agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-2008, 19:05   #121
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Çok sevindim Cemo;
Eminim yarın çok daha iyi olacak paşa, o gerçekten çok sevimli bir hayvan, bakışları o nun ne kadar zeki ve duyarlı olduğunu gösteriyor.
Yavaş yavaş kendine gelecektir, biraz sabır.
Sevgiler...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2008, 21:06   #122
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2008
Galeri: 34
Maşallah Paşaya. Anteni de çok yakışmış oğlumuzun. Cemacum hepiniz egeşmiş geçmiş olsun.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 10:49   #123
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Cemo başınıza gelenlere üzüldüm dostum. İnsanlar bazen okadar bencil oluyorki; azı var dili yok hayvanı hedef olarak görüyor. Böylelerine zavallı ve vicdansız demekten kendimi alamıyorum.
2 sene önce biz de Konya' nın Beyşehir ilçesinde köpeğimiz Badi var diye ev bulamamıştık. Antalya' da birine verdik. Her gece rüyama girerdi. Dayanamadık 1 ay sonra almaya gittik. Köpeğimin ağlamaktan göz kapakları yara olmuş şişmişti. Her temizlediğimizde kanıyordu.Kötü bi deneyim olmuştu bizim için. Neyseki burdaki ev kendimizin ve müstakil.Sakın vermeyi denemeyin. O sizden ayrı çok mutsuz olacaktır.

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 10:59   #124
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Cemo;
Bugün nasılız bakalım, Paşanın keyfi yerine geldimi.
Arsa işleri nasıl gidiyor, bulabildinizmi merak ettim, emlak ve arsa fiyatları bu aralar yükselir keşke yaz başında baksaydınız **** kışı beklemek daha doğru olabilir.
Kolaylıklar diliyorum, işiniz rast gelsin...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 20:47   #125
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Svgili olay9
Paşayı vermek aklımızın ucundan bir sanıye bile geçmedi inanın.
Sizi çok iyi anlıyorum, iyi ki geri almışsınız badiciğinizi. sizi ve badi yi öpüyorum.

Sevgili Adalet,
Paşa nın dikişleri atmaya başladı((
Dikiş tutması zor demişti zaten veteriner. Kıkırdak olduğundan zor tutarmış.
Korktuğumuz başımıza gelmez inşlah. Bir dikişle kurtarırız.
Arsa arayışı devam etmekte.Güzel bir köy var, 7 km aramız. Hem orman, hem deniz var, bakıyoruz, kısmet.

Herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2008, 00:46   #126
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Bu akşam ateşi çıktı ilk defa paşanın.Dikişlerden enfeksiyon mu kaptı telaşındayız. lakin görünürde bir kızarıklık yok şükür, sadece şişlik devam etmekte.

Eski 18-09-2008, 10:56   #127
Ağaç Dostu

İyileşecek inşallah cemo merak etme... Sizde bu sevgi olduğu sürece onun yaşama inancı hep daim olacaktır.

Eski 27-09-2008, 23:03   #128
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

2 gün önce dikişler alındı. Açık kalan yerler oldu. Ama sorun değil dedi veteriner.
Keyifli oğlumuz, başka ne isteriz.
Destek olan tüm dostlara teşekkürler.

Eski 27-09-2008, 23:40   #129
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Açık kalan yerler derken, tüysüz, yara izi olan yerler mi bahsettiğiniz?

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2008, 00:04   #130
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Dikiş tutmadı bazı yerlerde, sevgili Todor.

Eski 28-09-2008, 00:12   #131
Ağaç Dostu

Benim kızımın kulağı iki parça. Oğlu ufak bir ekmek için kopartmıştı. Sorun olmuyor. O anda canı çok yanmıştı ama sonra kendiside pek aldırmadı.

Eski 28-09-2008, 00:20   #132
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Oğul, annenin kulağını nasıl parçaladı, şaşırdım inanın. Size de geçmiş olsun

Önce çok kötü olduk, ama veteriner bişey olmaz dedi. Hem tüyleri örter belli olmaz açıklık dedik.Traş olurken sorun olabilir belki, artık daha dikkatli olmamız gerekecek.

Eski 05-10-2008, 01:54   #133
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Galeri: 5
Sn cemo benimde yorkshire terrier cinsi bir kızım var.İnanın artık insanlarla kavga etmekten bıktım.Kedilerden bile korkan kızımdan ne istediklerini anlayamıyorum.Yürüyüşe çıktığımız zaman köpeğinizi diğer kaldırımda gezdirin korkuyorum diyen insanları bir kaşık suda boğasım geliyor.Eminim bu tip laylar sizlerin de başına geliyordur.En basit örnek ; geçen hafta hava çok soğuktu ama kızımı ihtiyacını gidermesi için gezdirmem gerekiyordu.Bende annemin kızıma ördüğü hırkalardan birini giydirip gezdiriyim dedim.Ama insanların tepkisi ''aaa o ne biçim şey köpek için hırka örmüşler''şeklinde oldu.Sokağın başına gidene kadar 2 kişiyle kavga ettim.Ama olsun ben herşeye rağmen kızımı çok seviyorum.KİM NE DERSE DESİN

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 11:03   #134
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Sevgili tolgahan, bu durumlarla biz de karşılaşıyoruz.
hayvanın çişine bile karışıyorlar. Bence duymamazlığa gelin. Nasıl olsa sizi anlamıyacaklar. Sizin canınız sıkılacak. Kızınızla mutlu olun.
Sevgiler

Eski 05-10-2008, 20:47   #135
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Kazakla çok şirin oluyorlar ama Sayın Tolgahann ******* Cemonun dediği gibi yapın. Sizin değer verdiğiniz bir canlıya herkes aynı değeri vermiyor malesef. Değer vermiyorlar bari saygı duysunlar değil mi.

Eski 06-10-2008, 00:07   #136
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cybel Mesajı Göster
Kazakla çok şirin oluyorlar ama Sayın Tolgahann ******* Cemonun dediği gibi yapın. Sizin değer verdiğiniz bir canlıya herkes aynı değeri vermiyor malesef. Değer vermiyorlar bari saygı duysunlar değil mi.

Aynen katılıyorum sn. cybel.En azından saygı duysunlar,zorla sevdiricek halimiz yok.

Eski 06-10-2008, 12:17   #137
Ağaç Dostu

Arkadaşlar benim badişimde bayağı hasta. Önce bademciği iltahaplanmıştı o geçti. Şimdide midesinde sorun var su bile içse çıkarıyor. Ölecek diye çok korkuyorum. Diğer günlere nazaran biraz daha iyi ama hala yeme faliyeti yok. Mama yapıp şırınga ile yediriyoruz...
Duanızı eksik etmeyin...

Eski 06-10-2008, 12:17   #138
Ağaç Dostu

Sizlerdede kusma sorunu oluyormu biraz araştırdım. Evcil hayvanlarda sıkça rastlanan bir durummuş. Neler önerirsiniz...

Eski 06-10-2008, 13:06   #139
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olay9 Mesajı Göster
Sizlerdede kusma sorunu oluyormu biraz araştırdım. Evcil hayvanlarda sıkça rastlanan bir durummuş. Neler önerirsiniz...

Sn olay9 benim kızımda böyle bir soruna rastlamdım.Yemek yemiyor anlaşılan bu kötü ama umarım toparlar. Lucky'de (benim kızımın ismi) bu güne kadar rastladığım tek rastladığım sorun yüksek ateş oda aşıdan sonra oluyor,normal yani dualarımız badişinizle

Eski 06-10-2008, 13:14   #140
Ağaç Dostu

Benim köpeklerimde sık sık kusarlar. Sindiremedikleri yiyecekleri kusar, tekrar yerler. Özellikle diğerleinden önce bitirip fazla yiyebilmek için büyük kemik parçaları yuttuklarında çok olur bu.

Fakat sizin köpeğinizin su bile içince kusması midesinde ciddi bir problem olacağını düşündürüyor. Acilen köpek konusunda uzman bir veterinere gitmenizi öneriyorum.

Eski 06-10-2008, 13:40   #141
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Sevgili olay9 geçmiş olsun. Paşa da arada kusuyor ama sık değil. Bir veterinere baktırın, içiniz de rahat etsin. Sevgiler

Eski 06-10-2008, 13:59   #142
Ağaç Dostu

gümüş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
kusma aslında o kadar da sık karşılaşılan bir durum değil .
bazen fazla yediklerinde veya yedikleri şey onları rahatsız ettiğinde kusabilirler ama bu kusma çok sık oluyorsa o da bir problem belirtisidir. soğuk ve ya sıcak yiyecek vermiş olabilirmisiniz. **** son zamanlarda kemirip birşeyleri yutmuş olabiilir mi? su içtiğinde bile kusuyorsa mutlaka en kısa zamanda bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim.en azından içiniz rahat eder umarım kötü birşey değildir geçmiş olsun

gümüş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 14:47   #143
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Geçmiş olsun Olay9. Umarım en kısa zamanda badişin iyileşir. Acil şifalar diliyorum.

Eski 06-10-2008, 16:59   #144
Ağaç Dostu

Teşekürler arkadaşlar. Todor sizin dediğiniz durum normal zamanda oluyordu. Acele yediği zaman. Şuan iyi ama yorgunluktan sürekli yatıyor. Umarım bir an önce iyileşir...

Eski 08-10-2008, 17:45   #145
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Sn. olay9 merak ettim.Badişiniz nasıl? iyimi?

Eski 09-10-2008, 11:26   #146
Ağaç Dostu

Arkadaşlar sık sık internete giremediğim için bilgilendiremedim. 2 gündür kusma olayı bitti. Sadece kendi su içebiliyor. 2 gündür yiyeceği şeyleri lapa haline getirip kaşıkla biz yediriyoruz. Bu arada badi 6,5 senedir bizimle. 3 aylıktı geldiğinde. Biz ne yersek onada aynısını verdik. Sadece et ve mama(hiç vermedik) yiyen bir hayvan değil. Malum 5 gün boyunca kustu. Biraz halsiz ama iyileşme belirtileri var.
Sesine hasret kaldım. Bazen kısık seslede olsa zil çalınca 1 kere havlama sesini duyuyoruz.
Dışarıyada sadece ihtiyaç gidermek için çıkıyor. Sürekli yatmakta.

Eski 09-10-2008, 15:30   #147
Ağaç Dostu

Gülşen's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2008
Galeri: 30
Badişe çok geçmiş olsun Olay9.Köpeklerin sağlık problemleri, insanlarla aynı aslında. Köpeğiniz midesini üşüttüyse, ya da hava akımı fazla bir yerde kaldıysa rahatsızlanmış olabilir. Geçmesi birkaç gün sürecektir. Köpeğinizin ağırlığına göre ''metpamid'' tabletin ya yarısını, ya da dörtte birini sevdiği bir yiyeceğin arasında, yemek öncesinde vermeye çalışın. Yemeğini yaım saat, kırkbeş dakika sonra verdiğinizde iyi geldiğini göreceksiniz. Kusma giderek; azalıp, bitecek.

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2008, 16:30   #148
Ağaç Dostu

Sayın Gülşen, internetden baktığım kadarı ile önerdiğiniz metpamid isimli ilaç diyabet hastalarında ve sert cisim yutmaları gibi metobolizmanın hızlanmaması gereken durumlarda kullanılmaması gerekir deniyor. Bu ilacı neye dayanarak öneriyorsunuz? Mesleğinizi ticaret olarak belirtmişsiniz, ayrıca hayvan sağlığı eğitimi mi aldınız?

Eski 09-10-2008, 20:49   #149
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Geçmiş olsun olay9. Devamlı kusma yazdığınızı görünce aklıma şu geldi ama veterinere götürdünüz herhalde değil mi?

ŞİŞME VE BURULMA(TORSİYON)

Şişme , torsiyon büyük çoğunlukta büyük ve çok iri köpeklerde görülür. Mide büyümesi veya şişmesi, midenin hava ya da yiyecekle dolmasıdurumudur. Torsiyon veya volvulus (bağırsak düğümlenmesi) ise midenin kendi etrafında dönmesi ve dalakla yanlış olarak yer değiştirdiği bu durumu devam etmesidir. Bu, her iki organa giden kan akışını keser ve hayatıtehdit eden şokla sonuçlanır.

Belirtileri:

Şişme belirtileri genellikle yemekten sonraki saatlerde ortaya çıkar.

1-Salya akması veya tükürük salgılama.
2-Huzursuzluk ve adımlama .
3-Verimsiz öğürme (kuru öğürme ) ya da kusma .
4-karın bölgesi genişlemeleri.
5-Şok.

Nedenleri:

Şişme ve torsiyonun çok yemek yeme. Yemekten hemen önce veya hemen sonra egzersiz yapma ve çok miktarda yemeği veya suyu tıka basa yiyip içme ile ilgili olduğu düşünülür. Bu tıbbi ve acil bir durumdur.

İlk yardım:

1-Şok belirtilerini kontrol edin.
2-Derhal bir hayvan hastanesine götürün.
—Hayvanın mide basıncı azaltılmalı, mide dönmesi açısından değerlendirilmeli ve derhal anti-şok tedavisi uygulanmalıdır. Acil ameliyat (cerrahi müdahale) gerekebilir.

Önlem:

Şişmeyi önleyecek çok basit yollar olmamasına rağmen bazı şeyler yardımcı olabilir:

1-Hayvanınızı günde 1 kereden daha fazla besleyin. Eşit miktarda iki öğün en iyisi.
2-Yemekten hemen önce veya sonra hayvanın egzersiz yapmasına izin vermeyin; en az bir saat ayırın.

3-Hayvanın kendi kendine tıka basa yiyebileceği çok miktarda yemek kaynaklarına erişimine izin vermeyin.

4-Köpeğiniz özellikle hemen egzersiz sonrası 1 defada çok miktarda su içmesine izin vermeyin.

Sorun bu olmasa bile her köpek sahibinin dikkat etmesi gerekenler aslında yazanlar. Günde tek öğün yerine iki eşit öğün yemek vermek, yemekten hemen sonra fazla aktivite yaptırmamak, çok hareketten-egzersizden sonra nefesi normale dönene kadar fazla su içirmemek...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2008, 20:49   #150
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Aslında bir de köpek kavgaları hakkında yazmak istedim. İki köpek kavga ederken birisi sevk kayışlı ise serbest olan köpek daha saldırgan oluyor. Hem köpeğe hem de sahibine zarar verebiliyor. Böyle bir durumda size direkt saldırmaya gelen bir köpek görürseniz köpeğinizin sevk kayışını çözmeniz, en azından sizin zarar görmenizi engelleyecektir. (uçaklardaki ilk yardımlarda bile oksijen maskesini ilk siz takıp sonra çocuğunuza müdahale edeceksiniz denilir. ) İki serbest köpek, eğer karşıdaki canavar değilse muhakkak güç dengesine göre hareket edeceklerdir, öldürecek kadar saldıracak köpek sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Köpeğimizi gezdirirken hemen her gün bir çok kez saldırıya maruz kalıyoruz. Sitemizin alanı geniş olduğundan ve etrafta bir çok sokak köpeği olduğundan bu konularda hemen hemen uzmanlaştık. Çok sert bir yüksek sesle söyleyeceğiniz "HAYIR!" kelimesi inanın çok etkili oluyor. Yalnız tehlike geçmeden arkanızı dönmeyin, çünkü bazı köpekler arkadan sinsice saldırabiliyorlar.

Bu duruma aşırı tepki gösterip sokak köpekleri öldürtmek isteyenleri (sığınaklar da ölüme eşdeğer) anlayamıyorum. Hayvanları çok seven ama eskiden köpeklerden çok korkan birisi olarak, bu korkuyu yenmenin en güzel yolunun köpek sahibi olmak olduğunu söyleyebilirim. Böylece O'nların davranışlarını analiz edebiliyorsunuz. Tıpkı çocuk sahibi olmayanların çocuk davranışlarını tam olarak anlayamayacağı gibi...

Köpeğimiz sıkı bir koruma köpeği, yabancılara karşı asabi, kapıdan içeri sokmaz. Geçen kış çok kar yağdığı gün Duman'ı (kedimiz) görüp aldığımızda, ikisini hiç karşılaştırmamız gerekir diye düşünmüştüm. KOrktuğum hiç olmadı, tersine Duman, Max'e zarar verecek korkusu yaşadık. Şimdiyse Duman ortadan kaybolunca Max'e arattıyorum, hemen buluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025