[QUOTE=Arzu Kasapoğlu;157079]Nevsune Hanım, resimlerden dikkatimi çekti, kanaryanızın tırnakları çok uzamış sanki.
Bu durum yere rahat basmasını engeller ve bir yerlere takılabilir. Kanaryalar insana alışmaz diye bilirdim, sizinki çok tatlı maaşallah.
Arzu'cuğum tırnaklarını kestim. ama iki gün küstü bana. Kendisine dokunulmasından hiç hoşlanmıyor.
Ben aslında kediciyim. Çünkü kediler bana çok kişilikli gelirler. Uzun yıllar kedilerim oldu. Kuş beslemeyi hiç düşünmezdim, ev arkadaşlarıma dokunmak, karşılıklı birbirimizi hissetmeyi isterim. Bu annemin kuşuydu ve bir şey dikkatimi çekmişti ki gittiğimde beni tanıyor ve benimle iletişim kurmaya çalışıyordu. Annemin de kemoterapisi başlayınca evde hayvan bulunmasının sakıncaları yüzünden, açıkcası biraz da zoraki aldım. Ama inanın eve geldiğinin saatinde ben buna aşık oldum. Oyuncu, son derece akıllı ve hemen evin sahibi oldu. Aynı kedi gibi bağımsız bir hayvan. Kafesinde kalmaktan hiç hoşlanmıyor. Canı ne isterse onu yapar. Son derece meraklı ve aynı zamanda çok kıskanç. Eve birileri geldiğinde dikkati üzerine çekmek için avaz avaz öter. Artık aramızda harika bir güven var. Benim ona hiç bir şekilde kötülük yapmayacağımdan son derece emin, korsanların papağanı gibi omuzumda gezer. Beni güldürecek birşeyleri hep vardır. İyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Yani hiç kuş beyinli demeyin. İnanılmaz akıllı bir hayvan. Bütün arkadaşları gibi.
|