![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Sn. denizakvaryumu, Yaklaşık 100 sayfalık bir döküman var elimde. Hepsini buraya yazmam olanaksız. Ancak bu işe ilk başlamayı düşünenler için önemli sandığım sayfaların resimlerini çekerek koymaya çalışayım. Bu arada en önemli kaynak olarak saydığım yayınların başında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Mustafa Kaymakçı'nın Keçi ve Süt Keçisi Yetiştiriciliği ile ilgili kitabı gelmektedir. Ama ne yazık ki şu anda internetten bulamadım. Belki ilgilenenler bulup indirebilirler Topladığım bilgilerin hangi kaynaktan geldiklerini de bazen hatırlayamıyorum. Ama emin olduğum şu. Keçi işi ile yani Saanen Keçileri ile ilgili iki önemli üniversitemizde araştırma yapılıyor. Birincisi ÇÖMÜ' nün(Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) Zootekni Bölümü, İkincisi İzmir Bornova Üniversitesinin Zootekni Bölümü. Her iki üniversiteden de epey bilgi aldım. Gerektiğinde saf teke de verebileceklerini söylediler. İlk sayfalardan başlıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben zor seçebiliyorum. Umarım okuyabilirsiniz. Benim gözlerim iyi göremiyor. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|