![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sn uzman16, bu söylediklerinizi yapıyoruz inanın. Patik giymek sitemiyor, yürüyemiyor çünkü. O yüzden kucağa alınıyor. Bu olay yaşanmadan da biz, zaten kimseyle asansöre binmiyorduk. Aynı anda apt na girsek, biz bekliyoruz, siz buyrun diye. Ha yaşlı bir teyzemiz var, birgün kızıma, gel kızım, binerim ben nolacak demiş. Böylesi de var, öylesi de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Staffordshire dediğiniz sanırım Staffordshire bull terrie veya Staffordhire pit bull terrie. Kısaca pit bull denen ırk yani. Benimde 4 köpeğimden biri pit bull ve böyle olaylardan dolayı ejderha besliyormuş gözüyle bakılıyorum. Oysa pit bull dünyadaki en iyi ırklardan biri. Lütfen köpeği suçlamayın. Bir suç varsa köpeğini yeterince sosyalleştirmemiş sahibindedir. Sarımsak tableti ve balık yağı şurubu verin. Bulabiliyorsanız balık yağı şurubunu sade olanından alın. Kesinlikle portakallı almayın. Balıkyağını eczanede, sarımsak tabletini veterinerde bulabilirsiniz. Tableti üzerinde yazan gibi veya veterinerin belirttiği dosajda verin. Balık yağını ilk 15 gün günde 1 çay kaşığı, daha sonra 2 günde 1 çay kaşığı şeklinde verebilirsiniz. 1 ay boyunca kullanın. Daha sonra isterseniz devam eder isterseniz kullanmazsınız. Bunlar yaralarının çok çabuk iyileşmesini sağlayacağı gibi tüylerinide pırıl pırıl yapacaktır. Çok geçmiş olsun. Hem eşinizin hem Paşa'nın bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Todor, evet cins bu, Staffordshire bull terrier. Köpek pet shop sahibi bir bayanın. Bayanın kendisi zaten köpek eğitmeni. Bayanın anlattığı bu cins köpeklerin, belli ayda diğer köpeklerle beraber olup sosyalleşmesi gerektiği. Fakat bu köpek o yaşlarda sadece kardeşleriyle oynamış diğer köpeklere alışamamış. Daha önceden de vukuatlı bir köpek.Köpek gördüğü zaman direk saldırıyormuş.Bayan baya uğraşmış eğitmek, sosyalleştirmek için. Artık son zamanlarda, sadece uzaktan bakıyordu köpeklere dedi. Ama bugün, maalesef pet shop a babası getirmiş köpeği. Arabadan indirirken bir İHMAL sonucu köpek kaçıvermiş ve direk paşaya koşmuş. Burda elbette ,köpeğin suçu yok tamamen orada sorumluluğu alan kişinin ihmali. Bizim de kadından istediğimiz bir daha babasına bu sorumluluğu vermemesi. Yoksa eve gelir gelmez internetten cinsine baktık köpeğin, çocuklarla ve insanlarla çok iyi anlaştığı ,çok iyi bir aile ve koruma köpeği olduğu. Yine de dövüş köpeği olarak üretilmiş bir köpek. Kadın da içgüdülerine yenik düştüğünü söyledi zaten. Biz küçük köpek sahibi olarak 1 dikkat ediyorsak böyle şeylere, bu cins köpek sahiplerinin 2 dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Burda sorumluluk ******, kesinlikle sahibinde. Balık yağını yarın alacağım.Bu akşamı rahat geçirebilmesi için yapabileceğim başka bir şey var mı bildiğiniz.Ağrı kesici vermeyin dedi veterinerimiz kanı sulandırdığı için. Öneriniz ve ilginiz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Cemo, geçmiş olsun. İnşallah Paşa problemsiz iyileşir. Bu gibi saldırganlıklarda hayvanın cinsi tabii ki bir faktör. Ama daha da önemli bir faktör yetiştirilmesi.. Tekrar geçmiş olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Paşam inşallah çabucak iyileşir. Benimde bir paşam yani köpeğim vardı.(terrier) Dışarda yatardı. Yazın kalorifer dairesinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Kızımın da, paşanın da atlatması zor görünüyor. Akşam balık yağı alalım, hem paşa ihtiyaç gidersin diye dışarı çıktık. Arkadaşa rastladık, paşa arabada, ark görmek istedi. Paşa nasıl havlamaya başladı. Ki o tanıdığa havlamaz. Nasıl ürkek korkak oldu. Herşey bir tekamül, atlatırız bunu da inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Atlatacaktır. Ama siz de yardımcı olablirsiniz ona bu konuda. Gece, yavaş yavaş başını okşayarak uykuya dalmasını sağlayın. Kendini güvende hissetsin. Ağrı kesicinin kan sulandırmaktan başka, hayvanın güdüsel olarak o bölgesini korumasında engeller. O yüzden hayvanlarda ağrı kesici tavsiye edilmez. Paşa şimdi iç güdüsel olarak kulağını kollayacaktır. Ama ağrısı olmazsa dikişlerini patlatabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Boynuna bir koruyucu taktılar Sn Todor. Paşa sürekli kafasını sallıyor(ayağa kalkarsa) Akşam tekrar veterinere götürdük, ağrı kesici iğne yapıldı. Ama bir türlü uykuya dalamıyor. Vardiya usulü başını bekliyoruz okşayarak, öperek uyutmaya çalışıyoruz. Varlığımızı bilsin, yanında olduğumuzu hissetsin diye, enerji veriyoruz kendimizce. Balık yağının sadesini bulamadık nöbetci eczanede çilekli vardı almadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Kapsülde alablirsiniz ama biraz daha pahallıya gelir. Şurup ucuzdur, fakat insnalar için, içimi zor olduğundan dolayı pek sadesi bulunmaz. Paşa'nın balık yağını ne kadar sevdiğini göreceksiniz. Mamasına damlatın, her zamankinden daha iştahlı yiyecek. Çok acil değil. Sabah alabilirsiniz. Nöbetçi eczane aramanıza gerek yok. O koruyucunun adı elizabet. Kraliçe Elizabeth'in yakasına benzediği için o isim ile anılıyor. ![]() Varlığınızı hissettirerek çok iyi yapıyorsunuz. Okşarken, hafif hafifde konuşun. Çünkü şu anda sadece sizden medet umuyor. Sizden başka kimsesi yok. Kime anlatsın derdini, nasıl anlatsın. Hatta gece yatarken yanına kirli bir çorap, kazak koyarsanız bütün gece sizin kokunuzu alacaktır. Böylece yanındaymışınız gibi hissedecektir. Annesinden yeni ayrılmış yavru köpeklerde çok işe yarar bu. Tabi sizin yattığınız odada yatmıyor ise. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Todor, kapsül daha iyi ise alırız, fiyat önemli değil paşadan. Yarın alırız. Bu arada oğlumuz kral oldu ![]() Paşa zaten kızımla aynı yatakta yatıyor, inşlhh rahat bir gece geçirirler. Biz de nöbete devam edeceğiz. Gerekirse sabaha kadar. Bizi anlayabilen insanlarla olmak ne güzel..ne şanslıyız. İyi ki varsınız.Sizin verdiğiniz moralle sabahı ederiz biz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
Sevgili Cemo, şimdi okudum büyük tehlike atlatmışsınız. Paşa'nın ve eşinizin önemli bir yara almamalarına sevimdim, iyi ki Paşa'nın boğazına denk gelmemiş. Bu kadarı ile kurtulmanız büyük şans. Hepinize geçmiş olsun, umarım Paşa ve kızınız olayı bir an önce atlatır. Görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Bu günleri hep birlikte atlatacağınıza inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde tanıdığımızın köpeğine sokak köpeği saldırmış çok derin yaralar almış ve çok kötü durumdaymış, veterinere götürdüklerinde veteriner uyutmayı teklif etmiş fakat kendileri kabul etmeyip ameliyatla yaraların dikilmesini istemişler. İlk zamanlarda çok sorunlar yaşadılar, bir bacağı tutmuyordu ama şimdi sağlığı çok iyi bacağıda iyileşmiş ve eski sağlıklı günlerine dönüyor. Yaşadığınız çok büyük bir üzüntü ama dediğim gibi bu kadarı ile atlatmanız çok büyük bir şans. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Cemocum daha yeni girebildim internete. Okuduklarıma ianamadım. Çok geçmiş olsun. Sen nasılsın umarım iyisindir. Fiziksel yaralar iyileşirler ama insanın içinde daha büyük yaralar açılmasın. En kısa zamanda ailenle bu olayı atlatacağına inanıyorum canım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim cybelciğim. Bugün daha iyi, dışarı çıkardık, sahilde gezdi biraz. Ama hep yatmak istiyor.Bir de kaşınıyor yara sanırsam, ağaçlara sokuyor kafayı kulağı kaşımak için uyanık ![]() Boynuna takılan korumayı Todor Elizabet demişti ama, sahilde uydu anten takmış dedi gençler ![]() Veterinere götürdük iğnelerini oldu, kulak şişmiş iyice. Yatıyor teyzesi şimdi, kalkmıyor hiç. Biz de ailece nöbetteyiz. Gece eşim sabahladı. Bu gece sıra ben de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Ah yerim ben onu. Oh oh çok iyi. Hem siz hemde paşa toplamış kendini. Çok sevindim Cemocum. Bir daha böyle olaylarla karşılaşmazsınız inşaallah. Gençler yaratıcı gerçekten uydu anten dediler demekki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Yarın inşllah resim koyarım, sevgili Caretta. Sevgili gülşen ve cybel, paşa şu saat itibariyle iyi. Ablası ve babasıyla dışarı çıktı. Çanak antenınden hiç haz etmiyor, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo; Az önce olanları okudum, eşiniz ve paşa için çok üzüldüm, büyük geçmiş olsun. Bugün iki gün olmuş dilerim şimdi durumu daha iyidir. Benimde bir zamanlar siyah bir kediciğim vardı, o kadar alışmıştıkki birbirimize, ben ismini çağırdığımda nerede olursa olsun iki dakika içinde yanıma gelirdi. O sıralar, başıboş bir köpek birkaç kişiyi ısırınca kuduz teşhisi için gözetim altına alındı, aynı günlerde benim güzel kediciğimde yaralanmıştı, çocuklar kuduz köpek ısırdı dediler. Köpek bir kaçgün sonra ölmüş, mahalledeki bütün çocuklar oğlumda dahil aşı oldular 14 gün, yanlış hatırlamıyorsam. Sonra bir gün benim sevgili kediciğim eve gelmedi, ertesi gün sordum soruşturdum, mahalleli kediciğimide ölen köpeğin ısırdığını söylemişler, itlaf ekibide kedimi zehirlemiş. Bu olayın üzerinden 30 yıl geçti ama benim hâlâ içim burkulur, bir daha ne kedi ne köpek edinmedim. Paşa için hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum, o artık evin bir ferdi, siz o'ndan o da sizden vazgeçemez. En kısa zamanda hayalinizdeki bahçeli evinize kavuşmanızı diliyorum, huzulu bir yaşam için. Acil şifalar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim. Bugün daha da iyiyiz. Paşanın kulağındaki şişlik dışında bir sorunumuz yok.Boğazındaki çok hafif çizikte oldukça iyi durumda. Adalet hanımcığım, bazan şaşırıp oğlumun adıyla çağırıyorum paşayı ben ![]() Hayvan besleyenler daha iyi anlar, gerçekten evin bireyi artık o. Ben ki çocukluğumdan beri köpeklerden çok korkardım.Hala da korkarım, ama 2 ay önce sahilde bir köpek yine üstümüze saldırdı. Kızım ve ben ne yapacağımızı şaşırdık, şok oldum önce, zaten korkuyorum. kızım paşayı hemen kucağına kaldırdı(küçük olmasının avantajı) .Benimde elimde su şişesi vardı. Su at diye bağırınca kızım, nasıl araya girip suyu, boca ettiğime şaşıyorum.(o an, korkudan eser kalmadı bende,panter cemo oldum ![]() Sevdiklerinizi tehlikede görünce, koruma mekanizması devreye giriyor demek böyle, korku falan kalmıyor. İnşallah hayırlısıyla şu bahçe işini hallederiz de, hepimiz rahat ederiz. Sevgiler hepinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|