![]() |
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim.Resimlerini eklemeye çalışacağım.Bakalım beğenecekmisiniz Can Efendi'yi :rolleyes:
Evin insanı oldu resmen:) |
2 Eklenti(ler)
Mercannnn, çok güzelmiş Senin Can. :) Renkleri herşeyi harika. Ben de benim Bıcır'ın fotosunu yüklüyorum. Ama maalesef bu foto o elimde, kolumda, omzumdayken olmayacak tabi. Her zamanki gibi kendi halinde takılırken...;)
Eklenti 143143 Eklenti 143144 |
Alıntı:
|
köşe bucak kaçtıgı günler
4 Eklenti(ler)
anavatanı perdelerdi.
|
HaHa. O ne tatlı şey ya, dünyaya tersten bakan kuşu da ilk kez görüyorum. :) Çok güzel
|
Sevgili Zühre Demir ve ukalady.Kuşlarınız gerçekten çok güzel.Ayrıca benim 7 tane kuşum vardı.Hepsi bir arada yaşıyorlardı.O zaman konuşmuyorlar.Ne zaman ki yalnız kaldı,vurdu kendisini kelimelerin büyülü gücüne:):)
Daha bir sürü resmi var.Bu arada kuşu diğer odalara götürebilirsiniz.Alışsın ortama.Bizimki kendisi gidiyor odalara.Takip ediyor bizi:)Zühre Demir kuşunuzla konuşun.Nasılsın bugün deyin.Ayrıca sabah ilk kimi görürse aynı kelime ile seslensin ona.Cicim kelimesi mesela.İlk duyacağı o olsun her sabah.İnşallah zamanla konuşur. |
Çok sevindim.Tabi ki götürün diğer odalara.Zamanla sizi takip edecek ve sesinize gelecek.
|
http://www.izlesene.com/video/hayvan...aniyor/2105343
burda da hareketli halini görebilirsiniz banyo yaparken. |
Yahu ben yerim onu.Aynı benim Can.Fakat sizin kuşun karnının altı da mavi:)Ne kadar tatlı maşaallah:)
|
Facede paylaştım ne tatlı... Rengi tutmasada benim çapkınıma benziyor tavırları görünce üzüldüm:(
|
merhabalar..
benimde bir muhabbet kuşum var 10aylık falan.kuşum şu an tüy dökümünde ve de ishal.şu ara çoğunlukla dışkısı sadece su şeklinde oluyor arada katı kısmı da oluyor.ve çok keyifsiz sürekli peşimde olan benimle beraber olan kuşum şimdi hiç bana gelmiyor öle duruyor bir köşede.ne tavsiye edersiniz? |
Sayın burccu ishal muhabbetler için çok tehlikeli bir durum. Yakınınızda veterener var ise hemen gösterin derim muhabbet kuşunuzu. Geçmiş olsun...
|
Alıntı:
|
arkadaslar benimde bir sorunum var kuşumu gecen cuma aldım 10 gunluk olduğunu söylediler cinsiyeti erkek.dün kafesinden yemini çıkardım bugün elime alışsın diye avcuma yem koyup hafif kafesin kapağından elimi içeri uzattım ama kuşum aç olmasına rağmen gelmedi arkadasım bi ara avcuna almıstı bunun bir etkisi olmus mudur acaba yoksa biraz sabırlı olmam mı gerekiyor.?
|
Alıntı:
|
Yavru muhabbetler yeterince ilgi ile çabuk alışıyorlar, eğer evde tek kuş ise. Benim 1 yaşına yakın olarak aldığım muhabbetim yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen çevresine alıştı ama bizlere alışmadı...
|
Evcil hayvan beslemede temel kavram hayvanın bizi sevmesidir hemde bir an evvel.O zaman ne yapıcaz onu ürkütmiycez.Ve bizi sevmesine izin vericez.Biraz sabırla çok şirin bir hayvanınız olabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selamlar benimde 3 yaşında bir erkek birde dişi kuşum var. yazılanlara baktığımda kuşların alışmadıklarından yakınanlar var. naçizane bende bir iki tavsiyede bulunmak isterim. benim muhabbetim hiç ötmüyor sadece konuşuyor ve çok canayakındır. onu ilk eve getirdiğimizde minicikti tünekte zor duruyordu. bizi sürekli görebileceği ve izleyebileceği bir yere koyduk. evde çok sakin hareket ettik onu ürketecek hiçbir hareketimiz olmadı. ona fazla yaklaşmadan arada konuştuk. bu süre 10 gündü ve kafesin kapısı hep kapalıydı. daha sonra yavaş yavaş elimizi kafesin içine soktuk onun göğsüne dokunarak parmağımıza aldık ve dışarı çıkardık. elimizden yem verdik ve bize alıştı. şimdide tepemizden inmez bebeğim. sıkmadan bunaltmadan sevgi ve ilgi size alışmasını sağlıyor. dişi olan kuşu 7 ay sonra aldım. fakat o çikom gibi değil, ele geliyor ama hemen kaçıyor. dişi kuşların alışması çok zor oluyor ve konuşmaya uğraşsa da çok başarılı olmuyor.
onunla ilgilenin bol bol konuşun. bazen sıkıldığında çirkin sesiyle bağırır hemen yanına gidin. aslında insan gibiler... birde sağlıklı olması için meyve, yeşillik vs. onun yiyebileceği herşeyi verin. sadece tek düze yem yememeli. yanlız abartmayın ishal olur mazallah. benden bu kadar. sorularınız olursa keyifle yanıtlarım. benim için bütün muhabbetler çiko... sevgiler |
arkadaşlar benim sorunum şu dün kuşuma daldarı aldım fakat kuşum daha küçük olduğu için(yaklaşık1,5 aylık)daldarı'yı bilmiyor ve haliyle de yemiyor.sizce kuşuma daldarıyı nasıl öğretebilirim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Acele etmeyin sevgili Sessim, kuşunuz daha çok küçük hatta bebek, benim muhabbetim ilk geldiğinde su içmeyi bilmiyordu. Suya gagasını değdirdim. Yoksa su nerde nedir haberi yoktu. Biraz kendine bırakın, çok sıkmayın zamanla alışır. Biraz vakit verin ona...
|
arkadaşlar bugün bir akrabamıza muhabbet kuşu almaya gittik.kuşçuda çok fazla kuş kalmamıştı hepsinin yaşı büyüktü bizde yavru almak istiyorduk daha sonra yaklaşık 1-2 haftalık bir kuş getirdi kuş dışardaki kafeste değildi annesinin yanından getirdi yumurtadan çıkalı yaklaşık1-2 hafta olmuş.eve getirip kafese koyduk çok ürkek kafesin içinde bir o yana bir bu yana uçuyor zamanla alışır mı?ve de sanırım daha yem yemesini bilmiyor o yüzden mama yapmalı mıyız?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mama da önemlidir.Doğduğu yerde yani biz üreticilerde mama veririz çok besleyicidir.Anne baba mamayı yer ve gider yavruya kusar, onu besler. Suluk ilk zamanlar kafesin tabanında olabilir ama tüneğe çıktığı zaman hangi tüneği seviyorsa o tarafa asılmalıdır.Ve yeri zırt pırt değiştirilmemelidir.İnşallah konuşur ve sizleri mutlu eder. |
Alıntı:
|
iyi günler arkadaşlar benim bi kuşum var doğdugunda ayakları sakattı biri öne diğeri arkaya bakıyodu veteriner ve kendi çabalarımla sargı vb sekılde biraz düzeldi kendi yaşantısını sağlayacak kadar hafif hafif yürüyo,ayakta, görünüşte bi sorun yok gibi duruyo ama ayakları biraz ayrık hala.Bir dişi kuşum var onunla koydum sizce yumurta yapmalarında bi sorun olurmu iyi anlaşıyolar dişide yumurta yapmaya müsait ama o kadarla bitmiyo işte sizce ayırayımmı yoksa çiftleşebilirmi şimdiden teşekkürler..
|
Alıntı:
|
doğacak kuşunuzda genetik bozukluk olabilir ben de tavsiye etmiyorum
|
sayın sellin aynı sorun benim kuşumda da var 1 yaşını geçmiş olmasına rağmen çok ürkek ve kafesinden çıkmıyor çıkınca da kafasını vuruyor denge sorunu var sanırım fakat ürkekliğine bi çare bulmazsak sanırım uçmayı unutacak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
|
benimde iki tane kuşum var.dişi olanı yeni aldım.aldığımda annesinden yeni ayrılmıştı.ilk zamanlar zorlandık biraz.ama şimdi alıştı.erkek olanla iyi anlaşıyor.çok ötüyor ve öpücük vermeye başladı.konuşmasını umuyorum.
|
yardım
deli olucam.akşam sağlam olan kuşum bir anda ağzından kan gelerek ve garip sesler çıkartarak öldü.inanılmaz derecede sıkıldım yaa off.acaba nedeni ne olabilir.erkek kuşla kavga etmişmi diecem ama zannetmiyorum.ağzından kan püskürte püskürte öldü.bu arada diğer kuş bundan etkilenirmi.ne olur yardım edin.
|
Merhaba,
Biz de eve genç bir erkek muhabbet kuşu alacağız, şimdilik okuyup, kuşları tanıma evresindeyiz. İlk başta aklımda tamamen ahşap, dikine uzun bir kafes alma-yaptırma fikri vardı ama okudukça bunun çok doğru olmayacağını anladım. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla 45-50cm civarında en,boy, yükseklik ölçüleri olan, telleri yatay döşenmiş, fazlaca kapısı olan bir kafes uygun olacak.Köşeli olması, yuvarlak olmaması gerektiği söyleniyor. Bildiğim tüm sanal mağazalara bakmama rağmen en uygun şu kafesi bulabildim. Bu kafes oldukça güzel ve tarife çok uyuyor ancak fiyatı biraz pahalı.Sizin önerebileceğiniz alternatif var mı? Bir de bu kafesteki donanıma ek olarak banyoluk almam gerekecek sanırım. Akvaryum kurulumunda doğrudan mağazaya gidip, ne verirlerse dedikleri fiyattan alıp güzel bir kazık yedim, şimdi yoğurdu üfleyerek yeyip, ne gerekiyorsa onu almak istiyorum :) Güncelleme: Muhabbet kuşları üzerine bir forumda diğer kullanıcıların önerisi üzerine bu kafesi değil, şu kafesi almaya karar verdim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025