Merhaba, duygularımla bu denli sizi heveslendirdiğime hem sevindim hem de bu sorumluluğu taşıyabilir miyim diye korktum doğrusu. Bu nedenle kuş beslemenin olumlu yanlarını söylüyorsam madalyonun diğer yüzü hakkında da sizi bilgilendirmek de benim boynumun borcu olsun. Kuşlar hassas hayvanlar, oyuncak ya da sizi eğlendiren tv, bilgisayar tarzı bişi değil öncelikle bunu söylemeliyim. Onlar da insanlar gibi kişilik sahibi. Benim Fıstıktan önce ve sonra da çok kuşum oldu ama bende iz bırakan Fıstık oldu. Şimdi de bir Dumancığım var, maşallah o da çok şeker bişi, iki Sultan Papağanını etrafında dört döndürüyor.

Neyse konumuza dönelim. Haftalık kafes temizlikleri ve gün aşırı yemliklerde biriken kabukların üfürülmesi ve sulukların tazelenmesi gerek. Bu olmazsa olmaz! Nasıl ki kendi evimizi pis istemiyorsak onların evi de pis olmamalı, bu kendi evimizin de temiz kalmasının da bir şartı. Çünkü kuşlar çok tüy döker ve etrafa yem saçar. Kuşlar doğası gereği uçan varlıklar, kafeste tutmak insanoğlunun tercihidir. Ben günde en az 1 saat kuşlarımı uçururum, şişmanlamak onlara iyi gelmiyor. Tabi özgürce uçmaları demek etrafa kaka yapmaları demek. Ben bunu çözümünü oyun istasyonu yapmakta buldum, orada tüneyip kakalarını da oranın altına koyduğum gazeteye yapıyorlar. Mümkün olduğunca güvenini kazanın elinize alıp sıkıştırmayın. Onlar zaten sizi koşulsuz sever. Yemlerinin içeriklerine alırken dikkat ederim, mümkün olduğunca değişik içerikli yemler kullanmaya çalışıyorum. Mürekkep balığı kemiğini kafesten eksik etmem. Meyve sebze yedikleri sürece veririm. Tüm bunlara razıysanız, evde beslenmeye en müsait evcil bir muhabbet kuşudur. Sevgiler...