agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Köpekler ve problemleri (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/10170.htm)

tolgahann 30-10-2008 18:43

Sn.cello 001 ne kadar güzel ve yerinde bir paylaşım olmuş.

tolgahann 30-10-2008 18:52

Cheif'in hikayesini okudum ve tüylerim diken diken oldu.Helede sahibini görünce kuyruk sallaması bana yaşadığım bir olayı hatırlattı.Daha önce sokakta yaralı bir kedi bulmuştum kucağıma alıp veterinere götürürken kuyruğunu 2-3 defa sertçe sallayıp gözlerime baktı ve çok derin bir uykuya daldı.Belki saçma gelebilir ama gözlerindeki ifadeyi hayatımda bir kere daha görüceğimi zannetmiyorum.

tolgahann 30-10-2008 18:55

Sn. Todor Cimcim'le Maça'nın dostluğuna hayran kaldım helede Maça'nın Cimcim'i emzirdiği fotoğrafa dönüp dönüp baktım.

cello_001 30-10-2008 20:21

Teşkkür ederim sayın tolgahann.

cello_001 30-10-2008 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi küçük_bahçe (Mesaj 308128)
Okuduğum kadarı ile çok masum bir köpek değil.
"Dogo Argentino pek havlayan bir köpek türü değil. Bunun sebeplerinden onun avcı oluşunu ve kendine olan güvenini gösterebiliriz.
Dogo sessiz avcıdır ve sessizce, süratle ve acımasızca saldırır. Aynı zamanda Dogo kendi gücünün farkındadır ve bu nedenle kendini kolay kolay tehdit altında hissetmez, dolayısıyla da agresifleşmez. Köpek kavgalarının çoğunda kavgayı provoke eden, yani başlatan Dogo değildir (hepsini o bitirse bile!) Kısacası, Dogo gereksiz yere havlamaz. Maalesef, gerektiğinde bile havlamayabilir: bahçenize girmeye çalışan hırsızı veya davetsiz misafiri havlayarak uyarmak ve korkutmak, böylece onun uzaklaşmasını sağlamak yerine sessizce bir köşede pusuya yatıp kurbanını bekleyebilir. Sonucu tahmin edebiliyorsunuz herhalde!!! Çok büyük trajediye yol açılabilir. Belki duymuşsunuzdur, bekçi köpekleri için şöyle bir benzetme vardır: "Bir Dobermann koruduğu binaya insanı asla sokmaz, Rottweiler ise içeriye sokar ama dışarıya çıkartmaz." Burada benzetme yapacak olursak Dogo da insanı içeriye alıp orayı kendi av alanına çevirir!"
Kaynak:http://www.bilgidenizi.net/kedi-ve-k...argentino.html

İşte bende buna sinir oluyorum nedense her zaman kötü olan şeyler yazılyor ve göze batyor ben bi yıldır besliyorum dogo ne bi çocuğa saldırdı nede gereksiz yere saldırdı köpeğin nasıl olacağı köpege değil sahibine bağlıdır.İlk önce gerçekten güzel bi araştırma yapın sonra burda bize nasıl köpek besliceğimizi öğretin.Süs köpeği die adlandırdığımız spanien cocier dünyanın ısırma eğilimi en yüksek köpekleri arasındadır.www.argentindogo.com bu siteye bi bakın dogo ların belgeseli var izleyin sonra yorum yapın.

cello_001 30-10-2008 20:39

Pitbull ve insan...

BİR pitbull gördüğümde, önce onun sahibine bakarım.

Korktuğum pitbull değildir.

Çünkü pitbull’lar insanın canavarlaştırdığı, kendi gücünün kurbanı olmuş zavallı hayvanlardır.

Onların suçu yoktur...

Ama sahibi...

Tehlikeli, sinsi ama korkaktır.

(Elbette nasıl olmuşsa bir pitbull sahibi olmuş, şimdi onu başından atmaya kıyamayanları tenzih ederim.)

*

İşte; Hürriyet’in önceki günkü internet sitesinde bir korkunç video görüntüsü vardı:

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde sahibinin gezdirdiği pitbull, bir sokak köpeğini parçalayarak öldürdü.

Sokak köpeği aç...

Kimsesiz...

Güçsüz...

Pitbull’u öldürmeye programlandığı belliydi, sahibi salak salak izledi.

Kamera hazırdı, anlaşılıyor ki bir vahşet sahnesi -belki de pazarlanmak üzere- önceden hazırlanmıştı.

Sokak köpeği çığlık çığlığa ağladı.

Ama pitbull onu parçalayarak öldürdü.

Sahibi pitbull’u alıp gitti.

*

Korkulacak olan insandır...

Parçalamaya ve öldürmeye alıştırılmış bir köpeğe sahip olmak ve onunla sokağa çıkmak hangi aşağılık duygusunun, hangi psikolojik sorunun, hangi manyaklığın sonucudur biz bilemeyiz.

Ama onları gördüğünüzde önce "insan" olanından korkmalısınız.

Günlük olaylara baktığınızda; güçlünün güçsüzü parçalamasına dayalı bir tür sistemin tam ortasındayız.

Sık sık gördüğünüz "pitbull vahşeti" haberleri, aslında toplumun bir yanını bize anlatır.

Asıl korkulacak olan insanlardır...

Bir masum köpekten yarattığı canavara, kendi yapamadığını yaptırır o insan... Kendi hesabına ısırtır, parçalatır, öldürtür...

Ve kendi canavarlığını bir bilinçsiz köpeğe ihale edecek kadar ezik, sinsi ve korkaktır...

Bir "pitbull vahşeti" duyduğunuzda...

Sahibine bakmalısınız...

Alıntı : Bekir Coşkun - Hürriyet Gazetesi / 4 Mayıs 2008 Pazar -Sayfa 3

Todor 30-10-2008 20:40

Aynı soruyu bende çok merak ediyorum. Neden dogo. Aynı işi yapabilecek bir çok ırk varken neden özellikle dogo. Ben pit bull besliyorum ama hiç bir özel sebebi yok. Sahibi veterinere bırakıp geri gelmemişti, öylece denk geldik birbirimize. Ama şahsen kendim para verip, bir köpek alacak olsam, atmosferik koşullara daha dayanıklı bir köpek seçerim. Mesela newfoundland gibi. Çünkü pit bullar ne sıcağa ne soğuğa gelemiyor.

Forumda anlatmış olduğunuz tüm şeyleri bir newfoundland de yerine getirebilir. Belki 7 kez bıçaklandığı zaman adamı etkisiz hale getiremez ama o köpeğide 7 kez bıçaklayacak adam kolaydan çıkmaz. :)

cello_001 30-10-2008 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 308223)
Normal şartlarda büyümüş bütün pit bullar çok sevgi doludur. Ülkemizde pit bullun yasak olmasının ilk sebebi medya tarafından verilen gazdır. Evet inatçı hayvandır, cüssesine göre kuvvetlidir ama hepi topu 20 kg'dır. Ejderha değildir, çenesinin 3 ton bastığı, kurşun işlemediği falan hep şehir efsaneleridir ve aslı astarı yoktur. Çevik, acı eşiği yüksek ve oyuncu bir köpektir sadece.

Amerika'da bazı enstitülerde, zihinsel özürlü çocukların rehabilitesi için pit bull kullanılır. Çocuklar kulağını çekmiş, gözüne parmağını sokmuş pek aldırmaz. Canı yanar muhakkak ama ani tepki vermez. Onun derdi sizin mutlu olmanızdır.

Yeni doğmuş bir bebeğim olsa, hiç gözüm arkada kalmadan pit bulluma emanet ederim. Köpeklerimin hepsi daha önce kendilerini, sevgi konusunda ispatlamış hayvanlardır. İlk Resimde büyük kızım Maça, büyük oğlum Cimcim ile ve ikinci resimde küçük kızım Bozo, Cimcim'i emzirirken. Son resim Maça ve Angora tavşanı.

Eklenti 51313
Eklenti 51314
Eklenti 51315

Sayın todor.Pitbull unuzu gerçekten çok beğendim çok sağlıklı bi american pitbull terrier.

Todor 30-10-2008 20:48

Teşekkür ederim. Bekir Coşkun'un yazısı sonuna kadar katıldığım bir yazı. Kötü köpek yoktur, kötü köpek sahibi vardır. Zavallı insan her hayvana eziyet etmekten zevk alır. Geçen bir yerde at dövüşü fotoğrafları gördüm. Normal şartlarda atlar birbirine saldırmaz. Ama insan ne yapmış, ortaya bir tane kısrak bağlamış ve iki aygırıda yanına salmış. Ortalık kan revandı. Horoz da dövüştüren insan, beta balıklarını dövüştüren insan.

Ama ne beta balığı yasaklanıyor, ne horoz. Yasaklana yasaklana benim masum kızım yasaklanıyor. Neyseki benim kızım 9 yaşında ve kanun çıkmadan önce sahiplenmiştim.

küçük_bahçe 31-10-2008 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cello_001 (Mesaj 308327)
İşte bende buna sinir oluyorum nedense her zaman kötü olan şeyler yazılyor ve göze batyor ben bi yıldır besliyorum dogo ne bi çocuğa saldırdı nede gereksiz yere saldırdı köpeğin nasıl olacağı köpege değil sahibine bağlıdır.İlk önce gerçekten güzel bi araştırma yapın sonra burda bize nasıl köpek besliceğimizi öğretin.Süs köpeği die adlandırdığımız spanien cocier dünyanın ısırma eğilimi en yüksek köpekleri arasındadır.www.argentindogo.com bu siteye bi bakın dogo ların belgeseli var izleyin sonra yorum yapın.

Sn.cello_001 yazdıklarım içerisinde, size nasıl köpek beslemeniz gerektiğini öğretmeye çalışan bir cümle ben göremiyorum. Ben size neden diye sordum, bu şekilde bir cevap vermek yerine şu nedenle diye bir açıklama yapmanız yeterliydi. Önerdiğiniz site içerisinde Argentin dogo hakkında olumsuz bir açıklama olması zaten beklenemez ayrıca sizin ve benim bakış açımın da aynı olması beklenemez.

cello_001 31-10-2008 14:23

Ozaman sizde kim böyle bi köpeği beslemek isterki die bi lafı etmeyin.Ben beslerim kimseyide ilgilendirmez.Ayrıca sayın todor newfoundland sıcağa hiç gelemiyen bi köpektir.Neden dogo sorusunada şöyle bi cevap vereyim "beslemeden alyamazsınız".

Saygılar...

cello_001 31-10-2008 14:25

Çok şanslısınız gerçekten.Kanun çıkmadan önce sahiplenmişsiniz ne güzel.

küçük_bahçe 31-10-2008 15:12

"Yanlış anlamayın ama çok merak ediyorum bir insan böyle bir köpeği neden beslemek ister."
Siz bu cümleyi kim böyle bir köpek beslemek ister ki diye anlıyorsanız sizin güzel görüşünüzdür. Saygı duyarım. Haklısınız sizin beslediğiniz köpek beni hiç alakadar etmez.

Todor 31-10-2008 15:47

Sanırım Sayın Cello, toplumda bizim beslediğimiz ırklar üzerindeki olumsuz kanaatlerden çok sıkılmış olacak ki, hemen savunmaya geçmiş. Oysa kimse Sayın Cello'ya akıl vermedi, öneride bulunmadı. Ben çok sıcak kanlı, insancıl oldukları için ya da puma avına çıktığım için tercih ediyorum gibi bir sebep yeterliydi.

Benim beklediğim detayları ile beraber bu sebebin açıklanması idi.

Ayrıca Sayın Cello, benim Dogo Argentino beslememiş olduğumu düşünmenizde bir hata. Böyle bir fikre nerden kapıldınız bilmiyorum. Her hangi bir yerde dogo besleyip beslemediğime dair bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum.

cello_001 31-10-2008 18:31

Madem bütün oklar beni gösteriyor şöyle söyleyim.Yaklaşık 10 yıldır ben köpek besliyorum son 2 yıldır yaşımın daha ilerlemesi sebebi ile köpekler dünyasına daha çok araştırmaya başladım.İstediğim köpek her alanda gerçekten başarılı olmalıydı.Diğer köpeklerle ve diğer hayvanlarla olan ilişkisi olsun (bunları eğitimsiz bi köpeği baza alarak yazıyorum) çocuklarla olan ilişkisi diğer insanlara karşı olan ilişkisi vs bakarak köpekleri inceledim.Her köpekte illaki sabihini koruma evini koruma istedi vardır.Bu istek dogoda daha ağır basıyordu.Vede bende az bulunan bende olsun isteği var.Böyle bi araştırma yaptım köpekler aleminde hoşuma giden 3 ırk oldu.1 ARGENTİN DOGO,2 CANE CORSO İTALİANO,3AMERİCAN BULDOG.Cane corso çok iyi idi hatta şöyle söyleyim dogodan tek farkı rengi siyahtı.Renginin siyah olması sebebi ile eledim.American bulldog ta çok iyi idi bunuda renklerinde değişiklik gösterdiği için eledim.Geriye sadece argentin dogo kaldı ve beyaz renge olan aşkımda beni bu gerçekten kusursuz olan ırkı almaya itti.Çok uğraştım,çok fazla para harcadım,günlerce evimden uzak kaldım,ama sonunda kendi yerinden yani arjantinden bi argentin dogo getirttim.İlk başta çok düşündüm yeni aldığımda ben acaba hatamı ettim,ben salakmıyım gidip bi köpek için bu kadar para harcadım bu kadar uğraştım.Ama şimdi bakıyorum salak değilmişim gerçekten harika tek kelime ile mükemmel bi köpek hiç eğitim verilmeden bu kadar şeyi yapması olsun çocuklarla oyun oynaması beni o kadar çok sevindiriyorki anlatamam.Ben bu nedenden dolayı bu kadar sert çıktım lütfen yanlış anlamayın eğer bi kusurum olduysa özür dilerim.

saygılar...

limon 31-10-2008 18:48

Yan komşumda Dogo Argentino var. Aşırı sevgi gösterisinde bulunan, çok oyuncu ve hareketli, evdeki 6 aylık bebekle beraber büyüyen bir köpek. Ayrıca yabancılara aynı bizim köpeklerimiz gibi havlayarak tepki veriyor. Ama hassas bir köpek olduğu doğru, ilk aldıkları yavru kısa zamanda ölmüştü, şimdiki ile de yaşaması için uzun süre çok uğraştılar. Bu köpeğin özelliklerini hiç bilmiyordum, buradaki yazıyı okuyunca şaşırdım. Neden özellikle bu ırkı istediği konusunda bir bilgim yok ama en kısa zamanda soracağım.

AKbaş larla ilgili bilgisi veya deneyimi olan var mı? Trt de bir belgeselde izleyip hayran olduğum bir köpek ırkı.

Todor 31-10-2008 18:59

Akbaşlar çok duygulu, insan ve hayvanlarla arası son derece iyi, soğuğa karşı dayanıklı, sıcaktan rahatsız olan, erkeklerine geniş arazi gereken, görevine sadık bir ırk olarak biliyorum.

Kudret 31-10-2008 19:19

Maçayı tanıyana kadar aklımıza yerleştirilmiş vahşi pit bull hikayeleri her gördüğüm pit bull dan korkmamı gerektiriyordu. Ancak benim yakından görme fırsatı bulduğum Maça bütün bu korkuları yenmemi sağladı. Gerçekten insana yakın, duygusal, sevgi dolu.:) Todor'dan da böyle bir köpek beklenir zaten.;)

Todor 31-10-2008 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret (Mesaj 308798)
Todor'dan da böyle bir köpek beklenir zaten.;)

Bak şimdi. :p

Esasen bütün köpekler sevgi doludur. Her biri sevgisini göstermek için fırsat kollar. Ama bazı köpeklerin, geçmişteki tecrübeleri bu sevgilerini bastırmaları gerektiğini söyler.

Mesela insana kuyruk sallayarak gittiğinde kafasına yediği bir tekme, onun bir daha insana temkinli yanaşmasını gerektirir. Ya da önceki sahibi, vahşi olması için onu karanlık bir odada insan görmeden, arada döverek büyütmüş olabilir. Çocuklar türlü eziyet etmiş olabilirler.

Bilinmelidir ki, sebepsiz hiç bir köpek sizden kaçmaz. İlla ki eskiden kalma acı bir deneyimi vardır.

Sadece köpekler değil, ineklerde bile böyledir. Mesela bizim köyde bir inek, etekli birisine kendisini sağdırmaz. Aynı kişi pantalon giyip geldiğinde inek hiç itiraz etmeden sütünü verir. Demek ki, daha önceki sahibesi bu hayvana bir şey yapmış. İnek eteğe şartlanmış.

cello_001 31-10-2008 22:32

Akbaş güzel bi ırktır.Sayın todorunda dediği gibi geniş arazi isteyen bağlanmaya gelemeyen bi ırktır.Eğer yeriniz varsa besleye bilirsiniz.Çok iyi bekçidir.Efendisini ve ailesini büyük bi sabır ve sadakatle korur.Asgari bi eğitimle çok iyi bi kişilik kazandırılabilir.

cello_001 31-10-2008 22:41

köpeklerin gerçek yaşları

Köpek---İnsan
2 ay--14 ay
6 ay--5 yaş
8 ay--8 yaş
12 ay--14 yaş
18 ay--20 yaş
2 yaş--24 yaş
3 yaş--30 yaş
4 yaş--36 yaş
5 yaş--40 yaş
6 yaş--42 yaş
7 yaş--49 yaş
8 yaş--56 yaş
9 yaş--63 yaş
10 yaş--5 yaş
11 yaş--71 yaş
12 yaş--75 yaş
13 yaş--80 yaş
14 yaş--84 yaş
15 yaş--87 yaş

kaynak:www.argentindogo.com

tolgahann 31-10-2008 22:49

Aaa şimdi benim kızım benden daha mı büyük:eek:.Artık ona abla desem daha doğru olur heralde:D

by_kiki 31-10-2008 22:54

ihtiyar doğuyormuş bu köpekler ya :D

Metin Y. 01-11-2008 19:17

Köpeklerin "yüz" okudukları ortaya çıktı

1 Eklenti(ler)
Köpeklerin insanlar gibi, başkalarının yüzlerindeki kızgınlık, öfke veya mutluluk işaretlerini okuyabildikleri ortaya çıktı.

Bilim adamları, köpeklerin binlerce kuşak boyunca “beklenmedik tekme” yememek için, “yüz okuma” yeteneklerini geliştirecek şekilde evrimleştiğine inanıyor. Daha önce yapılan araştırmalarda, bilim adamları, yüzün sağ tarafının duyguları daha iyi gösterdiğini, çünkü duyguların beynin sol bölgesi tarafından kontrol edildiğini kanıtlamıştı. Bu nedenle, birçok insan biriyle karşılaştığında, karşısındaki insanın yüzünün sağ tarafında yansıtılan hisleri anlayabilmek için gözünü sola çeviriyor ve buna “sol göz meyli” deniliyor.

Lincoln Üniversitesi’nden Dr. Kun Guo ile ekibi, 17 köpeğe insanların, köpeklerin, maymunların cansız objelerin resimlerini göstererek, yüz ve göz hareketlerini inceledi. Araştırmada, köpeklere hayvan resimleri gösterildiğinde, hayvanların gözlerinin resim üzerinde eşit şekilde gidip geldiği, insan resimlerine baktıklarındaysa, tıpkı insanların yaptığı gibi gözlerinin sola kaydığı saptandı. Bir başka araştırmada da köpeklerin mutlu veya nötr ifadelerden ziyade kızgın yüzlere bakarken sola bakma eğiliminde olduğu tespit edildi.

Anadolu Ajansı

Todor 01-11-2008 21:16

Kanada'da sara hastasi bir kadın için, eşlik köpeği olarak Stafforshire pit bull terrie melezi köpek kullanılması hakkında bir program izlemiştim.

Anlatılana göre, kadın krize girmeden 15 dakika önce çok ufak bir mimik veriyormuş. Köpek kadının suratındaki bu ufacık değişikliği fark ederek, 15 dakika sonra kriz geliyor, kendini sağlama al gibisinden bir işaret yapıyormuş.

Ama kadın sokakta ise ve kendisini sağlama alamıyor ise, sara krizi başlayınca köpek kadının üzerine çıkıp, kendine zarar vermesini engelliyormuş.

tolgahann 01-11-2008 21:23

:eek:Ne kadar ilginç bir bilgi.O küçücük mimiği bile gözden kaçırmıyormuş yani

memet 01-11-2008 21:59

Ortalama iki yüz kadar kelimeyi anlamlarını bilecek biçimde öğrenebiliyorlar. Zaten günlük yaşamda bu kadar kelime bize de yetiyor.

cello_001 04-11-2008 20:30

Bir Sokak Köpeğinin Dramı

Ben bir sokak köpeğiyim

sokakta doğdum sokakta büyüdüm
annemi tanıdım sadece boz dediklerinden, irice her gün çöpleri karıştırıp önce kendini, sonra bizleri doyururdu belediye tarafından vuruldu

ben bir sokak köpeğiyim

sokakta doğdum sokakta büyüdüm babamı hic tanımadım
annemi sokakta kaybettim insanlar basta sevdi beni
küçükken ''ne sevimli..'' derlerdi sonra büyüdüm artık ''ne çirkin şey''dim artık ''sokak köpeği''ydim artık ''kuduz köpek''tim
hayır, gerçekte değildim bu onların bana hitap sekliydi
ben yine bendim iste bir sokak köpeği sokakta doğmuş
sokakta büyümüş

birgun geldiler boynuma ipi geçirdiler beni ''ora''ya goturduler
benim gibiler vardı onlarcası, yüzlercesi sağlıklısı, sakatı
hastalık vardı, esaret vardı ama karnimiz doyuyordu artık ''9 numara''daydım ikamet ettiğim dünya bu kafesti
birkaç bakici ve gönüllü bizimle sadece onlar ilgili

sıra bize gelmek bilmiyordu burada günler gecmek bilmiyordu
dışarı çıkmak hayaldi sokaklar bizim için tehlikeliydi

ayni kafeste yaşıyor ayni kafeste uyuyoruz ayni kafeste yemek yiyor
ayni kafeste tuvaletimizi yapıyoruz evet, biraz da kotu kokuyoruz...

simdi ev ' lenmemiz gerekiyormuş insanlar tarafından evlat edinilmemiz gerekiyormuş yoksa ölecekmişiz
30 gün içinde....

anneme mi kavuşmalı yoksa?
çok üzgünüm
çok çaresizim
sucum ne benim?
ben bir sokak köpeğiyim....

cello_001 04-11-2008 20:37

Dünyayı Değiştiren On Köpek

1 ve 2: Strelka ve Belka
Laika uzaya gitmiş gitmiş ilk köpek olabilir ama 1960 yılında Sputnik ile uzaya giden Strelka ve Belka dünya yörüngesinde başarılı ile kalıp geri dönen ilk canlılar oldular. Dolayısı ile onların bu yolculuğundan daha çok şey öğrenildi.

3: Peritas
Köpeği Peritas olmasa Büyük İskender asla büyük olamıyabilirdi. Büyük İskende, pers kralı 3. Darius’un orduları ile savaşırken Peritas sadırmakta olan bir filin üzerine atlayarak hortumunu ısırdı. Böylece Byük İskender hayatta kaldı. Batı dünyasının temelleri sayılan imparatorluğunu kurdu.

4: Charlie
Küba füze krizi sırasında Başkan Kennedy karmakarışık Savaş Odası’na oğlunun Galler teriyesi köpeği Charlie’yi getirtti. Köpek, herkesin onayladığı şekilde Kennedy’nin kucağında oturmak sureti ile başkanı sakinleştirdi. Sonunda krizin aşılması için kararlar verdi.

5: Jofi
Sigmund Freud terapiler sırasında chow chow cinsi köpeği Jofi’yi de bulunduruyordu. Günlüklerinde ki notlar köpeğin hastaları rahatlattığını söylüyor. Bu notlar bugün terapide kullanılan hayvanlar için temel oluşturuyor.

6: Urian
VII. Henry, Aragon’lu Catherine’den boşanmasını onaylamak üzere Kardinal Wolsey’yi Papa ile görüşmeye gönderdi. Görüşme sırasında Papa o zamanlar gelenek olduğu şekilde çıplak ayak parmağını öptürmek üzere Kardinal’e uzattı. İşte tam bu sırada Kardinal’in köpeği Urian fırlayarak Papa’nın ayağını ısırdı. Papa Clement çılgına döndü, boşanma iptal edildi. Bunun üzerine VII. Henry de Katolik Kilise’yi iptal ettiğini açıkladı. Bu olay devlet ve kilisenin ayrılma noktasıdır.

7: İsimsiz bir Newfoundland
Napoleon 1815′te Elba adasındaki sürgününden kaçarken dalgalar yüzünden tekneden denize düştü. Bir balıkçının köpeği suya atladı ve boğulmakta olan despotu yüzer durumda tuttu.

8:Checkers
1957′deki “Checkers Konuşması”nda zamanlar bir senatör olan Nixon seçim kampanyasında 18.000 dolarlık bir yolsuzluk yaptığını itiraf etti. Bu ödeme içinde bir de hediye Amerikan Kokır Spanyel bulunmaktaydı. Nixon “Ve biliyor musunuz, çocuklar tüm çocuklar gibi köpeği sevdiler. Artık ne derlerse desinler onu geri vermeyeceğiz” dedi. Bu içten konuşma bir anda Nixon’ın popülerliğini arttırdı. Daha sonra da başkan seçildi.

9:Peps
Eğer Peps olamasa idi Wagner o muhteşem operaları hiç olamayabilirdi. Wagner bu Spanyeli özel bir koltuğa oturtur ve yeni komposizyonlarını ona çalardı. Köpeğin tepkilerine göre de bir pasajı atar ya da tutardı.

10: Donnchadh
1306 yılında İngiltere Kralı I. Edward, Robert Bruce’u bulabilmek için kendi köpeğini ona karşı kullanır. Köpek İngilizleri sahibine götürdüyse de daha sonra döner ve onun yanında savaşır. Robert Bruce İskoçya kralı olur.

Birkaç nesil sonra doğrudan Robert Bruce’un soyundan gelme Kral III. George’un akıldışı hareketleri Amerikalı kolonistlerin başkaldırmasına yol açar. Modern tıp III. George’un bariz deliliğini İskoç Stuart’larına (Robert Bruce ile başlayan İskoç kralları) özgü genetik bir hastalığa bağlıyor.

cello_001 18-11-2008 22:44

Köpeklerin Psikolojisi

KÖPEKLERİN PSİKOLOJİSİ

Köpeğin kendi doğasına ters düşen ve herhangi bir amaç taşımaksızın yapılan davranışların sebebi psikolojik problemler olabilmektedir. Bunlardan bazıları, sebebi dış faktörler olsa bile, köpeğin kendi içsel hesaplaşmalarıdır. Buna, anoraksia nevrosa dediğimiz sinirsel sebeplere dayalı iştahsızlık, depresyon, demoralizasyon ve sebepsiz kaşınmadan tutun, kuyruk yemeye kadar varan obsessif - kompulsif davranışlar örnek gösterilebilir. Bunlar genellikle insan - köpek ilişkisini doğrudan etkilemezler. Ancak bu ilişkiyi doğrudan etkileyen bozukluklar vardır ki, bunun en tipik örneği agresif (saldırgan) davranışlardır ve köpeğin anksiyetesi (gerginliği) dışarıya yönelmiştir. Bunların tamamı tedavi gerektiren psikolojik problemlerdir.

Öncelikle şu soruyu cevaplandırmalıyız: Köpekte problem olarak nitelendirdiğimiz husus gerçekten köpeğin problemi mi,yoksa bizim problemimiz midir? Aslında ortaya çıkan davranış problemlerinin önemli bir bölümü, köpek tarafından normal olan davranışların, insanlar tarafından anormal olarak algılanmasıdır. Bizler hayvanlardan, bizim gibi hareket etmelerini ve bizim monoton hayat düzenimize uymalarını bekleriz.

Tabii ki, evcilleştirmeyle birlikte, köpekler de kendi yetenekleri doğrultusunda bize uymaya çalışmışlardır. Ancak, bazen bizim isteklerimiz çok abartılı olabilmektedir. Maalesef, köpek için tamamen normal olan birçok davranış insan - köpek ilişkisine zarar verecek boyutlardadır. Örneğin; köpeğin evde liderlik iddiasında bulunması, köpeğin içgüdülerine ters düşmeyen, son derece normal bir davranıştır. Bu tür davranışlar, köpek açısından davranış bozukluğu olmasa da, köpeğin insanla beraber yaşamına olumsuz etki ettiği için, istenmeyen davranış sınıfına girer ve bunların giderilmesinde de psikolojinin tedavi yöntemleri uygulanır.

Bazı istenmeyen davranışlar, sadece basit bir nedenden dolayı oluşmaktadır. Örneğin; küçük bir oda içinde sürekli olarak havlayan bir köpek, geniş bir bahçe içine konulsa havlamayacaktır. Bunu da davranış problemi olarak nitelendirebilir miyiz?
Örneğin; yalnızlık endişesi diye adlandırılan problem nedeniyle, akşam eve geldiğimiz zaman birçok kıymetli eşyamızı köpeğimiz tarafından parçalanmış olarak bulabiliriz. Bir vakamda bunun sebebini bulmakta epey zorluk çekmiştim. Ama olayı iyice incelediğimde, bu problemin sebebinin çok komik ve basit olduğunu buldum. Köpeğin böyle davranmasının tek nedeni, gündüz vakti üst kattaki çocuğun oynadığı atariden çıkan acayip seslerdi. Hayvan bu seslerden dolayı gerginleşiyor ve gerginliğini bu şekilde çözüyordu. Eğer hayvana huzurlu bir ortam sağlayamamışsak ve havyan korkusundan dolayı bu tür davranışlarda bulunuyorsa, bu davranışı anormal diye nitelendirmeden evvel biraz düşünmemiz gerekmiyor mu?

kaynak=www.argentindogo.com

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025