![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ben kanaryalar hakkında ek olarak bir şeyler yazmak istiyorum. Kanaryalarınız, daha doğrusu evde beslediğiniz kuşlarınız (Kanarya,muhabbet kuşu, saka gibi) bu dönemlerde halsizleşirler ve her türlü hastalığa açık durumdadırlar. Bu nedenle genelde yukarıda da Sn.Altar'ın önerileri çok iyi bir konu haricinde; beslenme. ![]() Beslenme konusunda; Kuşların tüy dökümü ve eşe salama dönemlerinde beslenmelerine de dikkat etmek gerekir. Bunun için mamalar hazırlamak ve bu mamalarla kuşun direncini arttırmak gerekir. Bu mamayı hazırlamak çok kolay olduğu için evde herkes hazırlayabilir. Mama Tarifi : Malzemeleri: Bir adet haşlanmış yumurta, Bebe bisküvisi,Salçalık kırmızı biber(tatlı), 3~5 adet de mürekkep balığı kemiği,multi vitamin (kuşlar için olandan) aslında ben bebekler için multivitamin kullanıyordum ![]() Hazırlanışı; Yumurta haşlandıktan sonra kabuklu yarısı, (sarısı ile),2 adet bebe bisküvisi, salçalık kırmızı biber çok az haşlanır ve kabuğu ayrıştırılır(bunun da yarısı kullanılacak),3 adet Mürekkep balığı kemiğinin iç kısmı (yumuşak kısmı) iyice sıyırılır, çok az miktar vitamin ile bu karışımın tamamını blenderda iyice karıştırıp günlük olarak verilecek. İstenirse malzemeler tüm olarak da karıştırılıp yapılabilir, ancak tamamını vermiyorsunuz, azar azar günlük taze taze verilecek.Bunun için buzdolabında saklamak gerekecek ama mamayı oda sıcaklığına getirdiğinizde vermeniz gerekir aksi halde kuşu soğukalgınlığından kaybedebilirsiniz. Bu yüzden günlük hazırlamayı daha çok tavsiye ediyorum. Nevsune Hanım; Sizin kanaryanız size küsmüş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|