agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-10-2008, 11:29   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Arkadaşlar bugün benim için güzel bi gün...
Sanki hayat yeniden başladı. Herşey gözüme daha güzel...
Çünkü...........
Badiş çok daha iyiiii...
Köpeğimin bu duruma gelmesi, bayram tatil zamanında rahatsızlanmasıydı...Haliyle ne zaman hastalanacaklarıda belli olmuyor. Denemediğimiz hiç bi şey kalmadı dediyebilirim.Ama böyle '' zamansız zor günler'' için elinizin altında bulundurabileceğiniz, tarım ve köy işleri bakanlığından onaylı, eczaneden temin edebileceğiniz bir ilacın ismini vermek istiyorum.İlacın adı'' PAN TERRAMYCİN '' FİYATI 7,79 YTL.
Kullanılışı:
Evcil ve besi hayvanlarında ( 4 ayaklı) 10 günde bir 0,5 gr iğne yapılacak. Aşı yaptırmaya gidenler iğnenin nereden yapılacağını bilirler. Dediğim gibi veterinere götürme olanağınız olmadı çaresiz anlarda can dostunuzu kendinizde tedavi edebilirsiniz.

Kusma içinde bir ilaç ismi : Şuan tam iyileşmediği için henüz kullanmadım. Diğer ilaç gibi bu da tarım ve köy işleri bakanlığından onaylı, eczaneden temin edebileceğiniz bir ilaç. adı ''NİLZAN FORT '' tablet şeklinde hap, FİYATI 8YTL.
Genellikle tekrar eden kusma sebepleri mide ve bağırsaktaki zararlı parazitlerdir.Ağız kokusunada sebep olurlar.
İnsan sağlığınıda tehdit etmektedir.
Kullanılışı:
Ayda yarım tablet içme suyuna karıştırılacak.

Arkadaşlar bu yeme olayına ilişkin eğer biz badiyi normal denildiği gibi besleseydik şimdiye çoktan ölmüştü. Çünkü 5 gün boyunca hiç birşey yemedi. Elimizle yedirmeye çalıştık onuda kustu.Ama azar azar beslemeye devam ettik.
Veteriner hekime her götürüşümüzde çok sağlıklı diyor. Kilosu normal.Her sabah bizim gibi yurmurtalı peynirli çaylı kahvatlısını yapar. 6,5 senedir böyle...
Hiç bir zararını görmedik.
Et konusuna gelince pişmemiş kemik ve et parazit oluşumunu, artırmakta. Arada kemik yemek onunda hakkı. Eğer kemiği yiyebileceği şekilde ufalarsanız emin olun hiç bir sorun olmaz.
Bunları neye dayanarak söylüyorsun derseniz badiş bana geldiğinde 3 aylıktı. Ana dişlerini bile bizimleyken çıkardı. Anne sütünden mahrum kalmış. Yeme alışkanlığını bizimle kazandı.Tabi bunların hepsini kafama göre yapmadım. Veteriner hekimimizde yardımcı oldu...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025