agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Kuşlar
(https)

Beğeni Düzeni280Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2013, 07:51   #91
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-03-2013
neşem yumutlamış.

merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum hepsi harika duyarlılınıza *** ederim bende doğayı cicekleri tüm hayvancıkları çok seveyorum 2 yıl önce arkadışımın camının önüne bi yavru düştü kediler yemesin diye aldım itfayeyi aradım duyarlım için *** ettiler ama gelmediler bende eve getirdim ayakkabı kutusunda büyüttüm çok harika bi kumrucuk oldu adını neşe koydum her gün yumurta haşlayıp yedirdim cay kaşıyla su içirdim artık suyunu yemini kendi yiyo beni annesi sanıyo gercektende evime neşe huzur bereket getirdi hangi odada olsam ucup geliyo omzuma kafama konuyo cinsiyetini bilmiyoduk dün bi mucize oldu kafesinin üstündeki örtüyü actımda gözlerime inanamaım neşem meğer dişimiş bir tane yumurta yapmış balkonum camekanlı hiç dışarıya cıkmadı eşleşmesine imkan yok bu yumurtadan yavru çıkması imkansız zaten üstündede yatmıyo bakalım ne olcak gelişmeleri yazarım size paylaşmak istedim sizlerle.

justice beğendi.
NESECIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 07:54   #92
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NESECIK Mesajı Göster
*** arkadaşlar yazılarınızı okudum hepsi çok güzel bende sizingibi çok seviyom doğayı hayvanları cicekleri 2 yıl önce arkaşımın evinde otururken camın önüne bi yavru düştü çok tatlı miniçikti kediler yemesin diye aldım itfayeyi aradım duyarlımdan dolayı *** ettiler ama gelmediler kıyıp bırakamadım sokakta alıp eve getirdim ayakkabı kutusuna pamuk koydum üstüne bes parcası örtüm yavruyu kutunun içinde büyüttüm adını neşe koydum evime neşe huzur bereket getirdi hergün yumurta haşlayıp yedirdim cay kaşıyla su içirdim şimdi kocaman bi kumrucuk oldu omzuma başıma konuyo bana çok alıştı annesi görüyo beni hangi odada olsam ucup yanıma geliyo cinsiyetini bilmiyodum düne kadar dün bi mucuze oldu kafesinin üstündeki örtüyü actımda şok oldum benim neşem yumurta yapmış meğer dişimiş okadar harika bi duyguki anlatması imkansız cocuklarım eşim hepimiz çok seviyoz kızımızı sizlerle paylaşmak istedim resimlerinide atıcam belki inanmazsınız diye yalnız neşem hiç dışarıya cıkmadı balkonum camekanlı eşleşmesine imkan yok eşsiz yumurtladı yavru çıkmaz eşleşmedn yumurtlası beni çok şaşırttı yumurtanın üstünde yatmıyo napcamı bilmiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden ***.
Öncelikle merhaba;
Kumrunuzun hayatını kurtararak çok güzel bir davranışta bulunmuşsunuz. Yavrudan yetiştiği için size bağlanmış. Yumurtanın üzerine yatmaması normal şuan doğal ortamında değil ve bir eşi yok. Aslında alıştıra alıştıra kumrunuzu doğaya bıraksanız iyi olur. Tabi şuan tamamen size bağımlı olduğu için bunu başaramayabilir. Sizin için zor olabilir ama Neşe'niz sanırım doğada daha mutlu olacak. Fakat tekrar yazayım doğa şartlarını bilmiyor, umarım bu duruma bir çare bulabilirsiniz.

nuran gofy beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 13:08   #93
Yeni Üye

merhaba mandalinleerik önerileriniz için teşekkür ederim haklısınız aslında doğaya bıraksam iyi olacak ama okadar alıştıkki kıyamıyorum oda bize alıştı dışarda kedilere kolay yem olur dış dünyayı tanımıyo

Eski 20-03-2013, 13:10   #94
Yeni Üye

yumurtasını saklıcam ilk yumurtası çok güzel bi duygu bu tarifi imkansız.

Eski 20-03-2013, 13:20   #95
Yeni Üye

ben nesenin resimlerini nasıl atcam sayfaya yardımcı olurmusunuz yeni üye oldum bilmiyom.

Eski 20-03-2013, 13:36   #96
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Neşen'nin fotoğraflarını görmek isterim. Buradan nasıl fotoğraf yükleneceğini öğrenebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

Eski 03-04-2013, 23:55   #97
Yeni Üye

GÖKÇE1's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2013
Galeri: 2
Kumrular sizin dost olduğunuzu anladıklarında kaçmıyorlar.Ancak kuluçka sırasında yem vermek yararsız yemezler.Elinizi uzatmayın korkarlar.Yuvalarına **** yumurtalarına ellerseniz güvensiz bulup o yuvayı bırakıp gidiyorlar.Bizim misafirlerimiz bir hafta önce yavrularını yumurtadan çıkardılar ve bir haftadır başından hiç ayrılmadıkları yavrularını bu gün yalnız bıraktılar bir süre...Çok güzeller ...

justice ve YeniGine beğendi.
GÖKÇE1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 00:44   #98
Yeni Üye

GÖKÇE1's Avatar

Exclamation

Kumrularımız

Eklenen Resimler

Eski 04-04-2013, 00:46   #99
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Eklenti 331845

Geliyorlar, yemlerini yiyorlar; yine duvarın üst kısmına yuva yapmaya çalışıyorlar.
Şu görüntüyü ne kadar özledim bilemezsiniz... Karga ve saksağanlar balkonumda çok yumurta ve yavru yediler; yok ettiler...
Her sene mart ayında mutlaka 2 yavrum oluyordu ki çok yavru da uçtu benim balkonumdan. Ama artık yuva bile yapmıyorlar benim balkona. Gözlemliyor ve izliyorum; sadece benim balkon değil eskiden yuva yaptıkları yerlere de yuva yapamıyorlar.
Çözümünü de bulamadım maalesef. Çok üzgünüm.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 00:48   #100
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÖKÇE1 Mesajı Göster
Kumrularımız
Çok sevindim, çok yavruları görünce... Maşallah, daim olsun inşallah diyeyim.
Darısı başıma diyeceğim ama; boşa...

GÖKÇE1 beğendi.
Eski 04-04-2013, 00:57   #101
Yeni Üye

GÖKÇE1's Avatar

Biz de çok uzun bekledik ama oldu Video yüklenmiyor galiba

YeniGine beğendi.
Eski 04-04-2013, 01:00   #102
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Ben uzun beklemekten bahsetmiyorum; oturması 21 gün, doğum, büyüme 1 - 1.5 ay. Ama dediğim gibi yumurtaların daha olmadı yavruların karga ve saksağanlar tarafından yenilmesi. O yüzden artık benim balkona yuva yapmıyorlar...
Çok emin değilim fakat video yüklenebiliyor diye biliyorum.

Eski 16-04-2013, 17:11   #103
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2013
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. danışmak istediğim bir konu var, o sebeple şu anda üye oldum..
balkonuma yuva yapan bir kumru var. eşiyle birlikte çalı çırpıdan yuva yaptılar. bazen yuva boş kalıyordu ama günde bir kere mutlaka uğruyorlardı. ben de ulaşabilecekleri bir yere, yuvaya çok yakın, su ve bir peçetenin üzerinde bulgur koydum. bir kaç gün sonra baktığımda yaptıkları yuvanın üzerinde buldum peçeteyi. rüzgardan uçup oraya gelmiş olması imkansız ya da herhangi başka bir sebepten. ben de kendilerinin üstünü kapatmış olabileceğini düşündüğüm için hiç dokunmadım. ama iki gündür hiç gelmiyorlar. ben de bugün peçetenin ucundan tutup altına baktım, sadece 1 tane küçük bir yumurta var. ne yapacağımı bilmiyorum. peçeteyi yuvanın üzerinden alsam mı, acaba bulamıyorlar mı yuvayı. yoksa kendileri mi koydu hiç bozmasam mı. hiç fikrim olmayan bir konu. üzerini açarsam başka kuşlar zarar verir mi. lütfen yardım edin. çaresizce gelmelerini bekliyorum ama gelmiyorlar.

justice beğendi.
pilarternera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 17:13   #104
Yeni Üye

bu da bıraktığı yumurta, peçeteyi aralayıp fotoğrafını çektim.

file:///C:/Users/LG/Desktop/Foto%C4%9Fraf1031.jpg

Düzenleyen pilarternera : 16-04-2013 saat 17:15 Neden: yanlış ekledim
Eski 16-04-2013, 19:22   #105
Yeni Üye

balkondaki kumruma yardım

arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. danışmak istediğim bir konu var, o sebeple biraz önce üye oldum..

balkonuma yuva yapan bir kumru var. eşiyle birlikte çalı çırpıdan yuva yaptılar. bazen yuva boş kalıyordu ama günde bir kere mutlaka uğruyorlardı. ben de ulaşabilecekleri bir yere, yuvaya çok yakın, su ve bir peçetenin üzerinde bulgur koydum. bir kaç gün sonra baktığımda yaptıkları yuvanın üzerinde buldum peçeteyi. rüzgardan uçup oraya gelmiş olması imkansız ya da herhangi başka bir sebepten. ben de kendilerinin üstünü kapatmış olabileceğini düşündüğüm için hiç dokunmadım. ama iki gündür hiç gelmiyorlar.

ben de bugün peçetenin ucundan tutup altına baktım, sadece 1 tane küçük bir yumurta var. ne yapacağımı bilmiyorum. peçeteyi yuvanın üzerinden alsam mı, acaba bulamıyorlar mı yuvayı. yoksa kendileri mi koydu hiç bozmasam mı.

hiç fikrim olmayan bir konu. üzerini açarsam başka kuşlar zarar verir mi. lütfen yardım edin. çaresizce gelmelerini bekliyorum ama gelmiyorlar.
bu konuyu ilgili başlık altına da yazmıştım ama sanırım gören olmadı, o sebeple başlık açtım. ilgilenirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Eski 16-04-2013, 23:59   #106
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın pilarternera; siz yuvaya hiç dokunmayın, bırakın kendileri çözümleyeceklerdir. Fakat fazlaca açıkta bir yuva ise yuvaya yine dokunmadan yuvayı saklamaya çalışın (Kargalar, saksağanlar yuvayı görmesinler.)

Eski 17-04-2013, 00:44   #107
Yeni Üye

çok teşekkür ederim. umarım yumurta bozulmamıştır. hava da çok soğuk. sadece 1 tane yumurta var zaten.

YeniGine beğendi.
Eski 17-04-2013, 00:48   #108
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Siz hiç dokunmayın, ellemeyin, onların doğasına bırakın. Ellerseniz zaten gelmezler bir daha. Dediğim gibi karga, saksağanlar görmeyecek şekilde saklayabiliyor iseniz saklayın. ki ben saklayaladım. Yarın belki perşembe ikinci yumurta da gelir. Ondan sonra 21 gün gibi otururlar sonra yavrular e 10-15 gün kadar da onlar. Yani kısaca siz yuvalarını saklayın ondan sonra yuvanın olduğu tarafa bile bakmayın.

Eski 09-05-2013, 14:49   #109
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2013
Karga yuvaya saldırdı

Merhabalar, şu ana kadar forumda sadece okuyucuydum ama az önce yaşadığım kötü bir olay üzerine sizlere danışmak istedim. 5. Katta oturuyoruz, kapalı durumdaki panjurla camın arasına kumrular yuva yapmıştı. Biz de hiç dokunmadık ve her gün diğer pencereyi açarak dışarı yem koyduk. İki yavru yuvadan çıkmıştı ve hızla büyüyorlardı. Bu sabah bir tanesinin kapalı panjurun yanına çıkarak dışarı baktığını gördüm. Zaten ne olduysa da o zaman oldu. Kuşu gören bir karga yuvaya saldırdı.
Karganın saldırısını görüp pencereye doğru koştuğumda yuva boştu, ne kargayı tekrar görebildim ne de yavruları. Kaçmaya çalıştılar, kanat çırptılar ama kaçabildiler mi? Şimdi anne-babaları gelip boş yuvaya bakıp duruyor. İnanın içim parçalandı, çok üzgünüm.
Yavruların daha bugün sabah çekmiş olduğum fotoğraflarını koyuyorum. Sizce kaçıp kargadan kurtulmuş olabilirler mi? Yuvaya tekrar gelirler mi? Biraz uçabiliyorlardı, kuytu yerde kanat çırpıyorlardı ama pek umutlu değilim.

Name:  kumrular.jpg
Views: 2378
Size:  49.4 KB

justice beğendi.
pinaru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 14:53   #110
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Karga ve Martı'lar başka şey yokmuş gibi Güvercin ve Kumru yavrularına saldırıyorlar. Umarım ellerinden kurtulmuşlardır. Ama yuvaya geri döneceklerini sanmıyorum, inşallah beni şaşırtırlar.

Eski 10-05-2013, 09:29   #111
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2013
yuva bomboş

Merhaba arkadaşlar ,

Benim de balkonumun penceresine kumru yuva yapmıstı . Her sabah yemlerini verip onları kontrol ediyordum. Dönüşümlü olarak yuvayı bekliyorlardı . Gün içerisinde de baba kuş yakınında bekliyordu yuvayı tehlikelerden korumak için fakat ne olduysa, bu sabah uyandıgımda sadece boş bir yuva ile karşılaştım etrafa baktım ne yumurtalar nede kumrular var . Yuva yatak odamın penceresinde ve demirparmaklıkla kapalı durumda idi. Çok üzüldüm çok yuvayı boş görünce içim parcalandı çünkü sabah onların sesiyle uyanıyordum. Kaç gündür güvercinler etraftaydı sizce güvercinler yemiş olabilirmi ?

japan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 00:22   #112
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Çok üzgünüm fakat bu karga ve saksağanlar kumruların neslini tüketecekler gibi geliyor bana. Yumurtaları da yiyorlar, yavruları da yiyorlar. Saklamak için çok çaba sarfettim. Ne kadar saklamaya çalışsam da başaramadım, her seferinde çok üzülüyorum onun için artık yuva yaptırmıyorum.
Fakat sizler hemen pes etmeden elinizden geldiğince saklamaya korumaya çalışın lütfen.

Eski 11-05-2013, 00:27   #113
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi japan Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar ,

Benim de balkonumun penceresine kumru yuva yapmıstı . Her sabah yemlerini verip onları kontrol ediyordum. Dönüşümlü olarak yuvayı bekliyorlardı . Gün içerisinde de baba kuş yakınında bekliyordu yuvayı tehlikelerden korumak için fakat ne olduysa, bu sabah uyandıgımda sadece boş bir yuva ile karşılaştım etrafa baktım ne yumurtalar nede kumrular var . Yuva yatak odamın penceresinde ve demirparmaklıkla kapalı durumda idi. Çok üzüldüm çok yuvayı boş görünce içim parcalandı çünkü sabah onların sesiyle uyanıyordum. Kaç gündür güvercinler etraftaydı sizce güvercinler yemiş olabilirmi ?
Güvercinler yapmaz. Karga, martı ya da saksağan olabilir.

YeniGine beğendi.
Eski 11-05-2013, 00:30   #114
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Çok üzgünüm fakat bu karga ve saksağanlar kumruların neslini tüketecekler gibi geliyor bana. Yumurtaları da yiyorlar, yavruları da yiyorlar. Saklamak için çok çaba sarfettim. Ne kadar saklamaya çalışsam da başaramadım, her seferinde çok üzülüyorum onun için artık yuva yaptırmıyorum.
Fakat sizler hemen pes etmeden elinizden geldiğince saklamaya korumaya çalışın lütfen.
Sorma Yengine o kadar kızıyorum ki etrafta onca şey dururken bizim bahçede de karatavuk yavrularını, yumurtalarını alıp kaçıyorlar. Hatta 3- 5 martı toplanıp çatılardaki güvercin yuvalarına saldırıyorlar. Ama maalesef önüne geçilemeyecek bir durum.

Eski 11-05-2013, 01:12   #115
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın mandalinleerik, daha gerideki sayfalara bakar iseniz inanın çok mücadele ettim. Fakat başaramadım karga ve saksağanlar, bizim burada martı yok. Ve bizim buralarda bu gidişle nesilleri kesin tükenecek ve ben bu duruma çok üzülüyorum, elimden de gelen birşey yok maalesef.

YeniBON beğendi.
Eski 12-05-2013, 18:09   #116
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
güvercin

bunlarda bizim güvercinler..çok ürkekler ama..

Eklenen Resimler

YeniBON ve YeniGine beğendi.
justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 00:35   #117
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın justice evet güvercinler; maşallah diyeyim... Tabi sizi hissettikleri için ürkmüşlerdir. Maşallah onlara, inşallah yavrularını uçurabilirler.

justice beğendi.
Eski 11-06-2013, 21:35   #118
Ağaç Dostu

justice's Avatar

bunlarda sonra bir tane daha geldi ön balkona ve de şu an ikiz yavruları oldu. ben 1 aydır evden uzakta olduğumdan foto çekip ekleyemedim. süperler maşallah..

YeniGine beğendi.
Eski 12-06-2013, 00:23   #119
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Çok güzel bir haber Sayın justice... Sevindim. İnşallah daha çok olsunlar. Darısı başıma diyeyim tekrar...
Peki hep güvercin mi geliyor sizin oraya, kumru gelmez mi?

YeniBON beğendi.
Eski 12-06-2013, 21:23   #120
Ağaç Dostu

justice's Avatar

sayın YeniGine teşekkürler.. Buralarda tabii ki bolca kumru var ama nedense onlar gelmekten çekiniyorlar.. Utangaçlar sanırım ...ya da bana saygı yapıyor olabilirler.. darısı başınıza umarım...

YeniBON ve YeniGine beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025