Sayın üzüm,bizim memlekette dededen ve babadan kalma iki bağımız var.Burasını kendimize yetecek kadar hem üzümü hemde yaprağı için kendimi bildim bileli bakıyoruz.Yaprağı;üzümün üstünü açmadan sürgünlerin en ucundan 3 yaprak alacak şekilde yilda iki kez mayıs ve haziran aylarında toplarız.Daha sonraki aylarda ise toplanmaz çünkü;
1-Yapraklar kartlaşır.
2- Bitkinin yaprağa harcayacağı enerjiyi üzüme aktarmasını bekleriz.
Yaprağı saklama konusunda ise salamura harici konserve ve pet şişelerdede saklama metodu var.Bu yolla sakladığınızda yaprağın tuzlu suda yok olan lezzeti kaybolmuyor.Eğer isterseniz bunlarıda anlatabilirim.
Düzenleyen eylems : 13-05-2008 saat 18:06
Neden: bilgi ekleme
|