agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Köpekler ve problemleri (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/10170.htm)

üzüm 10-10-2008 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 296563)
...Günde tek öğün yerine iki eşit öğün yemek vermek, ...

1 yaşından sonra tek öğün verilmesi gerekir diye biliyordum. Hem mide sağlığını, hem de yaşam süresini pozitif yönde etkiliyor olarak aklımda kalmış. Acaba öğün sayısı köpeğin cinsine, yaşam alanına göre değişebilir mi?

Bende veterinerimizden öğrendiğim zararlı yiyeceklerden bahsedeyim. Bizim yediğimiz yiyecekler bazen dostlarımız için zararlı olabiliyor. Bunlar şeker, çikolata, kızartılarak pişirilmiş her türlü kemik, balık kılçığı, patates kabuğu, baharatlı yiyecekler, çiğ yumurta.

m ü g e 10-10-2008 09:29

Köpekler İçin Zararlı Besinler
 
Çikolata: Köpekler için tehlikeli iki madde içerir. Biri theobromin, diğeri kafein. Köpekler için son derece tehlikeli olan bu maddeler, insan için üretilmiş tüm çikolata çeşitlerinde bulunur. Bitter ve koyu kıvamlı çikolatalarda daha da fazla miktarda var. Yaklaşık 60 gram kadar bir bitter çikolata, 10 kilogramlık bir köpeği zehirleyecek miktarda teobromin içerir. Bu maddelerin tüketilmesi ishale, kusmaya, titremelere, sinir sistemi problemlerine, nöbetlere, kalp rahatsızlıklarına ve hatta ölümle sonuçlanabilen sorunlara yol açabilir. Genel prensip olarak köpekler için özel hazırlanmış ve teobromin içermeyen ödül çikolataları dışındaki tatlıları köpeklerinize yedirmemelisiniz.

Soğan ve Sarımsak: Çok miktarda tüketildiğinde hemolitik anemi olarak adlandırılan türde bir kansızlığa yol açar. Çok çok az miktarda sarımsak zararsız, hatta bazen köpeklerde iştahı açma açısından faydalı olarak kabul edilebilir. Soğan ise sarımsağa göre köpekler için daha da tehlikelidir. Bu nedenle köpekleri az miktarda bile olsa soğan ve soğanla pişirilmiş yiyeceklerden uzak tutmak gerekir.

Yaş ve kuru üzüm: Sebebi henüz tam olarak bilinmemekle birlikte, üzüm hem yaş hem de kuru olarak yedirildiğinde köpeklerde zehirli olabilmekte. Üzümden kaynaklanan zehirlenmelerde köpeklerde uyuşukluk, kusma, ishal ve böbrek yetmezliği belirtileri gözlenmekte. Kuru üzüm ise bu açıdan daha büyük bir potansiyel zehirlenme riski.

Alkol ve alkollü yiyecek-içecekler: Köpeklerde alkolün emilimi çok hızlı olur. Bu nedenle alkol ve alkol içeren içecek ve yiyecekler ciddi zehirlenmelere, kalp problemlerine, nöbetlere, vücut ısısının düşmesine, böbrek tahribatına, bazen de koma ve ölüme yol açabilmekte.

Sığır, koyun ve tavuk kemikleri ve balık kılçıkları: Yutulduğu taktirde köpeklerde sindirim sisteminde ciddi tahribatlara ve bağırsaklarda yırtılmalara neden olabilir. Bu nedenle tüm kemik türlerini evcil hayvanlarınızdan uzak tutmalısınız.

Çiğ balık: İçerdiği tiaminaz enzimi nedeniyle köpeklerde B1 vitamini (tiamin) eksikliğine bağlı sorunlara yol açabilmekte. Özellikle düzenli ve uzun süreli olarak çiğ balık yiyen köpeklerde sinir sistemi ile ilgili ciddi hastalık tabloları karşımıza çıkabilmekte ve tiaminaz enzimi çok miktarda tüketildiğinde ölüme yol açabilmekte. Pişmiş balık bu tarz bir tehlike içermemekte.

Çiğ yumurta: Çiğ yumurta akının içinde bulunan avidin maddesi, vücutta B7 vitamininin (biotin) emilimini azaltmakta ve yetersizliğine neden olmakta. Bu durum ciddi deri ve tüy problemlerine yol açabilmekte. Bir diğer nokta, çiğ yumurtada salmonella olarak adlandırılan mikro organizmaların da enfeksiyon etkeni olarak bulunabileceği ve köpekleri hasta edebileceği.

Patates ve domates: Fazla miktarda tüketildiğinde içerdiği oksalatlardan dolayı sindirim sistemi, sinir sistemi ve idrar yollarında sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Domatesin yaprakları, dalları ve kökleri sadece köpekler için değil insanlar için de zehirli olabilir. Yeşil ve ham domatesler ile patates kabukları da köpeklere yedirilmemeli.

Çay, kahve ve kakao: Ksantin, kafein ve teheofilin gibi sinir sisteminde, idrar yollarında ve kalp kasında problemlere yol açan maddeler içerirler.

Ksilitol: İnsanlar için hazırlanan diyet ürünlerde bulunan bir madde olan ksilitol, köpeklerde kan şeker düzeyinin ani olarak düşmesine, depresyon ve koordinasyon bozukluğu gibi sinirsel belirtilere yol açabilir. Hızla tedavi edilmezse ölüme neden olabilir.

Ceviz ve makadamia fındığı: Zehirlenmelere yol açabilmekte.

Meyve çekirdekleri: Zehirli maddeler içerebilmekte. Ayrıca erik ve şeftali çekirdekleri gibi büyük çekirdekler, sindirim sistemi problemlerine ve özellikle tıkanmalara yol açabilir.

Mantar türleri: Köpeklerde özellikle yabani mantar türleri karın ağrısı, böbrek ve karaciğer harabiyetleri, kusma, ishal, kasılma, koma ve ölümle sonuçlanan zehirlenmelere neden olabilmekte.

Kedi maması: Çok fazla protein ve yağ içerdiği için uzun süre tüketildiğinde köpeklerde beslenme hastalıklarına yol açabilir.

Sucuk, salam, sosis, pastırma: Fazla miktarda baharat, sodyum, protein ve yağ içerdiği için çok miktarda tüketildiğinde köpeklerde ani sağlık sorunlarına yol açabilir.

Süt ve sütlü besinler: Çoğu kez laktozu tolere edemeyen köpeklerde sindirim sistemi problemlerine ve ishale yol açarlar. Sütü sulandırmak bu sorunu ortadan kaldırmaz. Köpeğinize sütlü bir şeyler vermek isterseniz az miktarda yağsız ve kaymaksız düz yoğurt verebilirsiniz.

Bebek mamaları: Özellikle yavru köpeklerin beslenmesinde kullanılması ciddi sağlık sorunlarına ve yetersizliklere yol açabilmekte.

Trabzon hurması: Bağırsak tıkanmalarına ve ishale neden olabilmekte.

Küçük Hindistan Cevizi (muskat - hintcevizi): Zehirlenmelere ve ölüme neden olabilmekte. Bunlara ilave olarak fazla tuzlu yiyecekler vücuttaki elektrolit dengeyi bozarken, şekerli gıdalar köpeklerde şeker hastalığına, diş problemlerine ve kilo almaya neden olabilmekte.

Karaciğer: Fazla miktarda karaciğer yedirilmesi A vitamini zehirlenmesi yapabilir.

Küflü, bayat gıda: Komaya sokabilir, ölümüne sebep olabilir.

Sofra artıkları: Uzun vadede ciddi beslenme yetersizliklerine ve metabolizma hastalıklara neden olabilmekte.

Kaynak
www.petarkadas.com

Todor 10-10-2008 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzum (Mesaj 296747)
1 yaşından sonra tek öğün verilmesi gerekir diye biliyordum. Hem mide sağlığını, hem de yaşam süresini pozitif yönde etkiliyor olarak aklımda kalmış. Acaba öğün sayısı köpeğin cinsine, yaşam alanına göre değişebilir mi?

Bende veterinerimizden öğrendiğim zararlı yiyeceklerden bahsedeyim. Bizim yediğimiz yiyecekler bazen dostlarımız için zararlı olabiliyor. Bunlar şeker, çikolata, kızartılarak pişirilmiş her türlü kemik, balık kılçığı, patates kabuğu, baharatlı yiyecekler, çiğ yumurta.

Benim bilgilerimde yavru köpeklerin günde 4 kez, 6 aylık köpeklerin günde 2 kez, erişkin köpeklerin günde bir kez beslenemesi gerektiği yönünde. Ve bu öğünün en geç sabah 9'da olması gerekiyor. Gece verilen yemekler köpekleri olumsuz etkileyebiliyor. Tabi bu her gün aynı saatde olmalı. Benimkiler sabah 8'e 10 kala kapıya dizilirler. Bilirler ki, 10 dakika sonra yemek saati.

Gün içinde bir daha başka bir ana öğün yemezler. Ancak benden otlanırlar. Oysa bu hiç sağlıklı değildir. Köpeğin sofradan beslenmemesi gerekir. Ne kadar kendilerini acındırılarsa acındırsınlar, ne kadar içli bakarlarsa baksınlar sofradan yemek verilmemelidir. Bu dilenciliğe yol açar. Fakat bazı şeyler sizin kontrolünüzde olmuyor. 4 köpekli bir eve gelen misafirler, köpeklerle arkadaş olabilmek için sofradan bana çaktırmadan bir şeyler veriyorlar. Maksat köpeklerin onları sevmesi ve ısırmaması. Ortalıkta serbest dolaşan pit bull, rotwailer olunca ben de bu davranışı hoşgörüyle karşılıyorum ama, köpeklere öğrettiğim sokaktan bir şey yememeleri gerektiği bir anda hikaye oluyor. Oysa bu en zor eğitim ve çok vakit alıyor. Bu eğitim bozulduğu zaman Acı badem olayında olduğu gibi çok üzücü sonuçlar doğurabiliyor.


Çiğ yumruta 6 aylığa kadar olan köpeklere verilebilir. Çiğ yumurta köpeklerde sesin kalınlaşmasına ve gürleşmesine sebep olur ki, bekçilik yapan köpeklerde bu aranan bir özelliktir. Fakat daha ilerdeki yaşlarda verilmek isteniyor ise sadece sarısı verilmelidir. Çiğ verilen yumurta beyazı, albumin eksikliğine yol açar. En iyisi haşlayarak, kabuğu ile vermektir.

cemo 10-10-2008 19:00

Bu yazılanları eşime acilen okutmam lazım.
Bizim paşa o kadar düzensiz ve dengesiz besleniyor ki. Eşim, sürekli bişeyler veriyor. Yemek saati falan diye birşey yok. Devamlı mama kabı önünde, kabında hep bişeyler var. Evin birkaç köşesinde mama kabı var. Artık paşa da öyle bir seçici oldu ki, köfteyi bile minik parçalara ayırmayınca yemez oldu:(
Geceleri bile, sahura kalkar gibi uyanıp yemek yiyor. Yapma diyoruz ama dinletemiyoruz.
Nolur, siz bişeyler yazın, ben okutayım da belki vazgeçer böyle yapmaktan. Poğaça bile veriyor sabahları.:(( Çocuklara da böyle yapmıştı:))

tolgahann 10-10-2008 19:26

Sn. Cemo doğru olan tabikide günde tek öğün verilmesi ama eşinizi de anlıyorum.Ben köpeğime günde tek öğün yemeye alışması için günde sadece sabah 10:00 da mama vermeyi denemiştim ama akşam üstü ben yemek yerken karşıma geçip küçük emrah gibi bakmıyormu ozaman dayanamıyorum işte.Bu arada köpeğimin 4600 gr. ağırlığında bir yorkshire terrier olduğunu göz önünde bulundurarak tek öğün eğitim eylemime son verdim.

cello_001 10-10-2008 19:28

Köpeklerin en büyük sağlık sorunları obeziteleridir.Eğer köpeğiniz o kadar yemek yiyorsa birden yemeği kısarsanız sağlık sorunlarında düzensizlik olur.O yüzden yavaş yavaş yemeği kısın böylece köpeğiniz hem az yemeye alışacak hemde sağlık sorunları olmıcaktır.

Bi mama tarifi yazayım evde kendiniz hazırlıcağınız bi mama hazrı mamalara felan güven olmuyor.
Çok az tavuk **** koyun etini varsa düdüklü tencerede kaynatın yanlız kullandığınız et tadımlık olıcak ve kaynakatan ericek,
O gün evde hangi sebze varsa (kabak,patlıcan,maydonoz v.s.) pirinç **** bulgur ile pişirin sonrada mixer yardımı ile karıştırın.

Ben bu mama yı kullanıyorum hiç bi problem yaşamadım hem yapımı kolay hemde besleyici
günde sadece 20 dakikanızı ayırmanız yeterli.

saygılar...

m ü g e 10-10-2008 19:48

Köpek Beslenmesinde Yapılan Hatalar
 

1.Ev yemekleri artıkları verilmesi:
İnsan ve köpek sindirim sistemi, sindirim karakteri, barsakların uzunluğu gibi bir çok açıdan farklılık gösterir. Bu sebeplerden insan beslenmesinde kullanılan gıdalar köpek ve kediler için uygun olmayıp, bazıları tehlikelidir. Örneğin patlıcan nikotin içerir, çok kullanılan havuç ise ağır lifli yapısı ile emilimi olmayıp, sindirim sistemini aşırı yorar, ekmek ise mayalı yapısı ile mide de gastrit, bulantı, aşırı gaz ve sonunda kusmalara yol açabilir. Kuşlara kuş yemi, balıklara balık yemi yediriyoruz.Köpeklere neden ev artıkları veriyoruz? Neden onları tehlikeli sonuçlara (Mide-barsak hastalıkları,karaciğer ve böbrek dejenerasyonları, iskelet sisteminde bozukluklara bağlı yürüme hataları, aşırı ve durdurulamayan tüy dökülmeleri, huysuzluk, saldırganlık ve bir çok daha başka sağlık problemleri.) götürecek bu gıdaları kullanıyoruz? Bu soru ciddi biçimde sorulmalıdır.

2.Her türlü kemik verilmesi!(Çok tehlikeli):
Günümüzde kemiğin çok masum bir yiyecek olmadığı bilinmektedir. Yapılan araştırmalar kemiğin ani barsak yırtılmaları sonucu köpek ve kedileri ölüme götürebildiğini kanıtlamıştır. Zaten besleyici özelliği olmayan kemik barsaklarda hiç bir şekilde sindirilememekte ve tüm sindirim sisteminden olduğu gibi geçerken çeşitli sıyrık, yırtıklara yol açabilmektedir. Bunun sonucu iç kanama ve ölümdür. Meslek hayatım boyunca bu tarzda bir çok olaya şahit olduğumu da belirtmeliyim.

3.Sakatat (Akciğer,işkembe vs) verilmesi:
İnsanlarda hasatalık oluşturan mikrop ve parazitlerin bir kısmı hayvanlardan bulaşır. Bunlar büyükbaş hayvanların iç organlarında yaşar ve bunları yiyen köpekler aracılığı ile insanlara bulaşır. İşte akciğer ile verem başta olmak üzere Kist Hyadatit,parazit yumurtaları köpek ve kedilere onlardan da insanlara bulaşır. Hiç bir besleyici özelliği bulunmayan akciğerin(Beyaz ciğer) köpek ve kedilere verilmesi toplum sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Dünyada hayvan artıklarının köpek ve kedilere yedirilmesi yasaklanmıştır.

4.Şekerli, baharatlı gıdalar

5.Şarküteri tipi insan yiyecekleri (Sucuk,sosis vs.)

Kaynak : Doç. Dr. Tamer Dodurka
hepsievcil.com

cemo 10-10-2008 19:55

Arkadaşlar paşa zaten az az ve sürekli yiyor. Ama ne hikmetse veteriner kilosu normal diyor. Kemik falan yemiyor. Tavuk yemiyor, sanırım pek şımardı bu:) kendini insan sanıyor.
Eee babamız bu kadar şımartırsa olacağı bu:)

cemo 10-10-2008 19:57

Teşekkür ederim cello, bu tarifi bir deniyeyim.

cello_001 10-10-2008 20:05

Rica ederim cemo

limon 10-10-2008 20:08

Hayvan bakmak ta tıpkı çocuk bakmak gibi demiştim ya. Kimse diğerinin yetiştiriş tarzını beğenmez. :)

Bize veterinerimiz küçükken mama kabı hep dolu olsun demişti. Çiftlik sahibi ise önüne mama bırakma sakın demişti. Veterinerimiz sakın çiğ kemik verme demişti. Çiftlik sahibi ise sakın kemiği haşlayıp vermeyesin, uçları iğne gibi olur, bağırsaklarına batar demişti. :) Aslında iki taraf ta haklıydı, veterinerimiz evde çocuk var, çok içli dışlıyız diye parazit sorunu olmasın diye haşlayın diyordu. Çiftliği olan arkadaşımız, köpeklerle bizler gibi içli dışlı olmadığından, sebepsiz sevmeye bile karşı olduğundan (köpeklerin doğasının bozulduğunu iddia ediyor, aslında haklı) çiğ kemiğin yağlı dokusu olduğundan, uçlarının asla iğne gibi olmayacağını ve köpeğe yararlı olacağını savunuyordu.

Veterinimiz bize akıl verirken kendi köpeği komşu kebapçılardan çıkmayıp obez oluyor o başka ;)

Alman Çoban Köpekleri, iri göründükleri halde çok az yemek yiyorlar. Hele sıcak havalarda yemeği tamamen kesiyorlar. Ancak havalar serinleme başlayınca üşümesinler diye, bahçede bakılan köpeklerin biraz yağlanmasında fayda var diye biliyorum.

cemo 10-10-2008 20:25

Evet benim eşimde çocuklara baktığı gibi bakıyor ve şımartıyor paşayı.:((
Benim endişem, bu beslenme onun ömrünü kısaltır diye.

cello_001 10-10-2008 20:28

Köpek bakımı konusunda herkez bişe söylüyor bu çok doğru.Ama şunu bilmemiz şarttır çiğ her türlü canlıya zarar veriyor bunu gözlerimle gördüm.Çukurova Üniversitesinde görev yapan bi tanıdığımız var bize bi kaç resim gösterdi ve çiğ etin zararını daha iyi anladım.Kemik hangi şartlarda olursa olsun zarar veriyor.Ben buna tam inandım eskiden köpeklerime hep kemik veriyordum tuvalette felan gerçekten çok zorluk çekiyorlardı.Şimdiki köpeğime kemik vermiyorum hiç bir problem yok herşey gayet iyi.Bahçede bakılan köpeklerin yağlanma felan gibi bi ihtiyacı olacağını zannetmiyorum çünkü köpekler mevsime göre tüy değiştirir.

Todor 10-10-2008 20:35

Kemik verilmesi diş sağlığı için gereklidir. Arada sırada, bir lokmada yutamayacağı, kemireceği kemikler verilmesi gerekir. Kaval kemikleri idealdir. Ben dana kaval kemiği veriyorum. Daha küçük ırk köpekleri olanlar kuzu kaval kemiği verebilir.

cemo 10-10-2008 21:13

Kesinlikle kemik kemirmiyor bizim köpeğimiz. Nasıl sevdireceğiz bilmiyorum.

cello_001 10-10-2008 21:32

Yapay kemikler var onları deneye bilirsin.

üzüm 10-10-2008 21:44

Çiğ kemik/et parazite, kızartılmış veya mangalda pişirilmiş kemikde (bu tür kemikler kırıldığında testere ağzı gibi kırılıyor) mide veya bağırsakta delinmelere neden olabiliyor . Ben belirli aralıklarla haşlanmış koyun/kuzu kaval kemiği veriyorum.

(İnsan? eli ile zehirlenme olasılığına karşı çiğ et / kemiğe alıştırmamak gerektiğini düşünüyorum.)

Köpekler arada bir popolarını yere sürterler. Bunun nedeni kakalarını kendilerine değmeden biraz uzağa yapabilmelerini sağlayan anüslerindeki hava keseleridir. Bu keseler kendiliğinden patlamazsa acı verir. Köpeklerde acı/rahatsızlık veren keseleri patlatmak için popolarını yere sürter. Köpeğin yediği kemik bu keselerin patlamasına yardımcı olur diye biliyorum.

Sayın Todor'un dediği gibi bir lokmada yutamayacağı irilikte olmalı. Gözümüzün önünde bir arkadaşımızın köpeğini kaybediyorduk. Ağzına aldığı bir omur üst damağın en arkasına batıp nefes almasına engel olmuştu.

Aynı saatde olması koşulu ile yemek sabah veya akşam üstü verilebilir. Yazın hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde yemek vermek yanlış diye biliyorum. Ben hava kararmadan 1-1.5 saat önce yemek veriyorum. Bunun nedeni gece daha aktif olması.

cemo 10-10-2008 22:09

Keseyi de veteriner patlatıyor sn Üzüm.
Yapay kemikleri önceleri kemiriyordu, şimdi onu da bıraktı.

cello_001 10-10-2008 22:19

Köpeğiniz kaç yaşında?

cemo 10-10-2008 22:23

3 yaşında sn cello.

cello_001 10-10-2008 22:26

Yaşı daha gençmiş.Gerekli olan spor ve yürüyüşü yaptırıyormusunuz ?

cemo 10-10-2008 22:27

Günde 3 kez yürüyüşe çıkıyor. 2 si kısa biri uzun yürüyüş sahilde. Şu an dışarıda yürüyüşte.

cello_001 10-10-2008 22:40

Ya ilginç bi durum var burda.Hiç çiftleştirdiniz mi sayın cemo

cello_001 10-10-2008 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 297250)
Bizim köpek normal yemeğini kuru mama olarak sabah erken yer. Ancak sonraki tıkınmalarını göz önüne alarak miktarını biraz azalttık. Soğan, sarımsak ve acı biberi kendiliğinden yemez. Şeker, tatlı, çikolata, kızartmalar (zaten bizde pek olmaz), çiğ yumurta ve çiğ et/kemik, patates hiç vermedik. Bunların dışında ne olursa yer. Özellikle her türlü meyve, sebze, ekmek, pide, yoğurt hiç ayırd etmez. Yiyecekleri sofradan veya evdeki başka herhangi bir yerden kendisi almaz, teşebbüs de etmez ama verilmesini sağlar bir şekilde (küçükken bir kere biz görmeden sofradan salata çaldıydı yalnız).

Havuç kemirmesi, elmayı ön dişeriyle soyarak yemesi seyretmeye değer. En son bizden görerek bahçeden olgunlaşmış domatesleri toplamaya kalkıştığında zılgıtı yemişti :)

Çikolatanın içindeki bir madde köpeklerin ölümüne sebep olablir buna çok dikkat edin

kaynak : www.argentindogo.com

cello_001 11-10-2008 00:38

Ben verdiniz veya vermediniz demedim.Sadece bilgi olması için yazdım.Siz çikolata veya şekerli ürünleri yazdığınız için hatırlatma olarak yazdım.Zaten orda belirtmişsiniz verdiklerinizi.

üzüm 11-10-2008 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 297091)
Bu yazılanları eşime acilen okutmam lazım.
Bizim paşa o kadar düzensiz ve dengesiz besleniyor ki. Eşim, sürekli bişeyler veriyor. Yemek saati falan diye birşey yok. Devamlı mama kabı önünde, kabında hep bişeyler var. Evin birkaç köşesinde mama kabı var. Artık paşa da öyle bir seçici oldu ki, köfteyi bile minik parçalara ayırmayınca yemez oldu:(
Geceleri bile, sahura kalkar gibi uyanıp yemek yiyor. Yapma diyoruz ama dinletemiyoruz.
Nolur, siz bişeyler yazın, ben okutayım da belki vazgeçer böyle yapmaktan. Poğaça bile veriyor sabahları.:(( Çocuklara da böyle yapmıştı:))

Sayın cemo, köpeğinizin sağlığı için yemek düzenini sağlamalısınız. (size söylüyorum, eşiniz anlasın ;))

İnternet'den bir kaç bilgi (yavrular, hamile, emziren ve sağlık problemi olan köpekler haricinde erişkin köpekler için):
Günde bir, günde iki ve tüm gün beslemede en kötüsü tüm gün beslemek. Köpeklerin (kedilerin de) 1 numaralı motivasyon nedeni yemek. Her ne kadar yürüyüşe gitmek, arkadaşıyla oynamak onları motive etsede, yemeğin yerini bir şey tutmaz. Tüm gün beslemede köpek yiyeceğine heyecanla yaklaşmaz. Eğer köpek yemeğine heyacanla yaklaşmıyorsa mutsuz bir köpektir.

Tüm gün beslemenin diğer olumsuz yönüde sindirim sistemine etkisidir. Köpeklerin sindirim sistemleri uzun aralıklarla çalışmaya göredir.

Günde bir ile günde iki kere beslemeye gelince günde 1 kere beslemek en iyisi. Ama gün içi verdigimiz atıştırmalıklarla sindirim sistemini çalıştırmaya devam ettirdiğimiz için bunu uygulamak gerçek anlamda çok zor.

Sayın cemo, geçiş sürecini alıştıra alıştıra yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Örneğin her gün bir mama kabını kaldırarak tek bir kaptan yemeye alıştırabilirsiniz. Daha sonra aralıklı öğün için alıştırmalara geçersiniz.

Dostlarımızın daha sağlıklı olması, bizimle birlikte uzun bir ömür geçirebilmesi için yemek düzenine dikkat etmemiz gerekiyor.

özlem11 11-10-2008 11:29

Arkadaşlar bugün benim için güzel bi gün...
Sanki hayat yeniden başladı. Herşey gözüme daha güzel...
Çünkü...........
Badiş çok daha iyiiii...
Köpeğimin bu duruma gelmesi, bayram tatil zamanında rahatsızlanmasıydı...Haliyle ne zaman hastalanacaklarıda belli olmuyor. Denemediğimiz hiç bi şey kalmadı dediyebilirim.Ama böyle '' zamansız zor günler'' için elinizin altında bulundurabileceğiniz, tarım ve köy işleri bakanlığından onaylı, eczaneden temin edebileceğiniz bir ilacın ismini vermek istiyorum.İlacın adı'' PAN TERRAMYCİN '' FİYATI 7,79 YTL.
Kullanılışı:
Evcil ve besi hayvanlarında ( 4 ayaklı) 10 günde bir 0,5 gr iğne yapılacak. Aşı yaptırmaya gidenler iğnenin nereden yapılacağını bilirler. Dediğim gibi veterinere götürme olanağınız olmadı çaresiz anlarda can dostunuzu kendinizde tedavi edebilirsiniz.

Kusma içinde bir ilaç ismi : Şuan tam iyileşmediği için henüz kullanmadım. Diğer ilaç gibi bu da tarım ve köy işleri bakanlığından onaylı, eczaneden temin edebileceğiniz bir ilaç. adı ''NİLZAN FORT '' tablet şeklinde hap, FİYATI 8YTL.
Genellikle tekrar eden kusma sebepleri mide ve bağırsaktaki zararlı parazitlerdir.Ağız kokusunada sebep olurlar.
İnsan sağlığınıda tehdit etmektedir.
Kullanılışı:
Ayda yarım tablet içme suyuna karıştırılacak.


Arkadaşlar bu yeme olayına ilişkin eğer biz badiyi normal denildiği gibi besleseydik şimdiye çoktan ölmüştü. Çünkü 5 gün boyunca hiç birşey yemedi. Elimizle yedirmeye çalıştık onuda kustu.Ama azar azar beslemeye devam ettik.
Veteriner hekime her götürüşümüzde çok sağlıklı diyor. Kilosu normal.Her sabah bizim gibi yurmurtalı peynirli çaylı kahvatlısını yapar. 6,5 senedir böyle...
Hiç bir zararını görmedik.
Et konusuna gelince pişmemiş kemik ve et parazit oluşumunu, artırmakta. Arada kemik yemek onunda hakkı. Eğer kemiği yiyebileceği şekilde ufalarsanız emin olun hiç bir sorun olmaz.
Bunları neye dayanarak söylüyorsun derseniz badiş bana geldiğinde 3 aylıktı. Ana dişlerini bile bizimleyken çıkardı. Anne sütünden mahrum kalmış. Yeme alışkanlığını bizimle kazandı.Tabi bunların hepsini kafama göre yapmadım. Veteriner hekimimizde yardımcı oldu...

özlem11 11-10-2008 11:32

Arkadaşlar günde 1 kere yemek vermek yerine o bir öğündeki yediğini 2 'ye bölüpte yedirmek bence daha mantıklı.

üzüm 11-10-2008 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olay9 (Mesaj 297492)
...
Arkadaşlar bu yeme olayına ilişkin eğer biz badiyi normal denildiği gibi besleseydik şimdiye çoktan ölmüştü. Çünkü 5 gün boyunca hiç birşey yemedi. Elimizle yedirmeye çalıştık onuda kustu.Ama azar azar beslemeye devam ettik.
...

Sayın olay9, geçmiş olsun.
Benim bahsettiğim yeme düzeni yavrular, hamile köpekler ve sağlık problemi olan köpekleri için geçerli değildi.

cemo 11-10-2008 18:18

Sn Üzüm, teşekkür ediyorum. Eşime okutacağım yazılanları.
Dinlemiyecek biliyorum, ama olsun:( Ben ısrarla üstüne gitmekte kararlıyım.

Kuzu kaval kemiği yemesi gerekiyormuş dedim, koşa koşa kasaba gitti. Ama ellerinde yokmuş bugün. P.tesiye kaldı.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025