agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Kuşlar
(https)

Beğeni Düzeni280Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-06-2012, 23:47   #1
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Kumruseverler; benim balkonuma yine bir kumru oturdu. Sevineyim mi, üzüleyim mi bilemiyorum. Daha öncekilere çarşaflar gerdim sakladım kendimce ama karga ve saksağanlar yumurtaları yok ettiler. Şimdi yine 4 gündür bir kumru oturdu... Bu sefer balkona gerdiğim çamaşır ipine bir sürü CD ve naylon poşetler astım. 4 gündür oturuyor kumru gelen giden yok. Diyorum ya henüz yumurta yok, ya da CD ve naylon poşetler işe yaradı. Başka ne yapabilirim, önerileriniz, çözümleriniz olur ise sevinirim.
( Hiçbiri bir işe yaramadı; 2 yavru idi... İkisini de yemişler bugün saksağanlar. Çok üzgünüm.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 01:28   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
( Hiçbiri bir işe yaramadı; 2 yavru idi... İkisini de yemişler bugün saksağanlar. Çok üzgünüm.
Sn. YeniGine, Bizim semtin kuşları başlığına abone olduğumdan en son mesajın sizin yönlendirmeniz olduğunu farkettim ve bu sayfaya ilk kez göz atma fırsatı buldum.

Paylaştığınız hikaye üzücü. Korumak istediğiniz yumurtalar için büyük bir gayret ile çabalamışsınız ama sonucunda maalesef ki doğa kanunlarına karşı gelememişsiniz.

Hemen sizinle bu durumu paylaşanlar olup olmadığını kontrol etmek istedim ve ilk etapta arama yaptırdığımda, kuşlarının yumurtalarını kargalardan korumak isteyenlerin başvurduğu methodlardan birinin sahte yuva yaparak ve içine tavuk yumurtaları yerleştirerek kargaların ilgisini bu sahte yuva ve yumurtalara yönlendirdiklerini okudum.

Bu yolu denediniz mi bilmiyorum ama belki yeniden bu durumun vuku bulmaması adına bir işe yarar diyerek size iletmek istedim.

Çabalarınız adına teşekkürlerimle.

gilan beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 01:44   #3
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Sn. YeniGine, Bizim semtin kuşları başlığına abone olduğumdan en son mesajın sizin yönlendirmeniz olduğunu farkettim ve bu sayfaya ilk kez göz atma fırsatı buldum.

Paylaştığınız hikaye üzücü. Korumak istediğiniz yumurtalar için büyük bir gayret ile çabalamışsınız ama sonucunda maalesef ki doğa kanunlarına karşı gelememişsiniz.

Hemen sizinle bu durumu paylaşanlar olup olmadığını kontrol etmek istedim ve ilk etapta arama yaptırdığımda, kuşlarının yumurtalarını kargalardan korumak isteyenlerin başvurduğu methodlardan birinin sahte yuva yaparak ve içine tavuk yumurtaları yerleştirerek kargaların ilgisini bu sahte yuva ve yumurtalara yönlendirdiklerini okudum.

Bu yolu denediniz mi bilmiyorum ama belki yeniden bu durumun vuku bulmaması adına bir işe yarar diyerek size iletmek istedim.

Çabalarınız adına teşekkürlerimle.
( Ahhhh çok geç kaldık bu öneride kelebeek... Gitti kaç günlük 2 tane yavru. ki hep yazdım, sordum var mı bir bildiğiniz, yardım edecek diye. Ben bunu bilseeem karton karton yumurta alıııp koymaz mıydım o sahte yuvaya. Ve böyle birşey de hiççç aklıma gelmedi. Ah böyle bir yöntem bilsem koymaz mıydım sahte yuva yapıp da oraya karton karton yumurtaları ben. ( Şimdi daha çok üzüldüm inanın.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 12:10   #4
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Çok üzücü ama ne yazık ki böyle şeyler yaşanıyor. İşin en kötü tarafı siz ne kadar önlem alırsanız alın, kargalar, saksağanlar nasıl koku alıyorlarsa yavruları buluyorlar. Ne yaptıklarını, neden yaptıklarını da anlayamıyorum. Yeseler (bize yanlış görünse de) karınlarını doyurmak için yapıyorlar diye düşünüp doğanın yasası diyeceğim ama o minicik yavruların karnını deşip gidiyorlar. Gözümün önünde bir karga yaptı ve kaçtı gitti. Yaşadığım şeyi düşünebiliyor musunuz. O yavrucuk gözümün önünde can çekişerek öldü. Belki bu da bir tür doğal populasyondur, bilmiyorum ki. Böyle olmasaydı ve yumurtadan çıkan her tür yavru yaşasaydı dünyanın hali ne olurdu acaba?

Beni buraya davet etmişsiniz, sağolun Bilgim olsaydı da ne yapacağınız hakkında birşeyler söyleyebilseydim keşke ama kelin merhemi meselesi. Ben kendimce çözümümü, kuşların girmemesi için balkonuma ağ germekte buldum.

YeniGine beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2014, 23:39   #5
Ağaçsever

selenza2's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2014
kumru yuva yapmış

Merhaba arkadaşlar,
Bu sene balkonumdaki saksılarıma kuşlar dadandı işe giderken balkonumdaki çiçeklerimi sulayım dedim bir de ne göreyim ? Kuş yuva yapmamış mı marullarım olduğu saksıya yapmışlar kumrular . hemde merakla büyüttüğüm marullarımın.... Onları ürkütmek istemedim elimde dolu sulama kabıyla girdim içeri neyse artık bu saksımda kuşların nasibiymiş işe giderken hep şunu düşündüm acaba kaç gün kalıyorlar kuluçkada? Acaba bir yere bulgur filan koysam yermi kuş? konuğa o kadar uzağım ki ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar bana bildirirse sevinirim

YeniGine beğendi.
selenza2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2014, 08:25   #6
Ağaçsever

selenza2's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2014
Alıntı:
Sn. YENİGine kumrumuzun akibetini öğrenmek için bilgisayar başına geçtim kumrularımızı karga ve saksağanlardan korumak için neler yapıldığını öğrendim sizinde hikayenizi okuyup sizede bunu bildirmek istedim sizin için biraz geç olsada....
1-)siyah poşet asmak
2-)rüzgar çanı asmak
3-)Cd asmak
Okuduklarım ne kadar doğru bilmiyorum ama belki sizinde işinize yarar

YeniGine beğendi.
selenza2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025