29-11-2013, 15:20
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-05-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shenile
Merhaba arkadaşlar, birkaç sorum olacak ben küçükken (Allah rahmet eylesin) babam muhabbet kuşu beslerdi.
Ben de beslemek istiyorum lakin benim birkaç korkum var. Kanat altında oluşan bitler insanlara geçiyor mu? Bitin oluşmaması için bir kap içinde kendi banyo mu yapması lazım, nasıl önlenebilir?
Tavsiyelerinizi ve bakım şeklini ve en önemlisi yem dışında neler ve nasıl vermemi tavsiye edersiniz?
Sevgilerimle
|
Yıllardır kuş beslerim. Üstelik sadece muhabbetlerim değil, papağanım ve kanaryam da var. Hiçbir zaman bit sorunu yaşamadım. Kafes temizliğine dikkat ederseniz ve parazit için olan spreyleri koruyucu amaçla kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız. Banyoyu serinlemek için yapmayı severler. Özellikle yazın, bir spreyle sisleme şeklinde su sıkmanızdan da hoşlanırlar.
Yem dışında haşlanmış yumurta, çeşitli meyveler, iyice yıkanmış meyvelerden küçük parçalar, bebe bisküvisi vb. ek gıdalar verebilirsiniz. Gaga taşını ve kumunu ihmal etmemek gerekir. Benimkiler özgür olduğu için yemek sofrasındaki pek çok şeyi denerler.
Ayrıca bu soruyu sormadan önce başlıktaki tüm bilgileri okusaydınız zaten bu bilgileri bulabilirdiniz...
Güzel bir cana sahip olup mutlu zamanlar geçirmenizi dilerim...
|
|
|