View Single Post
Eski 18-09-2011, 19:38   #122
eskolik26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-09-2011
Cok faydalı bilgiler gördüm gerçekten. Zaman ayırıp deneyimlerini paylaşan arkadaşlara cok teşekkür ederim öncelikle.

]Aslen eskişehirliyiz. izmirde yasıyoruz. Eskişehirde bağımız bahçemiz belli çaplı yerimiz, arsamız var. yaklaşık 1 senedir saanen keçisi ırkının araştırmalarını yapıyorum. ilk etapta 100-200 arasında damızlık keçi düşünüyoruz ama çeşitli şüphelerim var. Eskişehiri bilen bilir. Yazı yakıcı sıcak, kışı 0'ın altına düşen sogukları var. Öncelikle bu soguk ve sıcaga dayanıklı olur mu alacagımız keçi onu düşünüyorum?

Daha sonra ise süt verimi 5-6-7 kilolardan bahsediyorlar. Benim fikrim saanen satıcı firmaların (Türkiye'de) ticari yalanı. (Türk Saanen'i için konusuyorum)

Türkiye'de saf saanen bulamayacagımın farkındayım. Bütün piyasadaki saanenler maltız kırması vs.. vs..
Peki saf'a yakın saanen nasıl anlaşılır? Nasıl bulabiliriz?
veya İsviçre'den SAANEN İthalatı yapılabilir mi? Yapılır ise hangi firmalardır ve güvenilir olur mu sizce?

Alıntı:
Kecilerin ilk dogumudur pedigreleri ve ithalat izinleri soy kütükleri alan arkadaslara verilecektir..Kecilerimiz ünlü isvicreli yetistirici liverstock ve gommel markalidır.

internette böyle bir ilan buldum. sizce ne kadar sağlıklıdır? ne kadar güvenebiliriz? İthalar izni varmıdır Türkiyede saanen icin?
Yorumlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler..

eskolik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön