View Single Post
Eski 28-09-2007, 00:31   #42
Altar
Ağaçsever
 
Altar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Etlik/ANKARA
Mesajlar: 61
Sayın Pakkaner;
Öncelikle geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimle başlamak istiyorum.
Benim önerdiğim tedavi zaten kanaryalarımda kullandığım yöntemdir. (Kanaryaların ötüşlerinde problem yarattığı için muhabbet kuşu besleyemiyorum)
Kanaryaların bu aylarda tüy değiştirmeleri,tüy değiştirirken ötmeyi kesmeleri hafif kabarık ve keyifsiz durmaları da normaldir ve bu periyodun da normal süresi 45 gündür. Kanaryalar tüy değiştiriken en son olarak kafa tüyleri değişir eğer kuşunuzun kafasındaki tüyler dökülmeye ve yerine yenileri çıkmaya başlamışsa değişim periyodunun sonundasınız.
Tüy değiştirme zamanında benim kullandığım ek besin kabuksuz yulaf'tır. Birde bu esnada çok hassas olduklarında hava akımlarından, soğuktan ve yer değiştirmekten sakınırım.

Diğer kuşunuza gelince, yazdıklarıza göre soğuk algınlığı gibi bir şey olabilir. Sıcak yerde tutmanızı tavsiye edebilirim.
Ben hem yavru zamanında yeni yavrulara, hem tüy zamanında bütün kuşlarıma, hemde bu tip soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda hasta kuşlarımda NEO TERRAMYCİN+VİTAMİN adı altında satılan toz ilacı sularına karıştırarak (1 litre suya 4 gr tedavi için,1 litre suya 2 gr koruma maksatlı) kullanıyorum hem koruyucu hemde tedavi edici faydası var.
Bu ilacta iki antibitotik ve vitamin karışımı yine aynı şekilde suluklara suyu az koyup ilaçlı suyu mümkünse 4 saate bir değiştirmenizi ve ilacı en az bir hafta boyunca kullanmanızı tavsiye edebilirim.
Eğer hasta kuşunuz suluğu kullanmıyorsa ağzına damlalıkla ilaçlı sudan damlatabilirsiniz.

Birde bizim kullandığımız ve kanaryalarda bilinen 30 hastalığa iyi gelir olarak bildiğimiz BAYTRİL %2,5 diye bir ilacımız var.(1 litre suya 4 ml tedavi için,1 litre suya 2 ml koruma maksatlı; 3 ila 7 gün)

Çimlendirilmiş yem konusuna gelince özel çimlendirme yemleri ve bunların çimlendirme kapları satılmaktadır. Ben bu tip yemi yavru zamanına hazırlık ve yavru zamanında verimi artırmak için kullanıyorum eğer siz kuşu tek olarak besleyip eşe atmıyorsanız özellikle bu tip yeme ihtiyacınız yok zira kuşunuz bu kadar besini yakamayacağından yağ yapacak ve ötmeyi kesecektir.

Kuşunuzun durumu hakkında tam bir bilgiye sahip olamadığımdan şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum kusura bakmayın.


Düzenleyen Altar : 28-09-2007 saat 00:40 Neden: Baytril %2.5 kullanma süresi eklendi.
Altar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön