agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)

Beğeni Düzeni2301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2007, 10:06   #11
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Ben kanaryalar hakkında ek olarak bir şeyler yazmak istiyorum.
Kanaryalarınız, daha doğrusu evde beslediğiniz kuşlarınız (Kanarya,muhabbet kuşu, saka gibi) bu dönemlerde halsizleşirler ve her türlü hastalığa açık durumdadırlar. Bu nedenle genelde yukarıda da Sn.Altar'ın önerileri çok iyi bir konu haricinde; beslenme. )
Beslenme konusunda; Kuşların tüy dökümü ve eşe salama dönemlerinde beslenmelerine de dikkat etmek gerekir. Bunun için mamalar hazırlamak ve bu mamalarla kuşun direncini arttırmak gerekir. Bu mamayı hazırlamak çok kolay olduğu için evde herkes hazırlayabilir.

Mama Tarifi :
Malzemeleri:
Bir adet haşlanmış yumurta, Bebe bisküvisi,Salçalık kırmızı biber(tatlı), 3~5 adet de mürekkep balığı kemiği,multi vitamin (kuşlar için olandan)
aslında ben bebekler için multivitamin kullanıyordum
Hazırlanışı;
Yumurta haşlandıktan sonra kabuklu yarısı, (sarısı ile),2 adet bebe bisküvisi, salçalık kırmızı biber çok az haşlanır ve kabuğu ayrıştırılır(bunun da yarısı kullanılacak),3 adet Mürekkep balığı kemiğinin iç kısmı (yumuşak kısmı) iyice sıyırılır, çok az miktar vitamin ile bu karışımın tamamını blenderda iyice karıştırıp
günlük olarak verilecek.
İstenirse malzemeler tüm olarak da karıştırılıp yapılabilir, ancak tamamını vermiyorsunuz, azar azar günlük taze taze verilecek.Bunun için buzdolabında saklamak gerekecek ama mamayı oda sıcaklığına getirdiğinizde vermeniz gerekir aksi halde kuşu soğukalgınlığından kaybedebilirsiniz.
Bu yüzden günlük hazırlamayı daha çok tavsiye ediyorum.

Nevsune Hanım;
Sizin kanaryanız size küsmüş ihmal etmişsiniz, kafese de kapatınca böyle olmuş, işin espirisi bir yana kanaryanızı dışarı çıkardığınızda, özellikle tüy zamanı en ufak esintiden bile etkilendikleri için ötüm zamanıda biraz geç olur.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025