agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Kurutulmuş Trabzon hurması (Korogaki) (https://www.agaclar.net/forum/kiler/14422.htm)

vabis_fahrettin 27-11-2011 19:37

gülen melek güzel olmuş devam ve bekle sabret

vabis_fahrettin 27-11-2011 19:41

Alcen beni yetişememiş,sin 530 tane 23.bitti

alcen 27-11-2011 22:30

Sn.Vabis fahrettin. bak beni kızdırma, 61 tanedaha yaparım sana bir adım fark atarım haberin olsun.Bu arada akçakocalıymışsınız çok memnun oldum, bizim akçakocada evimiz var yazın arasıra yanlız havalandırmaya gelebiliyoruz hoşça kalın.

alcen 28-11-2011 00:26

Sn meyveli tepe, resim için söylediğiniz güzel sözlerinize teşekkür ederim selamlar.

Güler 28-11-2011 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vabis_fahrettin (Mesaj 883085)
Alcen beni yetişememiş,sin 530 tane 23.bitti

:D:D

Allahtan benimkiler Manyas'da ama aklım da onlarda, inşallah Lilium bahçeye gitmemiştir. Hoş biz de orada olsaydık " hımmm bu olmuş mu, olmamış mı" diye tadına baka baka sayıyı yarıya indirmiş olurduk.

Seminerimiz bitti, şimdi gider hem muşmulaları toplar hem de hurmaları buraya getiririz.

Sayın MeyveliTepe'nin bahsettiği vakum makinesine bakmak için Perpa'ya gittim. Yeri de buldum. Fiyatı 900+ KDV TL. bir de alınacak özel vakum torbaları var. Çok da işlevsel.
Bir an düşününce eşim " Güler istiyorsan al, ama ne vakumlayacaksın, hurmaları mı? vakumlamak için hurma kalacak mı? ama başka şeyler için istiyorsan al dedi.
Haklıydı da esasında. Ben sırf hurmalar için düşünmüştüm ama hakikaten kalacak mı acaba?

MeyveliTepe 28-11-2011 11:54

Elinizin altında öyle bir cihaz olduğunda fazlasıyla kullanım yeri bulunuyor :)

Daha ucuz uzak doğu menşeili makinalar da çıkmış ama ben bilmiyorum.

Güler 28-11-2011 15:25

Yok, ucuz ve kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim. ;)

Aldığımda mutlaka kullanacak malzemeler bulurum, haklısınız. :)

A.Kemal bilir 02-12-2011 13:40

sayenizde memlekette hurma kalmadı

A.Kemal bilir 02-12-2011 13:42

olmadan tükettinmi arkadaşım kışın ne yiyecegiz

bettyycim 02-12-2011 14:01

Ben de bu sene denedim kurumaya astım, 10 gündür renkleri dönmeye başladı ;) annein usulünüde söyleyeyim size 3-4 gün dışarıda bekletikten sonra temiz bezlerin üzerinde kaloriferin üzerinde kuruttu sonuç aynı :D bende sapı olmadığı için bağlayamadıklarımı çamaşır telin balkona çıkarttım temiz bir bez sersşm üstüne oraya dizdim ve bugün bir tanesinide afiyetle yedim, benim şansım mı bilemedim ama asmadan da olabiliyor sanırım ;)

vabis_fahrettin 02-12-2011 17:06

benim mahsuller tamam,satışa ve yemeye hazır bercesteye götüre,cem eğer anlaşabilirsem hurmalar orada. SAYGILAR

Güler 03-12-2011 06:48

Hurmalar nasıl oldular diye merak edip koştura koştura Manyas'a döndüm. Benimkilerin boyutları küçülmesine küçülmüş ama daha olmasına epeyce zaman var, tam bir büzüşme yok daha.

Olsun, yavaş yavaş olsun sizinkiler biter ben de o zaman başlarım yemeğe. :p

Dansel 03-12-2011 11:27

Sayın Karamuk,
İstanbula getirdiğim hurmalar balkonumuzda duruyor ve hala elma gibi sertler, isterseniz bana özelden mesaj atın.Hacmi ve ağırlığı nedeniyle kargo ile göndermesi problemli oluyor elden alabilirseniz çok iyi olur. . Ben Göztepe köprüsü Libadiye cd. Soyak Göztepe Sitesindeyim

Sayın aslan k,Trabzon hurması denilen içi kahverengi,çikolata dediklerimizden mi?Yoksa sertken ağzı buran,yumuşayınca tatlanan mı? Kurutması yapılan hangisi?

MeyveliTepe 03-12-2011 13:01

Sn.Dansel, kurutması yapılan, sertken ağzı buran, dışı tam turuncu, lekesiz ve içinde çekirdek olmayandır. İyice sert durumdayken soyularak kurutılmalıdır.

Bu arada, şu anda Japonyada bulunan bir okuyucumuzun bildirdiğine göre Japonyada 3 adet korogaki'nin fiyatı 12,5 liraymış. Bir kiloda 20 adet korogaki olduğunu düşünürseniz kilosu 83 liraya geliyor.

KAPTANzst 03-12-2011 15:32

Bu arada, şu anda Japonyada bulunan bir okuyucumuzun bildirdiğine göre Japonyada 3 adet korogaki'nin fiyatı 12,5 liraymış. Bir kiloda 20 adet korogaki olduğunu düşünürseniz kilosu 83 liraya geliyor.

Evet haklısınız sayın Meyvelitepe. Ama japonlar elmayı tane işi alıyor bizim gibi sepetle değil:D
Derseniz siz kaça satarsınız:dilli:
Ben 20 yede satmam:D
Ama piyasada 7 lirayada var !

aslan_k 04-12-2011 19:28

Sn Dansel,
Bendeki hurmalar karışık, çoğunluğu çikolatalı denen cinsinden, çekirdekli ve sertken bile yenebilen cinsinden. İnanın toplarken kesip kesip yedim elma gibi.

Bu sene İstanbul'a getirmek çok zahmetli oldu, seneye artık getirmeyeceğim ancak bir kaç kasa meyvelik ayırırım herhalde, hurmaları komple satmayı düşünüyorum. Düşünen arkadaşlar varsa şimdiden pazarlık yapalım ::p

vabis_fahrettin 04-12-2011 21:11

[IMG]http://c1112.hizliresim.com/s/4/x6qt.jpg[/IMG]

vabis_fahrettin 04-12-2011 21:12

[IMG]http://b1112.hizliresim.com/s/4/x6s8.jpg[/IMG]

vabis_fahrettin 04-12-2011 21:12

sayın asena atena
Nasıl olmuşlar.

vabis_fahrettin 04-12-2011 21:14

Sayın Meyveli tepe
Bunları satmak için paketledim.
Nasıl olmuşlar.
Saygılar.

bettyycim 04-12-2011 21:33

1 Eklenti(ler)
Sayın vabis fahrettin sizinkiler tam kurumamış sanırım, bakın satışa hazır bir paket ;)

vabis_fahrettin 04-12-2011 21:57

Sayın Bettyycim
Bunlar bizimkilere benzemiyor.
Bunlar nedir?

bettyycim 04-12-2011 22:04

Bunlar Korogaki benim daha önce yediklerimde bunların aynısıy dı, Denizliden bir bey yapıyordu adını şu an hatırlamıyorum ama yarın notlarımdan yazarım ;)

MeyveliTepe 04-12-2011 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vabis_fahrettin (Mesaj 885047)
Sayın Meyveli tepe
Bunları satmak için paketledim.
Nasıl olmuşlar.
Saygılar.

İçleri sulu değilse tamamdır.

Diplerini bıçakla kesip, hafif bir baskı ile yassılaştırır ve düzgün bir şekilde kutulara dizerseniz sizinkiler de Japonlarınkilere benzer :)

Dansel 05-12-2011 10:40

Sayın aslan k,çikolatalı hurmayı ailece severiz,İstanbulda bulmak zor oluyor.Güneyde yanılmıyorsam Antakya ya da Hatay hurması diye satılıyor.Yumuşayınca yenenleri ise yalnızca ben seviyorum evde.Sanırım kurutma da bunların yumuşamamışlarından yapılıyor.Kısacası,hurma güzel bir meyvedir,ben çok severim.

Güler 05-12-2011 11:29

Arkadaımız vabis fahrettin'in yüklediği fotoğraflara baktım ama şekerlenmeleri daha olmamış gibi geldi bana, yani biraz daha kurumaları gerekmiyor mu?

Geçen sene benim kuruttuklarımın üzeri beyaz beyaz olmuştu, içleri de takır takır kuru değildi, yemesi hem kolaydı hem de çok lezzetliydi. Hele ortasını hafifçe yarıp içine de bir yarım ceviz koydunuz mu lezzeti daha da artıyordu sanki.

alcen 05-12-2011 13:18

İki ip hurmayı bettyycim den örnek aldım. Denemek için peteklerin üstüne koydum iki günde tam olarak kurudu,tabi önceden baya küçülmüştü, üç tane yedim tadını küçük hurmalar varya doğada kendi yetişen onlara benzettim,hepinize afiyet olsun. Herhalde bu işi başardım selamlar sevgiler.

limon 05-12-2011 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 885148)
Arkadaımız vabis fahrettin'in yüklediği fotoğraflara baktım ama şekerlenmeleri daha olmamış gibi geldi bana, yani biraz daha kurumaları gerekmiyor mu?

Benimkilerin de üstleri şekerlenmedi. Renkleri aynı günkurusu kayısı tonunda ama hafifçe bastırınca sanki biraz daha kuruması gerek gibi geliyor. Bekledikçe üzeri şekerlenir mi dersiniz?

Vonalı 05-12-2011 16:49

3 Eklenti(ler)
Üzerleri zamanla beyaz bir şeker tabakasıyla kaplanacaktır.

üzüm 05-12-2011 18:05

Kırk yıl geçse Trabzon hurması yemek aklıma gelmez (gelmezdi.. :)). Fotoğraflarda ipe dizili halleri o kadar çok hoşuma gitti ki bugün ağacını aldım. Aldığım kişi seneye meyve vereceğini söyledi. Umarım seneye bende sizin aranıza katılırım.

(Kurutma görüntüsü güzel diye yemeye niyetlenen birisini duydunuz mu? Bu da başka bir 'delilik' değil mi!)

Fotoğrafları paylaşan herkese teşekkür ederim.

KAPTANzst 05-12-2011 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üzüm (Mesaj 885299)
Kırk yıl geçse Trabzon hurması yemek aklıma gelmez (gelmezdi.. :)). Fotoğraflarda ipe dizili halleri o kadar çok hoşuma gitti ki bugün ağacını aldım. Aldığım kişi seneye meyve vereceğini söyledi. Umarım seneye bende sizin aranıza katılırım.

(Kurutma görüntüsü güzel diye yemeye niyetlenen birisini duydunuz mu? Bu da başka bir 'delilik' değil mi!)

Fotoğrafları paylaşan herkese teşekkür ederim.

Selam üzüm.
1000 ile dalya dediniz bu o kadar önemli olmadı !
Ama o hurmanın kurusunu yediğiniz zaman göreceksinizki çok güzel bir olaya girmişsiniz.:D
Pişman olmayacağınıza garanti veririm.
Kurutması değil yemek için yaptığınızı düşünerek delilik olmadığını şimdiden söyleyebilirim.
Asıl delilik elinde hurma olupta kurutmayanlarınki:D

üzüm 05-12-2011 20:00

Sayın KAPTANzst,

Dalya demişim; fark etmemiştim. :)

Acaba kurutulmuş Trabzon hurmasının tadı buruk mu oluyor yoksa kurutulunca burukluk gidiyor mu?

Güler 05-12-2011 21:01

Buruklukla hiç alâsı yok. Harika bir tadı var. Konudaki mesajları okursanız bir arkadaşımızın çocuğu ona baba çikolatası adını takmış, bana sorarsanız ben çilolatadan daha da lezzetli buluyorum. Hele bir de içini bir doldurun ceviz, fıstık ile... offf offf.

üzüm 05-12-2011 21:27

:)

Bu anlatımdan sonra seneyi beklemeyip, şehirde kurutulmuş trabzon hurması arattıracaksınız bana.

Güler 05-12-2011 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üzüm (Mesaj 885359)
:)

Bu anlatımdan sonra seneyi beklemeyip, şehirde kurutulmuş trabzon hurması arattıracaksınız bana.

:D:D, biraz bekleyebilirseniz kendi kuruttuklarımdan gönderebilirim size. Henüz kurumadılar da...

üzüm 05-12-2011 21:54

Güler Hanım, çok teşekkür ederim.

vehibe 06-12-2011 12:05

Erkek hurma,

1 Eklenti(ler)
bettyycim'in kurutulmuş olarak gösterdiği hurma buna çok benziyor.
Burada buna erkek hurma denir, trabzon hurmasının ağacının bir dalına aşılanır(erkek hurma içi kahverengi olmalı)
ortaya bizim Antakya hurması dediğimiz hamken yenilmeye başlanan içi kahverengi olan hurma ortaya çıkıyor...

Güler 06-12-2011 16:08

Evet sevgili melisa31, biz de içi siyah noktalı ve çekirdekli olan hurmaya erkek hurma deriz, ve bu hurmalar ham olarak da rahatlıkla yenir, hatta tadı insanın içini bile kıyar.

Güler/Bahçe nin 43. sayfasındaki 1281-1282-1283 ve 1284 numaralı mesajlarda detayları da görebilirsiniz.

Dansel 06-12-2011 18:31

Sayın üzüm
bu sitede normal insan var mı sanıyorsunuz?Bahçem olmadığı için ağacını alamadım ama sayın aslan k dan dün aldığım hurmaların en sertinden ayıklamaya başladım.Bu siteye bulaşmaya görelim:)Eşim de ben de merakla sonucu bekleyeceğiz.Hele Güler hanım,nasıl da ağzımızı sulandırıyor.Her şeyin hakkını veriyor vallahi.Helal olsun size Güler hanım.

vehibe 07-12-2011 14:55

Hatay hurması,

Güler/Bahçe nin 43. sayfasındaki 1281-1282-1283 ve 1284 numaralı mesajlarda detayları da görebilirsiniz.[/QUOTE]

Evet güler hanım gördüm, işte ondan ama trabzon hurması ağacı aşılanmadan
böyle tam içi kahverengi olmuyor. meyvenin yarısı **** çeyreği ancak oluyor..

Ayrıca bu güzel bahçe ve çiçeklerinizden dolayı kutluyorum.
Tam hayalimdeki bahçeye sahipsiniz malum apartman hayatı biraz sıkıcı.
Sağlıkla uzun ömürle oturmanız nasip olur inşallah...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025