agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2010, 08:09   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-04-2010
Şehir: adana
Mesajlar: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Salamura yaprağı tazesine tercih ederim ve her yıl kışa hazırlarım. Yalnız merak ettiğim bir şey var, benimkiler hazırlarda olduğu gibi sararma değilde haki bir renge dönüşüyor. Sarartmak için ne yapılıyor, bilen var mı acaba?
Sn aygün bildiğim 2 yöntem var, biri eski usul olan, yaprakları üst üste dizip bir leğene doldurmak ( aralara tuz atmak suretiyle ) ve üzerine kaynamış su dökmek, yaprak sararınca bidonlara basılır.

2. yöntem ise benim yaptığım gibi,yaprakları 10-15 tane üst üste dizin, arasına 1 tatlı kaşığı tuz koyup sarın ve bidon, pet şişe vs doldurun, işlem bitince üzerine tuzlu su ilave edin kapagı sıkıca kapatın.

Önemli olan yaprağın hava almamasıdır. Aksi taktirde hem rengi bozuluyor, hemde çürüyor. Yaptığımız kışlıkları salamura, turşu, konserve gibi ürünleri mutlaka gölge ve serin bir yerde muhafaza etmek gerekiyor.

Unutmadan yazayım yaprakları topladıktan sonra serin bir yerde biraz bekletirseniz, yapraklar yumuşar ve sarma işleminiz daha kolay olur ve açılmaz.
Bazıları yaprakların sapını keserek yapıyor, ama ben tercih etmiyorum, ziraa kese şeklinde sarma çok şık duruyor.
Acaba sarmamı yapsam bugün

sibelin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025