Ağ konusunda da bir şeyler söylemek istiyorum. Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla ağa bir şekilde takılan kuşların akıbetinin ayak kırıkları veya çeşitli yaralanmalar olduğuna dair üzücü sonuçlar da olabiliyor. Normalde bir kuş ağı farkederek ona takılmamalı elbet, fakat kuşların da sersemlediği ve panik halinde olduğu anlarda delice uçarak camlara dahi çarptıklarına şahit oldum. Bu durumda ağa takılması durumu da ihtimal dahilinde. Böyle bir olayla karşılaşmamanızı dilerim, aksi halde üzüleceğinizi tahmin ederim.
Ayrıca, ağ gerili bir balkondan dışarı bakmak optik açıdan gözünüzü yormaktadır. Benzer durum basketbol sahalarını veya tenis kortlarını tel örgü ile çevirmelerinde de geçerlidir. Etkisi rahatsız edici olmaktadır.
Kuş kovan olarak adlandırılan, kendini gün ışığı ile şarj eden ve kuşlara oradan uzaklaşmalarını hissetiren frekansta ses yayarak kuş için zararsız ama etki eden ürünlerden kullanarak, hiç olmazsa sizin alanınıza alışmamalarını sağlayabilirsiniz.
Bahçede bir adet var ve güvercinlerin konuşlanmasında oldukça azalma var. Bu sadece kendi bahçeme kadar etki eden bir ürün, yandaki çatılara veya bahçelere kuşlar rahatsız olmadan konabiliyor. Sadece benim alanımdan uzak duruyorlar. Tabi daha geniş çapta etki alanına sahip olan kapsamlı ürünler de var.
|