View Single Post
Eski 09-10-2008, 20:49   #150
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Aslında bir de köpek kavgaları hakkında yazmak istedim. İki köpek kavga ederken birisi sevk kayışlı ise serbest olan köpek daha saldırgan oluyor. Hem köpeğe hem de sahibine zarar verebiliyor. Böyle bir durumda size direkt saldırmaya gelen bir köpek görürseniz köpeğinizin sevk kayışını çözmeniz, en azından sizin zarar görmenizi engelleyecektir. (uçaklardaki ilk yardımlarda bile oksijen maskesini ilk siz takıp sonra çocuğunuza müdahale edeceksiniz denilir. ) İki serbest köpek, eğer karşıdaki canavar değilse muhakkak güç dengesine göre hareket edeceklerdir, öldürecek kadar saldıracak köpek sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Köpeğimizi gezdirirken hemen her gün bir çok kez saldırıya maruz kalıyoruz. Sitemizin alanı geniş olduğundan ve etrafta bir çok sokak köpeği olduğundan bu konularda hemen hemen uzmanlaştık. Çok sert bir yüksek sesle söyleyeceğiniz "HAYIR!" kelimesi inanın çok etkili oluyor. Yalnız tehlike geçmeden arkanızı dönmeyin, çünkü bazı köpekler arkadan sinsice saldırabiliyorlar.

Bu duruma aşırı tepki gösterip sokak köpekleri öldürtmek isteyenleri (sığınaklar da ölüme eşdeğer) anlayamıyorum. Hayvanları çok seven ama eskiden köpeklerden çok korkan birisi olarak, bu korkuyu yenmenin en güzel yolunun köpek sahibi olmak olduğunu söyleyebilirim. Böylece O'nların davranışlarını analiz edebiliyorsunuz. Tıpkı çocuk sahibi olmayanların çocuk davranışlarını tam olarak anlayamayacağı gibi...

Köpeğimiz sıkı bir koruma köpeği, yabancılara karşı asabi, kapıdan içeri sokmaz. Geçen kış çok kar yağdığı gün Duman'ı (kedimiz) görüp aldığımızda, ikisini hiç karşılaştırmamız gerekir diye düşünmüştüm. KOrktuğum hiç olmadı, tersine Duman, Max'e zarar verecek korkusu yaşadık. Şimdiyse Duman ortadan kaybolunca Max'e arattıyorum, hemen buluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön