View Single Post
Eski 10-10-2008, 21:44   #167
üzüm
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Çiğ kemik/et parazite, kızartılmış veya mangalda pişirilmiş kemikde (bu tür kemikler kırıldığında testere ağzı gibi kırılıyor) mide veya bağırsakta delinmelere neden olabiliyor . Ben belirli aralıklarla haşlanmış koyun/kuzu kaval kemiği veriyorum.

(İnsan? eli ile zehirlenme olasılığına karşı çiğ et / kemiğe alıştırmamak gerektiğini düşünüyorum.)

Köpekler arada bir popolarını yere sürterler. Bunun nedeni kakalarını kendilerine değmeden biraz uzağa yapabilmelerini sağlayan anüslerindeki hava keseleridir. Bu keseler kendiliğinden patlamazsa acı verir. Köpeklerde acı/rahatsızlık veren keseleri patlatmak için popolarını yere sürter. Köpeğin yediği kemik bu keselerin patlamasına yardımcı olur diye biliyorum.

Sayın Todor'un dediği gibi bir lokmada yutamayacağı irilikte olmalı. Gözümüzün önünde bir arkadaşımızın köpeğini kaybediyorduk. Ağzına aldığı bir omur üst damağın en arkasına batıp nefes almasına engel olmuştu.

Aynı saatde olması koşulu ile yemek sabah veya akşam üstü verilebilir. Yazın hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde yemek vermek yanlış diye biliyorum. Ben hava kararmadan 1-1.5 saat önce yemek veriyorum. Bunun nedeni gece daha aktif olması.

Düzenleyen üzüm : 11-10-2008 saat 08:12
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön