verecek olan arkadaşların kuşları hiç acı çekmesin inşallah:) şimdiden teşekkürler, kuşlara selamlar!

birbirlerinin başları üzerindeki tüyleri temizliyorlar daha doğrusu erkek dişiye yapıyor bunu, gaga kenarlarını da temizledi, kafes kapısını da açık bıraktım, sessizce izliyorum... Nolur birisi cevap versin. ***.

aydın 01-03-2010 15:58

Sevgili alevefe;
Teyzem uzun seneler önce yavru bir kuş hediye etmişti. İsmi taci'ydi. Sonra komşudan bir dişi kuş aldım emanet. İlk vakitler benim taci epey dayak yedi o kuştan, fakat sonra anlaşmaya başladılar, ve dişi kuluçkaya girmeye başladı. Taci'nin toplam yaşamı boyunca 3 dişisi, 30'a yakın çocuğu, 14 tane de torunu oldu. Ben kendisine artık dede demeye başlamıştım. :p 13 yaşlarındayken geçen temmuz ayında bir gece kapısı açıkken balkondan caddenin ışıklarına aldanarak kaçmış. Tam bir hafta aradım ama maalesef giden gelmiyor. :( 5-6 kelimeyi söyleme kabiliyeti vardı.

Sizin meselenize gelecek olursak;

Bence bu durumu biraz zamana yaymalısınız. Eğer erkek dişiye göre genç ise fazla yaklaştırmayabilir. Kuluçka dursun kafeste. Çiftleşmeleri için özel bir yem vermenize gerek yok. Dışarı çıkmamalarının sebebi uzun süre hiç kafesleri açılmadığından yabani olabilirler.
Siz çok hevesli birine benziyorsunuz. Umarım başarırsınız. :cool:

alevefe 02-03-2010 13:12

teşekkür ederim, umarım birşeyler gelişir de ben de mutlu mutlu yazar paylaşırım sizlerle...

falucut 02-03-2010 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alevefe (Mesaj 588649)
teşekkür ederim, umarım birşeyler gelişir de ben de mutlu mutlu yazar paylaşırım sizlerle...

dişi ile kus alışamazsa vermeyi düşünürseniz. ben satın almak isterim.
bende yaslı disi arıyorum genclerle erkek kus anlasamıyor.
yeni aldıgımız disi kusta halen hasta kimse cevap yazmamıs. Suyuna antibiotik koyuyorum agızdan da damlatarak ilac verdim ama surekli ishal ve halsiz halde yerde duruyor. İnşallah iyileşir. Hic yemek yemiyor bu gibi durumlarda patates falan diye birseyler duydum. ama hayvan alışmadıgı seyi hastayken zaten yemiyor.

mor-salkım 12-03-2010 23:57

merhabalar foruma yeni katıldım. sormak istediğim birşey var. benim kuşum ne yaparsam yapayım beni dinlemiyor. konuşturamıyorum bir türlü. sadece bir ara çok hastaydım o zaman gelip kafama konuyordu ben konuşamadığım ve kımıldayamadığım için ona öpücük atıyordum o da bana atıyordu. o gün bugündür bir daha hiç birşey öğrenmedi. işine gelirse elime konuyor gelmezse onu yiyecekmişim gibi benden kaçıyor. çok çekingen ürkek bir kuş ama bir türlü onunla oyun oynayamıyorum. daha öncede muhabbet kuşlarım olmuştu hatta çoğaltmıştım birsürü ama bunu (adı şeker) biir türlü çözemiyorum. kişiliği çok ilginç.elime yem alıyorum onu o gün az besliyorum ki elimden yesin ama bana arkasını dönüyor yemeğini yiyor doyup gidiyor. bir günde belki 200 kere bir kelimeyi tekrar ediyorum o kendi çapında ötüyor, oynuyor.. hiç umrunda değilim. onu konuşturmak istiyorum ne yapabilirim ??

umıt79 13-03-2010 00:14

Sevgili mor salkım yanlış bir kanı var ki her muhabbet kuşu konuşmuyor.Bazıları insan seslerini taklit etmeye dahi müsait oldukları için konuşma dediğimiz eylemi gerçekleştiryorlar.sürekli ilgiyle müsait olan kuşların dah çabuk konuştuğunu biliyorum...

ahmet1234 14-03-2010 17:54

muhabbet kuşu almayı düşünüyorum
 
ben kuş beslemeye karar verdim ve muhabbet kuşu almak istiyorum acaba bakımı zor mudur, nasıl beslenirler, ne yerler,fiyatları nasıldır bu konularda bilgisi olan arakdaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim herkese iyi akşamlar

MagicLife 21-03-2010 01:26

Benimde var

cazgır 22-03-2010 17:19

benim kuşumun ceresi maviyken kahverengi oldu.bu çok üzücü bi olay.Acaba neden böyle oldu?ne yapabilirim bunun için?

gtatas 22-03-2010 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet1234 (Mesaj 596708)
ben kuş beslemeye karar verdim ve muhabbet kuşu almak istiyorum acaba bakımı zor mudur, nasıl beslenirler, ne yerler,fiyatları nasıldır bu konularda bilgisi olan arakdaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim herkese iyi akşamlar

Ahmet1234 ben üreticiyim.İzmir deyim.Çok zahmeti olmayan ortalığı kirletmeyen hayvanlardır.Hemen bir tane almalısın.Yemleri de ucuzdur.İyi akşamlar.

gtatas 22-03-2010 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cazgır (Mesaj 601852)
benim kuşumun ceresi maviyken kahverengi oldu.bu çok üzücü bi olay.Acaba neden böyle oldu?ne yapabilirim bunun için?

Cazgır olan olmuş üzülme.Erkek dişi hepsi konuşur sabırla ürkütmeden.

gtatas 22-03-2010 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mor-salkım (Mesaj 595761)
merhabalar foruma yeni katıldım. sormak istediğim birşey var. benim kuşum ne yaparsam yapayım beni dinlemiyor. konuşturamıyorum bir türlü. sadece bir ara çok hastaydım o zaman gelip kafama konuyordu ben konuşamadığım ve kımıldayamadığım için ona öpücük atıyordum o da bana atıyordu. o gün bugündür bir daha hiç birşey öğrenmedi. işine gelirse elime konuyor gelmezse onu yiyecekmişim gibi benden kaçıyor. çok çekingen ürkek bir kuş ama bir türlü onunla oyun oynayamıyorum. daha öncede muhabbet kuşlarım olmuştu hatta çoğaltmıştım birsürü ama bunu (adı şeker) biir türlü çözemiyorum. kişiliği çok ilginç.elime yem alıyorum onu o gün az besliyorum ki elimden yesin ama bana arkasını dönüyor yemeğini yiyor doyup gidiyor. bir günde belki 200 kere bir kelimeyi tekrar ediyorum o kendi çapında ötüyor, oynuyor.. hiç umrunda değilim. onu konuşturmak istiyorum ne yapabilirim ??

Her şey sabırla, biraz korkutulmuş bir hayvana benziyor.Onu kazanmaya onu ürkütmeden çalışın.Size kuşunuzla mutlu günler dilerim.

gtatas 22-03-2010 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alevefe (Mesaj 587949)
:( arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler ve bol cikcikli haftalar dilerim. Dün öğrencilerimden birinin evinde ders sonrası saolsunlar muhabbet kuşlarının ne kadar gürültücü olduklarından şikayet ediyorlardı ve geri vermek istediklerini anlattılar. Ben de hayvan delisi olarak geri vermeyin bana verin dedim. Anlaştık ve dün bu iki sarı canavarı alıp eve getirdim. Dişisi kendisinden sanırım biraz daha yaşlıca. Bana göre sadece arada bir yüksek sesle birbirlerine sanki haşin öpücükler veriyor gibiler. :) Ancak bugün kafes kapaklarını açtım, sanki evi tanımaları için uçmaları mantıklı olur dedim. Ama çıkmadılar, eski sahibi zaten dişinin şimdiye kadar hiç uçmadığını belirtmişti. Baktım çıkmıyorlar, elimi gagalarlar diye, eldiven giyip gayet dikkatlice hiç olmazsa birini kafesten çıkarmaya yeltendim ama ne mümkün, 2 dakika kadar gerek konuşarak gerek yakalamaya çalıştım ama olmadı. Çok huzursuzlandılar ve ben de kendimi internette buldum. Ötüyorlar, öpüşüyorlar, yemlerini yiyip, elma, havuç ve yeşillik kemiriyorlar. Bir de gaga taşı aldım iyisi yokmuş, ama hiç yoktan iyidir dedim. Kendilerini kaşıyorlar mı bilmiyorum ama sanki temizleniyorlar, tüyleriyle ara ara oynuyorlar. Pire tehlikesi var mıdır? Çiftleşsinler isterim ama 1 yıldır birlikteler şimdiye kadar olmamışsa bundan sonra olması mümkün mü? Eski sahipleri dişinin çok kızgın olduğunu bu nedenle yavrulamayacaklarını söyledi, ne kadar doğru bilmiyorum ama, kendime göre gidip başka daha genç bir dişi ile değiştirme yapmalı mıyım yoksa firijit kuşumla birlikte hayattan soğumuş erkek bırakayım böylece yaşasınlar mı? Çiftleşme için ne ile beslemem gerekir? Yuvayı hemen mi almalıyım yoksa sıralaması nedir bu işin? Bunu gerçekten başarabilmek istiyorum. Çünkü çok sevimliler? Keşke alışsalar kafeslerinden çıksalar, sağlıklı ve mutlu olduklarından emin olabilsem... Yol göstermek için bana detaylı bilgi verecek olan arkadaşların kuşları hiç acı çekmesin inşallah:) şimdiden teşekkürler, kuşlara selamlar!

Şu an ne durumdalar birşey yazmamışsınız amma.Yuva ilk şart ev olmadan çocuk ve huzur olmaz.Umarım torunlarınız olmuştur.

Zühre Demir 22-03-2010 22:36

Bir tatlı dert de benim başımda var :) Adı Yoldaş Bıcır. Bir dişi. Gelin görün ki, konuşmak bir yana bize hala alışamadı. Ürkütmüyoruz, üzerine fazla gitmiyoruz ama elimize bile konmuyor. Dışarıdayken hep kaçıyor, sonra hemen ürkütmemek için ısrar etmiyorum. Kafesin içindeyken elime konuyor ama dışarı çıkmak için, yani benden kaçmak için yol arıyor. Yoldaş'ı alalı 3 ay kadar oldu ve çok üzgünüm ki hiçbir gelişme yok. İlla konuşsun istemiyorum, ama bizim yanımıza gelsin, en azından bizden korkmasın istiyorum. O kadar ürkek bir hayvan ki, sışarı çıktığında bile salonu dolaşmak yerine sadece iki yere konuyor, pencere önü ve boy aynasının ferforjeleri :) Ya bir kuş, insana alışmaz mı yaaaa? :(

cazgır 23-03-2010 14:45

yok siz beni yanlış anladınız gtatas.benim kuşumla derdim konuşmaması değil.Kuşumun ceresi mavi iken bir kaç gün sonra kahverengi oldu.bunun nedeni nedir acaba?

gtatas 24-03-2010 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cazgır (Mesaj 602387)
yok siz beni yanlış anladınız gtatas.benim kuşumla derdim konuşmaması değil.Kuşumun ceresi mavi iken bir kaç gün sonra kahverengi oldu.bunun nedeni nedir acaba?

Sayın cazgır kuşunuz yavru iken mi ceresi mavi idi ya da yetişkin mavi cereli bir kuş ken kahverengine mi döndü.Eğer yetişkinse mantardan korkabiliriz.Bilgi bekliyorum.

cazgır 25-03-2010 11:27

biz onu yavruyken aldık üstünden 3 ay geçti ceresi mavi olmaya başladı bu gayet normal.ama sonradan kahverengi olmaya başladı:SS

Sungur Alp EROL 03-04-2010 22:47

merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üyeyim benim bir muhabbet kuşum var iyi güzel ilk başlar çok güzeldi (erkek lafın gelişi :D) ilk iki gün süper bize alıştı kafei açınca omzumuza atlıyordu ama çok az yem yiyor halsiz eskisi gibi ötmüyor sık sık uyumaya başladı sanırım ishal dışkısı bazen sıvı bazen katı çıkıyor çoğunluk sıvı çıkıyor yem çok az yiyor eskisi gibi omzumuza atlamıyor sanırım ishal dışkısının çıktığı kısımda yüyler çok kirli suyuna felan limon damlattık haşlanmış patates koyduk birza yiyiyor sonra gözünü kapatıp öle duruyor çok güzel korkmaya başladım çok zekiydi daha gelmeden alıışmıştı bizi güldürüyordu nasıl koruyabilirim ölmesini istemiyorum acil cevap lütfen sabaha dayanamayacak gibi duruyor...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024