![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2010
|
Arpa, Buğday, çavdar, Yulaf, Tritikale, Yem bezelyesi yetiştirme
Merhaba Bu işten anlayan Veteriner, Zooteknist ve Ziraat mühendislerine ve bu işi bilenlere bir sorum olacak. (Babadan kalma yöntemler mutlaka doğrudur ama bilimsel olarak ben bu işin cevabını merak ediyorum.) Malumunuz hayvanla besisinde en önemli gider yem. Ve yem olarak şu ana kadar genel olarak kullanılan mısır slajı. Ama mısır slajı yapmak istiyorsanız büyük miktarlarda yeriniz olmak zorunda. bunun yanında ektiğinizi biçecek malumunuz olan makinalar. Ben ve benim gibi yeri kısıtlı olan kişiler için soruyorum. Cevaplarsanız hatta örnek rasyolarla açıklarsanız sevirim. Arpa, Buğday, çavdar, Yulaf, Tritikale, yem bezelyesi gibi ürünleri kendi imkanlarımızla topraksız olarak çimlendirsek veya makinasını olsak (ki bu ürünlerde 7 gün içinde pik değerine ulaşıyor denilmekte) bu şekilde çimlendirdiğimiz ürünlerle hayvanlarımızı besleyebilirmiyiz. Besleyebileceğimizi düşünerek bir soru daha sormak istiyorum bu ürünlerle beslersek ekstradan ne gibi maddeler kullanmak zorundayız. Yardımlarınıza ve vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
tarık bey sizin sormuş oldugunuz çimlendirme makinasını bir kaç defa toprak tv de izlemiştim bir cok ciftlğin kullandığını belirtmişlerdi ordan bilgi alabilirsiniz sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
İzmir'de imal edilen AGRİTOM hasıl makinasını kullanan arkadaşların yorumlarını paylaşmalarını bekliyorum.İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2011
|
Maksat hazır almak değil kendimiz ilk önce amatörce deneme yapmak tecrübeyle herşey olur gidip gözümüzü kapatıp 15000 dolar karabole vermemek lazım yani elin ecnebisine para vermemek lazım bana kalırsa tabi yapıyor olsak hadi neyse sadece ufak sera gibi düşünü gerekli ortam sağlandığında gayet ucuz yollu hemde onlardan daha fazla yem üretebilinir en ufakları 15000 dolardan başlıyor sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2012
|
Yeni bilgiler ekleyecek olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Yeni bir sistemin denemesini yapmaktayım. Düzenleyen seaa : 27-12-2013 saat 17:12 Neden: Noktalama işareti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Arpa çimlendirme
Hasılmatik adıyla internette videolarını bulabilirsiniz. Bende hayvancılık merakımdan evde kendi çapımda bir ön deneme yapmak maksadıyla çimlendirme yatım. Yalnız benim tohumlarımın cinsini bilmiyorum, herhangi bir zahireciden aldım, satıcı besicilerin hayvanlarına yedirmek için aldıklarını söyledi. Evde kendi balkonumuzda küçük bir pet kapa ekim yaptım ilk sulamadan yaklaşık 10 günde ancak 10 cm olabildiler. Ama balkon kapalı olmasına rağmen yoğun karlı ve sisli bir zamanda ekim yaptığım için soğuklarında etkisiyle yavaş çimlenme gösterdiler. Hasılmatiklerde belirli bir ortam sıcaklığı ve 24 saat gün ışığı takviyesi yapıldığını okumuştum. Bence türk tarımının çıkış ve yükselişi bu tarz alternatif kaynak yönetimiyle mümkün olabilir ancak. 1 kilo hammaddeyle uygun şartlarda neredeyse 1 haftada 10 kilo ürün elde edilebilirsiniz ve çok çok az maliyetlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2014
|
sonuc ne oldu denemelerinizin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2014
|
yok mu deneyen arkadaşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
Yemlik bezelye şubat-mart ayında ekilir mi
herkeze merhaba bu sene yağışların bol olması sebebiyle arpa buğday ekemediğim mısır yerlerine şubat mart aylarında uygun hava olursa koyunlarımın ot ihtiyacını karşılamak için bezelye tohumu ekmeyi planlıyorum bazı tohum satan firmalar bu zamanda ekilebilir diye belirtmiş.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini belirtir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|