![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Merhaba, heyecanımı paylaşan dostlarıma teşekkürler ![]() Bu arada ben muhabbet kuşumu ayrı kafeste besliyorum. Çıtır'ı malesef kaybettim. Küçük olduğundan salmıyordum fazla ama kafesini temizlerken aradan kaçtı ve açık olan kapıya konmaya çalışırken kaydı ve koridordaki mermer merdivene düştü. Anında öldü yavrucak avuçlarımın arasında. Sonra Dumanı aldım. Muhabbet kısmında fotoğrafı var. Yukarıdaki resimlerde de kafeslerinin ayrı olduğu açıkça görülüyor diye düşünüyorum. Aynı kafeste bakmıyorum. Zaten sultanlarım çift oldular. Onları rahatsız edecek hiç bir faktörü de kafeslerinde bulunduramam bu ara. Oyuncaklarını bile kaldırdım kafeslerinden vakitlerini birbirlerine ayırmaları için. Yumurtlama öncesi beslenmeleri çok önemliymiş. Zaten özen gösteriyordum şimdi daha da özeniyorum. Hergün mutlaka taze meyve ya da sebze veriyorum. Sularını günlük tazeliyorum. Yumurta mamasını napsam yediremedim, aslında oldukça faydalı ama yok yemiyorlar. İlle de çekirdek ve dal darı. Onlar da fazla yağlanma yapıyorlarmış ve yumurtlamada sorunlar oluyor o zaman, yumurta tıkanması gibi... İnşallah sorunsuz bir yumurtlama ve kuluçka olur. İsim konusuna gelince... Petshopların cahilliğinden malesef erkek diye alınan ve ismi bile Paşa konmuş olan kızım ismine alışık. Ben de değiştirmiyorum ve onu Paşa kızım diye seviyorum ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
cockatiel, evcil hayvanlar, kokatiyel, küçük papağan, sultan papağanı |
|
|