agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni69Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-07-2011, 08:05   #121
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
keçiyi eğer kapalı tutmayacaksanız kuru dikenlerle dolu bir ortamda bile keçi karnını doyurur. kapalı mera yapacaksanız bahsettiğiniz karışım uygun olabilir.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 19:38   #122
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-09-2011
Cok faydalı bilgiler gördüm gerçekten. Zaman ayırıp deneyimlerini paylaşan arkadaşlara cok teşekkür ederim öncelikle.

]Aslen eskişehirliyiz. izmirde yasıyoruz. Eskişehirde bağımız bahçemiz belli çaplı yerimiz, arsamız var. yaklaşık 1 senedir saanen keçisi ırkının araştırmalarını yapıyorum. ilk etapta 100-200 arasında damızlık keçi düşünüyoruz ama çeşitli şüphelerim var. Eskişehiri bilen bilir. Yazı yakıcı sıcak, kışı 0'ın altına düşen sogukları var. Öncelikle bu soguk ve sıcaga dayanıklı olur mu alacagımız keçi onu düşünüyorum?

Daha sonra ise süt verimi 5-6-7 kilolardan bahsediyorlar. Benim fikrim saanen satıcı firmaların (Türkiye'de) ticari yalanı. (Türk Saanen'i için konusuyorum)

Türkiye'de saf saanen bulamayacagımın farkındayım. Bütün piyasadaki saanenler maltız kırması vs.. vs..
Peki saf'a yakın saanen nasıl anlaşılır? Nasıl bulabiliriz?
veya İsviçre'den SAANEN İthalatı yapılabilir mi? Yapılır ise hangi firmalardır ve güvenilir olur mu sizce?

Alıntı:
Kecilerin ilk dogumudur pedigreleri ve ithalat izinleri soy kütükleri alan arkadaslara verilecektir..Kecilerimiz ünlü isvicreli yetistirici liverstock ve gommel markalidır.

internette böyle bir ilan buldum. sizce ne kadar sağlıklıdır? ne kadar güvenebiliriz? İthalar izni varmıdır Türkiyede saanen icin?
Yorumlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler..

eskolik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2011, 23:11   #123
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2011
selam arkadaşlar bende cok bu konuda araştırma yaptım öyle yazıldığı gibi 5 litre **** 8 litre süt hayali kimse yapmasın türkiyede saflık derece yüzde yüz diyen yalan söyler ancak oğlak alıp yüzde yüz teke var ama anaç keçiyok olsada kimse satmaz intette dolaşan ilanlara aldanmayın almaya niyeti olan gider çifliğe sağım yapılırken gözü görür veteriner sağlık raporunu alır eline öyle alsın kulakdan olma laflara kanmayın her beyaz görünen keçi sanen değil kıl keçisi kırma yapılıp saanen die veriliyor cok dikkat etmek lazım göz görmeden alım yapmayınkesinlikle toplama keçi satanlar var ortalada cok ayrıca bişey daha yazayım unutmadan eğerki oğlak almak isteyen arkadaşlar oğlakların küperine baksın onların üstünde numarlar var diğerler oğlaklara seri olması lazım eğer değilse diğer çifliklerde toplma yapılmış anaç keçilerin yavruları die satarlar bu kadar uyarı yazdım işalah hayırlısı olur herkez için

ibo3535 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2011, 23:15   #124
Ağaç Dostu

en sağlıklı bence nacizene fikrimi söyleyim oğlakla başlamak saf teke bulmak saf teke var ama büyük çifliklerde var o bulunur zaten oğlak alırsanız adaptasyonda cekmez alışır doğum yapana kadar vede saflık derecesini kendiniz yükseltirsiniz bir kaç doğumdan sonra tabkiki kendi sürünüzü böyle kurun ve hangi keçi hangi tekeyle çifleşmiş onuda takip edin bence çiflik kurarsanız padok yapın bölüm bölüm ayrın daha kolay olur

Eski 30-10-2011, 21:54   #125
Ağaç Dostu

Seyfi Dağdeviren's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2009
Şu anda Türkiyedeki saanen keçilerinin kırma olduğu dolayısiyle süt verimininde düşük olduğu bir gerçek.En iyi saf ırkın ise Kanada ve bir ülke yanılmıyorsam Güney afrikada olduğunu duydum.Türkiye de ise Kanada menşeili zaanen keçisi bir kişide var.

Seyfi Dağdeviren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2011, 22:07   #126
Ağaç Dostu

Bana kalırsa halep saf ırk bulunur hiç olmazsa karkas oranıda yüksek verimi var süt oranıda saf ırk adanada torunoğlu çifliği var ben gidip görmedim ama nette araştırma yaptım cengiz bey var sahibi veteriner hekim onunla telefonla görüştüm cok ilgili bi kişi gibi geldi bana

Eski 01-11-2011, 09:04   #127
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Herkese merhaba,
elimde 1,5 yaşında annesi isveç babası kanada saanen (babanın spermi kanadadan geldi) damızlık teke mevcut. 2 yaşını geçmemiş gebe koyun ile takas etmek istiyorum. ilgilenen arkadaşlar özelden mesaj atarlarsa görüşürüz.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 21:25   #128
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-11-2011
arkadaşlar;sanen keçi gerçekten karlı bir iştir. benim sanem keçim var sorun bakalım satarmıyım.. diceğim odurki kimse se satmaz. ben internette görüyorum yüzlerce sanen keçi satılık var 800 1200 liraya .ben 2000 lliraya alıcam.varsa geçen hafta ne çanakkale kaldı ne fetiye ne sakarya 2 tane keçi alamadan geldik.bakın sanen yıda 2 yavru 1.5tonda süt verir yavrular dişi olursa 1.000 liradan yıllık 2000 yavrudan sütüde 2 liradan satsan 3000 liradan sütten etti 5000 bin bu keçi ne biz bulabiliriz ne de bize satarlar... o yüzden boşuna keçi işine girip zarar etmeyin...

sosyete_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 21:37   #129
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Alacağım keçi günde 2 kg süt versin bana yeter diyorum. İzmir'de bulunduğum çevrede 500,600 tl saanen keçi satan var. Sizin bahsettiğiniz gibi keçiden anlamayanlara saanen diye rahatlıkla satarlar, saf ırkı anlamanın bir yöntemi nedir, satıcıya inanmaktan mı geçiyor.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2011, 08:33   #130
Yeni Üye

türk saneni ve kırma sanen ler eger damın varsa tarlan varsa zarar etmezsin. fakat ben yeni dam yapıcam adam tutucam hazır yem kullanıcam dersen bu kırma keçilerle bir yol katedemezsin. forumlarda batan girmeyin diyenler kuru parayla bilgisizce girenler burdan milletete yanlış bilgi vererek milleti yanıltıyor. ben bir keçi için sadece bakmaya 1000 lira masraf yapıyoruzda almadan geri geliyoruz... 10 tane alcam desen zor alırsın. en son yazın aldığım keçiyi 2 gün üst üste sağdım sabah 3.5 kilo akşam 2.5 kilo sağdım... öle aldım. yani iyi keçi satılmaz sadece iyi keçinin yavrusu. satılır...

Eski 11-11-2011, 16:34   #131
Ağaç Dostu

sn sosyete baya iyimiş keçiniz benim bildiğim tek şey var keçi alacaksan sağım yaparken sahibi almadan gidip izlemek ne kadar süt cıkıyor ozaman en iyi anlaşılır

Eski 11-11-2011, 17:35   #132
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibo3535 Mesajı Göster
sn sosyete baya iyimiş keçiniz benim bildiğim tek şey var keçi alacaksan sağım yaparken sahibi almadan gidip izlemek ne kadar süt cıkıyor ozaman en iyi anlaşılır
Buda çözüm değil sn ibo3535 satıcı iki gün üç gün sağmamış ve sırf göstermelik sütü biriktirmiş olabilir dikkat ediniz.ama bir 2-3 günlük bir takip sonucu inanılabilir.

Ali_askn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2011, 05:38   #133
Ağaç Dostu

16-19 Kasım arası Manisa tarım hayvancılık fuarı var gelmek isteyen arkadaşlar gelebilir ben 17 kasımda orda olacam İşallah bakalım son yenilikler neler yapılmış.Yer Manisa fuar alanında

Eski 12-11-2011, 09:38   #134
Yeni Üye

ali aşkn doğru söytlüyorlar... 3 gün hayvanı sağmıyorlar memmeler artık patlıcak gibi oluyor... alıyorsun gidiyorun tabi sen bi sağıyorsun sabah 1.5 akşam 1.5 kg. adamı arasan sana diceği yerini yadırgadı..

Eski 12-11-2011, 17:23   #135
Ağaç Dostu

Ortalama 3 litre süt veren keçi sürüsü iyi sayılır bence ara sıra fark olabilir yani bir kaç keçi 4 ile 5 litre süt verebilir ama satıcılar devamlı bu keçilerini reklamalarını yapıyorlar sanki hepsi böyle gibi

Eski 12-11-2011, 22:04   #136
Yeni Üye

Unhappy sanenn

sanen süt keçileri avusturya,hollanda.isveç,fransa hatta amerika bile üretiyor bunların ilk doğumu da 3 3.5 kilo sitle başlıyorlar ve yılda en az 2 yavru 3 ve özellikle kanada saneni 320 gün sağılıyor; ama bu keçiler türkiyede var fakat satan yok. ancak bakanlıktan izin alabilen arkadaşlar varsa torpille alabiliriz siz torpili bulun ben size yardımcı olurum. diğer yerlerdeki satılıkmolan keçiler sürünün ıskartasıdır. unutmayın. kimsev göz bebeğini satmaz...

Eski 13-11-2011, 09:36   #137
Ağaç Dostu

sn Sosyete en güzeli oğlak alıp kaliteli teke bulunuyor ama kimse sağmal keçiyi satmıyor ama kan değişilikliği için teke satışı yapılıyor anca 2. doğum **** 3. doğumdan sonra kaliteli sürü elde edilebilir bence

Eski 13-11-2011, 16:00   #138
Yeni Üye

aynen öle oda 14 aylık olduğu zaman ilk çifleşmesini yaparsa o zaman çok çok kaliteli bir sürü elde ediliyor... dikkat ederseniz etrafımızda binlerce insan hayvamncılıktan ve yem çuvalının pahalıllıdan yakınırlar ve her gecen gün ufalırlar ufalırlar ve ve yan araziye bakarsınız 2000 başlık çiflik açılıyor. birileri para kazanıyor. birileride yanlış bakımla yanlış yem yanlış dolu yani...

Eski 13-11-2011, 17:14   #139
Ağaç Dostu

Büyük işletmelerin coğu kaba yemi kendileri yapıyor hatta kesif yemi yabanlar bile var büyük işletmeler için tabi bunlar 10 dönüm kadar arazisi olan rahat 50 baş biraz daha üstü sürü yapsalar para kazanılır çünki keçi sütü litre fiyatı 2 lira bizim burda bir litre süt fiyatı altında beslenme yapıldığında günlük bi keçi 3 litre sağım yapsanız fiyat ortada işte

Eski 13-11-2011, 18:01   #140
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
cihan_as

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibo3535 Mesajı Göster
16-19 Kasım arası Manisa tarım hayvancılık fuarı var gelmek isteyen arkadaşlar gelebilir ben 17 kasımda orda olacam İşallah bakalım son yenilikler neler yapılmış.Yer Manisa fuar alanında
Sn ibo3535, 17 Kasıımda fuara geleceğim, özelinize tlf numaramı bırakıyorum sizde tlf verirseniz Manisa'ya geldiğimde sizi ararım.
Şuan için koyun veya keçi beslemiyorum, 2 oğlakla başlamak istiyorum.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 18:08   #141
Ağaç Dostu

sn Cihan bey ALLAH kaza bela vermezse eşim ilçe tarım müdürlüğünde manisada ziraat müh ilgilendiği köylüleri toplayıp hep birlikte gelecez ben size verdiğiniz telefon numrasından ulaşırım gerekirse size özel yazarım çarşamba günü kesin belli olacak köylüler para topluyor servis için şu an beni bekliyorlarda araç ayarlayım die bakalım hayırlısı orda küçük baş hayvanda gelir damızlıklardan ve küçük baş satan çifcilerde gelir ordanada bakarız

Eski 24-11-2011, 14:07   #142
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-11-2011
sn ibo3535 manisada büyük bir saanen keçi çiftligi var acaba orayı hiç ziyaret etiniz mi?

msen22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2011, 18:32   #143
Ağaç Dostu

sn msen manisada keçi çifliğini bilmiyorum nerde acaba ismi nedir ve yeri nerdedir acaba ?

Eski 25-11-2011, 08:26   #144
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-11-2011
mevki olarak halatlı köyü yazıyor.işletmenin adı dülger saanen çiftliği ben internet sayfasını buldum tesadüfen muazzam bir işletme yapmışlar kısacası eğer gidebilme şansınız varsa beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

msen22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 15:22   #145
Ağaç Dostu

İşallah yakın zamanda giderim resimleride koyarım kısmetse bakalım

Eski 31-01-2012, 14:11   #146
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2012
Forumunuza yeni üye oldum.Öncelikle çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı saygın bir ortam içerisinde bilgi ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Bu işle iştigal eden bir çok arkadaşın bilgilerinden istifade etmek istiyorum.Benim bu konularla alakalı bir kaç sorum ve sorunum var onları paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmak isterim.Şöyleki; Kırklarelinde evimizin yanında 1,5dönüm bir yerimiz var.Burda babamla birlikte keçi yetiştiriciliği yapmak niyetindeyiz.Babam herhangibir girişimciden farklı olarak yaşına rağmen halen Büyükbaş ve Küçük baş hayvan yetiştiriciliği ve besicilik bölümünü okumaktadır.Yani işin ilmi kısmınıda bilmektedir.Sılaj yemin nasıl yapılacağından tutunda bir çok konuda üniversiteden aldığı bilgilerin işimize yarıyacağını düşünüyoruz.Yaptığımız araştırmalar sonucunda sitenizdeki bazı arkadaşlardanda ilham alarak Uludağ üniversitesine saanen ırkı dişi oğlak talebi ile başvurduk.Ve 10 adet saanen ırkı oğlak bizim adımıza şu anda ayrılmış durumda.Bütün bunlar bu işleyiş içerisindeyken kırklareline bu hayvanın nasıl değerlendirilebileceğini araştırmak için gittik.İşte sorunlarım bundan sonra başladı.Görüştüğümüz yetkili her nekadar bölgenin hastalıklardan ağri olduğunu söylesede keçi hayvanında brusella denilen hastalığın olabileceğini ve verimli bir yatırım olamayacağını bize söyledi.Ayrıca süt olarak değerlendirmek istediğiniz zaman mandıra keçi sütü ile inek sütünü aynı fiyattan alıyormuş.Bunuda öğrenince iyice canım sıkıldı.Düşünsenize elinizde (tüm bakımları yaptığınız hayvanlardan standartlara uygun bir süt ürettiğinizi düşünelim) ilaç niyetine kulanılan ve anne sütüne en yakın bir süt var ve bu sütü mandıra,inek sütü ile aynı fiyattan alıyor.Bu konudaki görüşlerinizi ve bilgilerinizi almak istiyorum.Biz bu oğlaklardan bunları öğrendiğimiz halde vazgeçmedik.Keçiler bize yavru olarak geleceğinden 1 sene sonra bunu nasıl değerlendirebiliriz bunun araştırmalarını yapıyoruz.Bu konuda,o bölge ile ilgili yetiştirdiğimiz hayvanları ve sütünü nasıl değerlendirebiliriz? Bu hususta bizlere bir fikir verebilecek arkadaşlara minnettar kalırım.

okubilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 11:16   #147
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
bnde bu sene süt keçiciliği yapmak istiyorum tek korkum hava şartları bizim buralar soğuk oluyor

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:46   #148
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Keçi yetiştirmeyi düşünen arkadaşlar formda http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ilar/25725.htm başlığını da okumanızı tavsiye ederim.

Yetiştirirseniz beslenme konusunda epey kolaylık sağlar bence.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 15:57   #149
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
saanen keçisi

keçiler çimlenmiş arpaları büyük bir iştahla yediler hatta sahibinin dediğine göre en iştahsız olanlar adeta yeme yapıştı

Eklenen Resimler

agozce ve YeniBON beğendi.
duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 13:17   #150
Yeni Üye

okan istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Benim edirnede bağ evi ruhsatını almış olduğum 3,5 dönüm arazim var iki katlı bağ eviminde kabası bitti ben burada saanen keçisi veya merinos yetiştirmek istiyorum bu koşullar altında başlamak için ziraat bankasından kredi alabilirmiyim ..**** başka önerisi olan bir arkadaş var mı.Şimdiden teşekkürler

okan istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025