agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-10-2008, 18:35   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
1 yaşından sonra tek öğün verilmesi gerekir diye biliyordum. Hem mide sağlığını, hem de yaşam süresini pozitif yönde etkiliyor olarak aklımda kalmış. Acaba öğün sayısı köpeğin cinsine, yaşam alanına göre değişebilir mi?

Bende veterinerimizden öğrendiğim zararlı yiyeceklerden bahsedeyim. Bizim yediğimiz yiyecekler bazen dostlarımız için zararlı olabiliyor. Bunlar şeker, çikolata, kızartılarak pişirilmiş her türlü kemik, balık kılçığı, patates kabuğu, baharatlı yiyecekler, çiğ yumurta.
Benim bilgilerimde yavru köpeklerin günde 4 kez, 6 aylık köpeklerin günde 2 kez, erişkin köpeklerin günde bir kez beslenemesi gerektiği yönünde. Ve bu öğünün en geç sabah 9'da olması gerekiyor. Gece verilen yemekler köpekleri olumsuz etkileyebiliyor. Tabi bu her gün aynı saatde olmalı. Benimkiler sabah 8'e 10 kala kapıya dizilirler. Bilirler ki, 10 dakika sonra yemek saati.

Gün içinde bir daha başka bir ana öğün yemezler. Ancak benden otlanırlar. Oysa bu hiç sağlıklı değildir. Köpeğin sofradan beslenmemesi gerekir. Ne kadar kendilerini acındırılarsa acındırsınlar, ne kadar içli bakarlarsa baksınlar sofradan yemek verilmemelidir. Bu dilenciliğe yol açar. Fakat bazı şeyler sizin kontrolünüzde olmuyor. 4 köpekli bir eve gelen misafirler, köpeklerle arkadaş olabilmek için sofradan bana çaktırmadan bir şeyler veriyorlar. Maksat köpeklerin onları sevmesi ve ısırmaması. Ortalıkta serbest dolaşan pit bull, rotwailer olunca ben de bu davranışı hoşgörüyle karşılıyorum ama, köpeklere öğrettiğim sokaktan bir şey yememeleri gerektiği bir anda hikaye oluyor. Oysa bu en zor eğitim ve çok vakit alıyor. Bu eğitim bozulduğu zaman Acı badem olayında olduğu gibi çok üzücü sonuçlar doğurabiliyor.

Çiğ yumruta 6 aylığa kadar olan köpeklere verilebilir. Çiğ yumurta köpeklerde sesin kalınlaşmasına ve gürleşmesine sebep olur ki, bekçilik yapan köpeklerde bu aranan bir özelliktir. Fakat daha ilerdeki yaşlarda verilmek isteniyor ise sadece sarısı verilmelidir. Çiğ verilen yumurta beyazı, albumin eksikliğine yol açar. En iyisi haşlayarak, kabuğu ile vermektir.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025