![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın üzüm,ipe dizerek asma yaprağı kurutma yönteminide anlatabilirim.En doğalı bu olsada bu yöntemle yaprak çok zayi oluyor nane gibi ufalanıveriyor ama yinede anlatırım.Siyah üzüm yaprağı, gevrek ,etli ve su oranı beyaz üzüm yaprağına göre fazladır dolayısı ile şişede saklamak için dayanıklı değildir çürüme yapabilir. Asma sulama ise;biz yılda iki kez sularız.1.si bellenmeden evvel 2.si hasattan 1 ay evveldi sanırım bunu tam hatırlamıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir yazım yapılmamış ama ben yinede bir not düşeyim yararlı olur kanısındayım; Gözden kaçan birşey. Asma yaprağı, genelde beyaz çekirdeksiz üzümün yaprağı tercih edilir, hem inçedir, hem yaprakları girintisizdir, sarmaya daha iyi gelir. Bende hanımdan öğrendim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|