![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
iyi akşamlar bugün farkettim kuşun ayağında bir şey çıkmış sarımsı ve kabarık mantar mı ki daha önce hiç yoktuu |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2009-2010 yılına kadar 4-5 yıl hobi olarak muhabbetkuşu üretimi yapmıştım.Yaklaşık 300 çift kuşlarım vardı.Farklı bir işte çalışıp birde hobi olarak bunlarla ilgilenmek oldukça zor olduğu için kuşlarımı satmak zorunda kaldım. Albino cins kuşlar iri yapıdadır ve çok güzeldir,yavrularama açısından verimlidir.Fakat hollanda ve jumbo diyede anılıyor bazı yerlerde. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
gürcan bey hala üretim yapıyormusunuz |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2013
|
sisteminiz o kadar güzel ki.. İnsan özeniyor. Hakkını vererek yapmışsınız. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hobi olarakta uğraşmak apayrı bir zevk.Tabi birde yüksek maddi geliri var.Güzel iş yani... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Bunlarda bizim kuşlarımız, Çiko ve Lata .. Çiko erkek kuşumuz 1,5 yaşında. Lata ise tahminen 8-9 aylık. Çocularım yavru yapmalarını çok istiyorlar , merakla bekliyorlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiko `nun , bu ikinci eşi . Diğer eşi, Çiko`yu pek sevmiyordu. Ne yazıkkı üç ay önce öldü. Eşşiz kalınca bizde bu mubişi aldık. .Şimdilik çok iyi anlaşıyor gibi gözüküyor. Kuşumuz çok cana yakın . Daha önce hiç ele alınmadığı halde gelir gelmez bize alıştı. Evimizin neşesi , çok seviyoruz Lata Hanımı. Elimizde yiyecek birşeyler görmesin hemen dans etmeye başlıyor , banada versinler diye.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Henüz kafese yuvalık takmadık . Acaba yuvalık ne zaman takmamız gerekiyor. Daha önce yavru almış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Hemen takın. Dişi yumurtlamak isterse girip çıkmaya başlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkürler Sevgili Günüm.Hemen yuvalık alacağım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Uzun süre muhabbet,papağan gibi kuşlar besledim.Benim muhabbetim bana geldiğinde eşi vardı ve üstelik 3-5 yaşlarındaydı.Eşi olan kuş konuşmaz dediler ama benim erkek kuşum konuştu hemde bana geldikten 1-2 ay içinde ilk ıslık çalmıştı.Yaklaşık 3 kelimelik bir cümle bile kuruyordu.Eşiyle anlaşamıyordu eşini satıp yerine yenisini aldım.Oda hemen hemen konuşma derecesine gelmişti.Komşulara bırakmıştık tatil için memlekete gidince dişi olanı kaçırmışlar.Sonra yerine yenisini aldık ona da alıştı ama yaşlanmaya başladı.hesaplarımıza göre konuşan kuşumuz normal yaş sınırını geçti sonra öldü.Söylenen bütün sınırları aştı.Diğer kuşlarımı da bebeğim 7 aylık felandı alerjisi olduğunu öğrendik.Satmak zorunda kaldık,kuşçuya satarken kuşçu muhabbetleri çok beğendi ama bebeğimizin geleceği için kuşları vermek durumundaydık.Şimdi 7 yaşında olan kızım illada hayvan alalım bakmak isteyince ona tavşan aldık.Şimdi onlara bakıyoruz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
arkadaşlar duanızı istiyorum. mavişim uçarken duvara çarpıp düştü. 3. günü atlattık. veterinere de götürdük yapacak bişey yok dediler. şimdi biraz daha iyi ama hep uyku modun da ve uçamıyor. hatta zor tırmanıyor. tek tesellimiz yem yemesi su içmesi. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıyamam ona... Şimdi nasıl durumu? Allah yardımcınız olsun. Dualarımda olacak Maviş... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Son günlerde nasıl istiyorum bir muhabbet kuşum olmasını anlatamam.. eşime söyledim, o istemiyor gündüz ben evde tek kalıyorum camın sıkılıyor dedim yine kabul etmiyor..hile yapmaya karar verdim bende, bir kuş yakaladım sokaktan diyerek kandıracağım onu yakın zamanda sal sokağa gitsin diyecek kadar cani değil ya![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok iyi bir arkadaş olur size.Bence de siz bu hileye başvurun ![]() peki ya bırakalım uçsun özgürlüğüne kavuşsun derse ![]() Sevgilerle... |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Gürcan Keskin, Bende o zaman "bu zavallıcığı salarsak ölür" derim uçar uçar yorulur yere düşer, kedicikler hamm yapar derim ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili hiraaa; valla bu gidişle kapının önüne konacaksın gibi geliyor bana. Çiçekler, saksılar, topraklar, kaktüsler, soğanlar, kuşlar!.. Muhabbet kuşu kesinlikle kafes alıştırır isen ev kuşudur. Tabi ki salarsan ya kedilere yem olur ya da bir başka eve kuş olur. Onun için eşini iyice tart, evde kalacak ise al... Yoksa hiç girişme böyle birşeye... Kuşa yazık olur, sen üzülürsün... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben kapı önüne konulmadıysam, kimse konulmaz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Kafes kuşu aldığınızda öncelikle kuş sabit bir yere konulmalı etrafını rahat görmesi açısından. Ilk zamanlar asla ve asla kuş salınmamalı kafesten. Sürekli aynı kişi beslemeli . Yüksek sesle bağırmamalı ve unutulmamalı ki özgür yaşayamazlar . Kafese alışkın kuşlar asla doğada yaşayamaz ya kesi, ya kendi, ya martı yem olur **** kendisi dayanamaz ölür. Sorumluluktur hayvan bakmak eğer evi pisliycek deyip ıkı guınde vaz cayacaksanız almayın.dışarıda tekrar söylüyorum kafes kuşlarının şansı asla yok. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Dumanıma nazar değidi ayacıkları ve gagası mantar oldu. 2 hafta önce eş de almıştık oğluma Zilli adında. Eşleri ayırdık. Vazelin sürüyorum her gün. Başkaca bir tedavisi mümkün müdür acaba? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben olsam vazelin sürmek yerine antifungal bi ilaç alırdım petshoptan.. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çınar'ım..
Geçen gün söylemiştim bi muhabbet kuşum olsa, ne kadar istiyorum diye.. dün eltimin doğum günüydü, hediye olarak muhabbet kuşu almışlar ne kadar imrenerek bakmışsam artık, eve döndüğümde beni bi sürpriz bekliyordu görünce çıldırdım adeta..![]() ismi hazırdı zaten 'çınar' ![]() pek fotojenik olmasada şuan için, ilerleyen zamanlarda güzel pozlar vereceğini umud ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çınar'a uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Çınar yanılmıyorsam çok kibar bir bayan olacak. Arkadaki gözüken gaga taşıysa eğer onu çıkartmanızı öneririm. Bende takmıştım ama sonradan zararlı olduğunu söyledi arkadaşlarım ve çıkardım onun yerine kalamar kemiği takmamı önerdiler.Benimde bu hafta içinde bir çiftim oldu. Arkadaşım hediye getirdi. Kaç haftalardır yana yakıla eş tutmuş bir çift arıyordum ama şimdi elimdekilerle gayet iyi anlaşıyoruz. Kısa bir zamanda size Bal&Kaymak çiftimi tanıştırırım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|