![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Böyle bir örnekleme yapmışlar da başarı oranı nedir acaba biraz araştırayım. Başka örnekler var mı birşeyler öğrenirsem size aktaracağım. ![]() Bazen şehir efsanesi tarzı konuşmalar da olabilir forumlarda. Kuşları doğal kuluçka ortamında bırakmak en iyisi bana göre ama eğer gerçekten de aynı kuşlar gelip aynı yere yuva yaparak yumurtluyorsa ve her seferinde kargalara veya diğer yırtıcı kuşlara yem yapıyorsa yumurtalarını bunun sebebini daha çok merak ettim açıkçası. Kuşların davranışı üzerine meraklandım. Biraz göz atayım umarım faydalı bir bilgi bulurum sizinle paylaşırım ama kararı siz vereceksiniz. Büyük sorumluluk olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Tamam haklısınız. Siz araştırın, gine şöyle şöyle yapalım deyin, ben dünden hazırım. ( Sonuçta iki yavru gitti bugün, daha önce de birkaç kez yumurta gitmiş idi. İnanın çok çabaladım neler yapmadım ki yorgan iğnesi, ipi ile çarşaflar gerdim sakladım, bekledim. Tabiii 4-5 kez yavru uçtu. Ama bu son zamanlarda kargalar, saksağanlar azdılar. Çünkü daha önceleri bizim bina önündeki eskii yapılarda idiler hep. O eski yapıları TOKİ Avrupa Konutlarına çevirince bütün karga ve saksağanlar yöneldi bizim bu tarafa. O yüzden de ne kuşlarda, ne de yuvalarda eski rahat kalmadı. Ben ta Belgrad Ormanların dan 7-8 tane kuş yuvası getirdim astım ağaçlara ki kumrular için değil tabi; daha küçük kuşlar için. Ama maalesef onlar bile karga ve saksağanlardan yana rahat değiller. Ormanda her yuva kuş yumurta ve yavrusu ile dolu. Ama benim buradakiler ( boş. Sizden ricaam ne yapabiliriz, ne edebiliriz, ben çabalıyorum, siz de yardım edin bana. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|